Hyppää sisältöön

Hassulla svingillä pelaava korealaispro voitti suuren kisan Japanissa

Tasapainoinen loppuasento ei ole golfissa kaikki kaikessa. Tässä Ho-Sung Choin tyylinäyte.

Ho-Sung Choi on hyvä esimerkki siitä, että erikoisemmallakin svingillä voi menestyä golfissa.

Viime kesänä sosiaalisessa mediassa kohistiin Ho-Sung Choista, omintakeisella svingillä pelaavasta korealaisammattilaisesta. Nyt miehestä kohistaan jälkeen, sillä Choi voitti viikonloppuna Japanin Tourin osakilpailun Casio World Openin.

Choi pelasi päätöspäivän tulokseen viisi alle parin ja oli lopulta kilpailun paras yhden lyönnin erolla. Voitto osoittaa, että golfissa voi pelata huipulla svingillä, joka on kaukana oppikirjaversiosta:

Korealaispelaajan erikoinen liike saattaa johtua siitä, että hän aloitti lajin harrastamisen vasta reilusti päälle 20-vuotiaana.  Erikoista svingissä on erityisesti erikoinen backsvingi sekä epätasapainoinen loppuasento ja sitä seuraavat teatraaliset liikkeet.

Toisaalta kun svingiä katsoo tarkemmin, sen downsvingi näyttää itse asiassa erittäin hyvältä, kuten Golf.com-sivuston opetussisältöjen toimittaja Luke Kerr Dineen twiittasi.

Ennen golfuraansa Choi työskenteli kalastusteollisuuden parissa. Niiltä ajoilta hänellä on kipeä muisto, sillä tonnikalaa käsitellessään hän menetti palan oikean käden peukalostaan.

Mikäli 45-vuotias Choi jatkaa hyviä esityksiään, hänet saatetaan nähdä ensi vuonna jopa major-kisoissa. Esimerkiksi PGA Championshipiin pääsee käytännössä mukaan maailmanlistan sata parasta pelaajaa. Esimerkiksi rahalistalla kakkosena oleva Etelä-Afrikan Shaun Norris on maailmanlistalla 75:ntenä, joten menestymällä Japanissa voi nousta myös golfin arvoturnauksiin mukaan. 

Tuoreella maailmanlistalla Choi nousi sijalle 209. Hän ohitti muun muassa Kalle Samoojan (222.), Tapio Pulkkasen (246.) ja Mikko Ilosen (307.)  Japanin Tourin rahalistalla hän on kahdeksantena reilun 500 000 euron ansioillaan.

Etsi luettavaa