Hyppää sisältöön

Harvinainen lintu löysi pesän Vuosaaressa – ”Hipulle” uran ensimmäisen albatrossi

Albert Eckhardt onnistui tänään holaria huomattavasti harvinaisemmassa tempussa. Katso jutun pääkuvan paikalta löytyvältä videolta, kuinka albatrossi syntyi.

Suomen PGA:n mestaruuskilpailujen avauspäivänä nähtiin sangen harvinainen lentävä ilmestys, nimittäin albatrossi. Kyseisestä uroteosta vastasi Albert ”Hippu” Eckhardt, joka onnistui tekemään kolme alle parin tuloksen Vuosaari Linksin neljännellä reiällä. Se on takaa noin 450 metriä pitkä par 5.

Albert Eckhardt onnistui tekemään tänään uransa ensimmäisen albatrossin. KUVA: JUHA HAKULINEN

Eckhardt löi noin 300 metriä pitkän draivin myötätuuleen keskelle väylään, minkä jälkeen jäljellä oli vain rautaysin (158 metriä) verran matkaa viheriön takaosassa sijainneelle lipulle.

”Siitä se sitten rullasi pikku hiljaa. Tuli hyvin alas siihen ylähyllylle ja lähti siitä lipumaan. Se hävisi siinä reiän kohdalla ja sanoin siinä Simbergille, että nyt saattoi kolahtaa”, Eckhardt kertoi kierroksen jälkeen.

Vahvistus huippusuoritukselle saatiin tosiaan nopeasti, sillä samassa ryhmässä pelannut Casper Simberg juoksi saman tien katsomaan, että pallo oli mennyt reikään.

”Sitten vaan jatkettiin matkaa eteenpäin”, Eckhardt naureskeli.

Kyseessä oli Eckhardtille uran ensimmäinen albatrossi. Se siirsi hänet kerralla kolme alle parin tulokseen. Kun loppukierros sujui kaksi yli parin merkittiin hänelle tulokseksi 71 (-1), mikä riittää avauspäivän jälkeen jaettuun kolmanteen sijaan.

Albatrossin tekeminen on hyvin harvinaista. Erään laskelman mukaan se on yksi kuudesta miljoonasta. Holarin todennäköisyys ammattilaispelaajalle on puolestaan 1:2 500:stä.

Bakker ja Kulokorpi kärjessä

Kisaa johtavat 18 reiän jälkeen Teemu Bakker ja Kristian Kulokorpi, jotka pelasi melko tuulisissa olosuhteissa tuloksen 68 (-4). Viime viikolla Finnish Tourin finaalikisassa Telia Samsung Openissa, joka pelattiin niin ikään Vuosaari Linksillä, Kulokorpi oli viides ja Bakker kuudes.

”Koko alkukierros oli hyvää lyömistä, mutta putit eivät menneet sisään. Pysyin kuitenkin hyvin pelisuunnitelmassani, ja sain hyödynnettyä kierroksen keskivaiheilla par-viitoset”, sanoi Bakker, joka upotti neljä birdieä putkeen rei’illä 9–12.

”Oikeastaan aika peruspeliä, ja sattui putti uppoamaan. Viime viikolla jäi vähän hampaankoloon, mutta nyt ne upposivat.”

Kulokorpi oli tarkkana tiillä, mutta viheriölle jäi tänään muutamia lyöntejä.

”Pelasin aika hyvin tiiltä. Taisin lyödä tänään kaikille väylille väyläosuman. Lähestymiset olivat ihan hyviä. Muutama lähelle, ja niistä putti sisään. Putteri oli aika jäässä, ja kaksi kolmen putin griiniä tuli”, totesi Kulokorpi.

Kolmatta sijaa jakaa Eckhardtin kanssa Peter Puhakka. Viidentenä ovat Jukka-Pekka Savolampi ja Jani Perttilä. He pelasivat erinomaisessa kunnossa olevan Vuosaari Linksin 72 lyönnillä.

54 reiän mittaisessa kilpailussa on jaossa 10 000 euron potti. Seniorit aloittavat kaksipäiväisen urakkansa huomenna.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa