Hyppää sisältöön

Harris English tähyää Ryder Cupiin – olympiavoittaja Xander Schauffele syväjäässä

Harris English tavoittelee jo kalenterivuoden kolmatta ykköstilaansa

Memphisissa on WGC:n kilpailussa hurja tulosiloittelu meneillään. Cameron Smith sivusi PGA Tourin yhden kierroksen puttiennätystä (18).

66 maailmantähteä kisaa kauden kolmannessa WGC:n kisassa. Fedex St. Jude Classic on toki myös kaikkien pääkiertueiden osakilpailu, jossa palkintorahaa on jaossa lähes yhdeksän miljoonaa euroa.
Kisaa johtava 32-vuotias Harris English (62-65,-13) tavoittelee jo kolmatta voittoaan kalenterivuoden aikana. Tulosiloittelun sankarit vaihtelevat luultavasti läpi viikonlopun.
English ja toista sijaa  identtisillä tuloksilla (67-62,-11) jakavat Cameron Smith ja Abraham Ancer saavat varmasti painetta takaa-ajajiltaan.

Smith sivusi löi kierroksensa aikana kahdesti sisään viheriön ulkopuolelta. Muilla 16:lla viheriöllä hän tarvitsi 18 puttia. Upotettujen kokonaismitta oli 33 metriä, josta keskiarvoksi tulee 2, 07 metriä.
Strokes Gained -tilastossa Smithin kierroksesta tuli +merkin perään yllätttävänkin pienet luvut 3,167. Kahden kierroksen yhteenlaskettu etu Smithilla on muihin 4,189 lyöntiä.

PGA Tourin kausitilastossa ykkönen on Louis Oosthuizen, joka kierrosta kohden ottaa keskivertoputtaajaan eroa 0,979 lyöntiä viheriöillä. Smith oli ennen meneillään olevaa kisaa listan 12:s, 0,576.

Harris English on löytänyt elämänsä kevään golfkentillä

Kisaa johtava English on loukkaantumistensa jälkeen noussut nopeasti elämänsä parhaaseen vireeseen.  Kauden 2018 jälkeen hänen sijoituksensa oli maailmanlistalla 333. Kaksi vuotta myöhemmin sama luku oli 28.
Kuluvan kalenterivuoden paras sijoitus on kahden voiton myötä ollut kymmenes. English on Ryder Cup -karsinnassa yhdeksäs. Voitto viikonloppuna nostaisi häntä entistä vahvemmmnin ehdokkaaksi tähtisikermään, jonka valinnassa kapteeni Jim Furyk varmasti kokee runsaudenpulaa menestyjistä.

English on kuluvalla kaudella joko tai mies. Kahden voiton ja US Openin kolmostilan lisäksi hänellä ei ole muita sijoituksia kärkikymmenikköön.
Edellisenä sunnuntaina Tokiossa olympialaisten kultamitalia pureskellut Xander Schauffele (69-73,+2) ei ole tainnut toipua matkan rasituksista ja 14 tunnin aikaerosta.

Kärjen tuntumassa, ”asemissa” ovat myös Bryson DeChambeau, Justin Thomas, Tony Finau, Ian Poulter, Louis Oosthuizen sekä Dustin Johnson.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kolmannen päivän suorana kello 19.00-01.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa