Hyppää sisältöön

Harris English ei enää etsi ratkaisua muita matkimalla: ”Haluan olla paras versio itsestäni”

NImi kannattaa pistää mieleen. Harris English on pelannut vakuuttavasti  viimeisen vuoden  ja noussut  supertähtien haastajanksi

Harris English kukisti hurjasssa thrillerissä lähipelitaituri Joaquin Niemannin ja jätti maailmantähdet kauas taakseen.

Sentry Tournament of Champions huipentui kahden kuokkavieraarn väliseen uusintaan Hawaijilla Kapalua Resortissa. Harris English sekä Joaquin Niemann päätyivät upeaan tulokseen 25 alle parin. Torstaista asti johtanut Harris oli jäänyt sunnnutaina jo kolme lyöntiä chileläisen Niemannin taakse, mutta sisääntulon birdieputkellaan hän kipusi uusintaan, jossa  birdie riiti nuorukaisen kukistamiseen.

Harris pelasi neljän päivän ajan loistavaa golfia, pieni otteen herpaantuminen päätöspäivänä näytti jättävän hänet sivurooliin.

Näyttävimmän lyöntinsä Geoegiasta kotoisin oleva Harris esitti 18:lla. 

Par-viitosella rautakolmonen lennätti toisen lyönnnin kolmen metrin päähän lipusta. Eagle-putti livahti ohi, mutta uusinnassa Harri ratkaisi voiton kerralla.

Harris nousi voiton myötä maailmanlistalla häkellyttvästi  jo 17:ksi, oltuaan kausilla 2017-2019  sijojen 183-330 välillä.

Mikä sitten on nousun taustalla?

”Olen oppinut sen, että ei kannata kulkea rangeilla ihastelemassa Dustin Johnsonin ja Justin Thomasin tapaisten tähtien tapaa lyödä ja matkia heitä. Se riittää, että saan esiin parhaan version itsestäni. Hain liian pitkään uusia, ulkopuolisia asioita, joitka rikkoivat kokonaisuutta. Valmentajani Justin Parsonsin opastuksella olen löytänyt oman mallini toimia.”, Harris kertoi medialle kisan jälkeen.

Nopea nousu tähtien sarjaan ja Hawaijin kisan voitto antavat pontta Harrisin seuraaville tavoitteille.

”Pystyn vielä parantamaan peliäni kaikilla osa-alueilla”, Ryder Cupin tähyävä Harris määritteli.

Majoreissa on viiden viimeisen vuoden aikana noussut peräti 11 ensikertalaisvoittaja 19:ssa kilpailussa. Harris English, kuten myös Joaquin Niemann nousivat vahvoilla pelillään entistä vahvemmin niiden joukkoon, jotka jo tulevassa Mastersissa saattavat nousta isoon rooliin.

Sergio Garcia siivitti Joaquin Niemannin lentoon

Sunnuntain sankarin viittaa aseteltiin tuloksen yhdeksän alle pelanneen Joaquin Niemannin harteille. Nuorukainen antoi lähestymisissä, lähipelissä ja viheriöillä näytöksen, jossa pelaaja näytti olevan täydellisessä flow-tilassa. Kaksi missattua puttia, joista jälkimmäinen tuli 18:lla jättivät hänet lopulta toiseksi.

Niemannilla oli hurmoksensa aikana vastaus viheriön ulkopuolella kaikkiin haasteisiin. Etenkin wedge kädessään hän oli leipuri vailla vertaa.Viheriöillä ote oli maaginen.

Sergio Garciasta on tullut Niemannille PGA Tourilla hyvä ystävä ja mentori, joka molemmille onnekkaasti oli chileläisen pelikaverina ja sparraaajana päätöskierroksella.

Lauaantaina kohun keskipisteenä ollut Justin Thomas nousi sunnuntaina taistelemaan voitosta jääden kärkiparille vain lyönnin.

”Ajatukseni olivat kierrokselle valmistautuessani lauantaina tapahtumissa, keskittyminen vaikeaa”, Thomas myönsi.

Televisiokameroiden eteen hänet tuotiin kisan jälkeen toistamaan pahoitteluaan ja anteeksipyyntöä asiattomasta kielenkäytöstä

Thomas osallistuu European Tourin avauskilpailuun 21.-24. tammikuuta.

Dustin Johnson ja Jon Rahm nousivat sunnnutaina hetkellisesti lähelle kärkeä, mutta vakaviksi voitontavoittelijoiksi heistä ei lopulta ollut. 
Bryson DeChambeu sai parasta peliiän esiin viimeisellä yhdeksiköllä, kärkipari jäi häneltä viiden lyönnin päähän.

”Kisaviikossa oli paljon hyvää. Putteri oli hivenen ruosteessa. 48 tuumainen draiveri on sisäänajossa. Otan sen käyttöön sopivan hetken ja kentän osuessa kohdalle”, DeChambeau kertoi kisan jälkeen.

Sentry Tournament of Champions, TULOSLISTA

Etsi luettavaa