Hyppää sisältöön

Harjoittele rutiinit heti kauden alussa kuntoon

Lyöntiin valmistavat rutiinit auttavat saamaan pelistä kiinni paitsi vaikeissa tilanteissa myös silloin, kun peli kulkee.

Rutiinit vaativat harjoittelua. Kun ne ovat hallussa, kannattaa niitä myös käyttää – varsinkin tiukoissa paikoissa pelin aikana.

Eniten rutiinit auttavat silloin, kun peli ei kulje tai ajatukset alkavat harhailla teknisiin asioihin. Toisaalta rutiineita tarvitaan myös silloin, kun peli kulkee, paine kasvaa ja poistutaan mukavuusalueelta jännityksen lisääntyessä. Lisäksi rutiinien avulla toiminnan taso pysyy korkeana myös silloin, kun aivotoiminta ei käy täydellä kapasiteetilla.

Rutiineita on syytä harjoitella heti kauden alussa ja valmistua kohtamaan haastavat tilanteet jo ensimmäisten kierrosten aikana.

Tee päätös ja luo mielikuva

Rutiinien tarkoituksena on valmistaa suoritukseen ja luoda selkeä kuva siitä, mitä tulee tehdä.

Aloita analysoimalla ja mittaamalla. Sen jälkeen tee päätös, miten aiot lyönnin suorittaa. Lopuksi luo mielikuva suorituksesta. 

Esimerkiksi putissa lue ensin linja ja arvioi, missä kohtaa linjaa kallistus alkaa kääntää palloa. Näe sen jälkeen kohta reiän reunasta, josta pallo putoaa reikään. Tunne oikea vauhti nähtyyn linjaan.

Juuri vauhdin tuntemisessa tulee suuria eroja pelaajien välillä. Aseta pallon viiva luettuun linjaan, ikään kuin linja alkaisi pallon viivasta. 

Toteuta

Kävele pallolle katsoen linjaa tunnustellen vauhtia. Itseluottamus kasvaa, kun lähestyt palloa: olet valmis suoritukseen.

Sitoudu näkemääsi ja jos aihetta, voit vielä tunnustella puttia harjoitussvingillä, mutta sitä ei välttämättä tarvita, jos visualisointi on riittävän vahva. Pelaa pallo reikään. 

Pelinomainen harjoitus 

Käytä yhtä palloa ja valitse viheriöltä eri mittaisia reikiä, joissa tavoitteena selvitä yhdellä putilla. Upota 2, 4, 6, 8 ja10 metrin putit täysin valmistautumisrutiinein.

Puttaa joka toinen matka tasaisella ja joka toinen kaltevassa paikassa. Laske kuinka monella yrittämisellä saat upotettua kaikki matkat.

Timo Karvinen valmentaa ja opettaa talvisin GoGolf Loungessa Espoon Kerassa ja kesäisin GoGolf Rangella Leppävaarassa sekä Vuosaari Links -kentällä. Osoitteessa golfvalmennus.fi lisätietoa Timon ja muiden GoGolf-valmentajien opetustarjonnasta.

Kuvauspaikka: Camiral Golf & Wellness Resort, Espanja

Etsi luettavaa