Hyppää sisältöön

Hanna Merranto teki toisen holarin samalla reiällä: ”Täydellisen lyönnin ja soketin välinen ero on marginaalinen”

13 on ollut Hanna Merrannon onnenluku Tapiola Golfin kentällä jo kahdesti

Tapiola Golfissa on kuluvalla kaudella tehty peräti 16 hole-in-onea. Hanna Merranto hyppäsi ilmaan perjantaina kentän 13:lla, jolla hän juhli myös kolme vuotta aiemmin.

Sekä Tahkon Golfseuraa että Tapiola Golfia edustava Hanna Merranto on pelannut golfia kaudesta 1996 varsin aktiivisesti, keskimäärin 50-60 kierrosta vuodessa. Eri kenttiäkin hän on bonganut Suomessa ja ulkomailla reilusti yli sata. Par-kolmosilla hän on päässyt yrittämään holaria karkean arvion mukaan 1 500 kierroksen aikana noin 6 000 kerta.

Tuolla kierrosmäärällä ei amatööreille lasketun todennäköisluvun perusteella vielä synny yhtään hole-in-onea. Merranto on kuitenkin osununt kahdesti, vieläpä samalla reiällä.

Kesäkuussa 2016, muutamaa päivää ennen Tapiola Golfin uuden klubitalon avaamista Merranto löi 13. reiällä 48-asteisella wedgellään 78 metrin päästä pallonsa reikään, eivätkä jalat pysyneet maassa, kun hän oli nostanut pallon reiästä.

”Tietysti se tuntui ihanalta ja upeaalta, lyönti oli juuri sellainen jota tavoittelin. Olin onneni kukkuloilla”, Merranto kertoo.

Vakuutusyhtiön kanssa hän sopi, että holarivakuutuksen voi käytää muutamaa päivää myöhemmin klubitalon avajaiskisan yhteydessä.

”Minulle golf on paitsi ulkonaoloa ja liikuntaa, myös hyvin pitkälti sosiaalinen tapahtuma. Tämänkin takia hole-in-onen jälkeen ilon jakaminen muiden kanssa kuohujuomaa skoolaamalla kuuluu oleellisesti tapahtumaan”, Merranto sanoi.

Todennäköisyys sille, että säännöllisti eri kenttiä kiertävä  amatööripelaaja tekee Merrannon pelimäärällä ja tasolla (HCP 11) toisen holarin, vieläpä samalla väylälä on hyvin pieni. Näin kuitenkin tapahtui edellisviikon perjantaina. Peliseurana oli ensimmäisen kerran tavoin aviomies Esko Mustonen.

”Sanoin Eskolle, että nyt on fiilis todella hyvästä lyönnistä. Tai sitten tulee todella huono. Molemmat tiedämme, että jälkimmäisellä tarkoitan sokettia, joita lyön aivan liikaa.”

Myötätuuleen Hanna Merranto valitsi mailakseen 78 metrin matkalle 52-asteisen wedgen –  eikä sokettia tullut.

”Se lähti täydellisessä kaaressa, putosi alas ehkä 1,5 metriä ennen reikää ja upposi reikään. Olin ihan fiiliksissä, sama reikä ja taas minulle täydellinen lyönti.”

Tällä kerralla Merranto pääsi jakamaan ilontunteen heti kierroksen jälkeen klubitalolla. 

”Väkeä ravintolassa oli kohtuullinen määrä. Tutuille ja tuntemattomille kiersin juomaa tarjoamassa. Ehkä paras fiilis holariin liittyen tuli eläkeikäisestä pariskunnasta, jonka heidän poikansa oli tuonut Tapiolaan syömään.  He eivät pelanneet golfia ja olivat hyvin liikuttuneita ja ihmeissään siitä, että saivat osallistua juhlaan.”

Tapiola Golfin toimitusjohtaja Jari Hakkarainen oli luonnollisesti hyvillään Merranon onnnistumisen johdosta.

”Kyllä holikka aina piristää tunnelmaa kentällä ja klubilla. Hannan tekemä oli kauden 16:s, ja kolmas 13:lla. Hyvä määrähän tämä on”, Hakkarainen iloitsee.

Seuraava holari Tahkolla?

Ikänsä puolesta tytöt 50+ sarjaan siirtynyt Hanna Merranto aikoo jatkaa pelaamista vielä vuosikymmeniä ja ottaa vastaan lisää holareita, jos niitä on tullakseen.

”Syvällä kunnioituksella aina seuraan näitä yli 80-vuotiaita golfareita, joita on joukossamme jo ilahduttavan paljon ja määrä vain kasvaa.”

Kahden hole-in-onen tekijöitä on yhden onnistumisen kokeneisiin verrattuna vain murto-osa. Kolmen holarin tekijöiden kerhoon kuuluu Suomessakin kymmenissä laskettava määrä pelaajia, mutta tasaisen tahdin taulukkkoon tukeutuminen ei Merrannonkaan kohdalla anna sille takuita.

Tahko Golfin muistiinjäävimpiin väyliin lukeutuvat par kolmonen, 12:s.....

Tahko Golfin muistiinjäävimpiin väyliin lukeutuvat par kolmonen, 12:s…..

Satu Karjalainen

”Tulee jos on tullakseen. Nautin mielelläni muidenkin onnistumisista. Minulla on nyt hyvät tuntuma Tapiolan reikään numero 13.  Tahkon Old Coursen 12:n selättäminen, holarin tekeminen Suomen kauneimpiin kuuluvalla reiällä olisi myös upeaa. Siinä on  tullut paljon hienoja lyöntejä, mutta myös runsaasti veteen menneitä soketteja”, Merranto muistuttaa hymyssä suin siitä hiuksen hienosta erosta, josta onnistumiset ja epäonnistumiset syntyvät.

GoGolfin jäsenyys pitää sisällään holarivakuutuksen

  • Merrannolla on GoGolfin jäsenyys joka sisältää Fennian hole-in-one vakuutuksen. Juomien osalta vakuutus kattaaa kulut 555 euroon asti.  Jäsenyyden normaalihinta on 25 euroa, mutta Merranto sai sen jäsenetuna kotiseuraltaan Tahko Golfilta
  • Vakutuus on voimassa kaikilla  kierroksilla, harjotuskierrokset mukaanlukien slopatuilla kentillä kotimaassa ja ulkomailla. 
  • GoGolfin jäsenyys on nyt loppukauden tarjouksessa 15 euron hintaan. Hanki jäsenyys täältä.

Etsi luettavaa