Hyppää sisältöön

Hanna-Leena Ronkaisella on Nordcenterin Freamillä ennätys jota ei rikota – Audi Finnish PGA Golf Tour käynnistyy

Hanna-Leena Ronkainen on tehnyt moninaisen uran golfin parissa pelaamisen ja valmentamisen ohessa
Hanna-Leena Ronkainen toimii SHG:ssa päävalmentajana. Kuva kenttäyhtiön Luukin kentältä. KUVA: TEEMU TYRY

Yhteensä 135 pelaajaa on mukana maamme pääkiertueen avauskilpailussa Raaseporissa.

Audi Finnish PGA Golf Tour käynnistyy perjantaina samalla Nordcenterin Freamilla, jonne se edelllisenä syksynä päättyi. Sunnuntaina päättyvässä kilpailussa pelataan 54 reikää. Ammattilaisten palkintopotissa on 10 000 euroa.

Nordcenterissä osallistujalistalla on tavanomaista pienempi määrä huippuja, sillä päällekkäisyydet Ruotsissa pidettävän Challenge Tourin kisan ja Nordic Leaguen tapahtumien kanssa ovat vieneet parhaita ulkomaille.

Viime kauden menestyjistä Nordcenteriin saapuvat muiden muassa Alex HietalaJesse WaaralinnaRasmus Karlsson ja Markus Luoma

Samassa yleisessä luokassa rahapalkinnoista pelaavat muun muassa ammattilaiset Hanna-Leena Ronkainen ja Jenna Mäihäniemi.

Naisten sarjassa suosikkeja ovat Henni MustonenKatri BakkerOona Kuronen ja Kerttu Hiltunen.

Ammattilaisena LET:lla ja Nordic Leaguella menestystäkin hankkinut Hanna-Leena Ronkainen palasi edelliskaudella pitkän tauon jälkeen ”lähes kylmiltään” pääkiertueelle ja pelasi erinomaisia kisoja.
Nordcenterin kisassa hän ei kuitenkaan  onnistunut toivotulla tavalla.

”Revanssimielellä lähden mukaan, vaikka oma pelaaminen on ollut vähäistä ja lajiharjoitteluakin olen tehnyt valmennustyön ohessa niukanlaisesti”, SHG:n head prona työskentelevä Ronkainen kertoo.

Kymen Golfin kasvatilla on Freamilta ennätys, jota ei koskaan rikota. Hän voitti samalla kentällä SM-kultaa reikäpelissä.

”Muistelisin, että se oli vuonna 2000, jolloin onnistuin voittamaan myös lyöntipelin SM-kisat sekä joukkuemestaruuden Kymen Golfille. Varmaksi en uskalla väittää”, Ronkainen muistaa.

Suoritus oli kuitenkin kivikova ja historiallinen välierässä.

Siinä  kaatui tyttöjen EM-joukkuekisojen tuore pronssimitalisti Sonja Halmela maksimaalisin numeroin 10/8.

Selvyyden vuoksi: Ronkainen voitti reikäpeli kymmenen ensimmäistä reikää. Todennäköisyys tämän tuloksen syntymiselle kahden ennakkoon tasaisen pelaajan välillä on promillen osien luokkaa.

Vastaavia lukuja lyödään tauluun aniharvoin, edes ensimmäisellä kierroksella.
Suomalaisen golfin historiassa tätä tuskin on tapahtunut ennen tai jälkeen Ronkaisen murhaavaa esitystä ainakaan välierissä tai finaalissa. 

Finaalissa kaatui Pia Koivuranta.

Koronarajoitukset osittain voimassa

Finnish Tourin  pelaajat tottuivat viime kaudella pelaamaan erilaisten koronarajoitusten kanssa, ja osittaisten rajoitusten kanssa joudutaan toimimaan tälläkin kaudella.

Suurimpina juttuina ovat edelleen kättelyiden ja halailujen välttäminen, turvaetäisyyksien pitäminen ja hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen. Scoring-alueella pelaajille on tarjolla kasvomaskit ja käsidesit.

 Tourin kilpailunjohtaja Arto Teittinen toivoo pelaajilta edelleen ymmärrystä vallitsevassa koronatilanteessa, vaikka tautitilanne näyttääkin menevän hiljalleen parempaan suuntaan.

”Toivomme, että pelaajat suhtautuvat riittävällä vakavuudella koronavirukseen”, Teittinen välittää terveisensä pelaajille.

Nordvcenterin Freamilla pelataan kesällä toinen scratch-kisa jossa tiit ja liput viedään tavallista inhottavimpiin paikkoihin. Edellisvuoden kisan ykkönen oli Kalle Samooja

Nordvcenterin Freamilla pelataan kesällä toinen scratch-kisa jossa tiit ja liput viedään tavallista inhottavimpiin paikkoihin. Edellisvuoden kisan ykkönen oli Kalle Samooja

Teemu Tyry

Teittinen kertoo, että caddien käyttö kiertueen kilpailuissa on sallittua.

Suomen ykköskiertueen rajoitukset pelaajille ovat huomattavasti väljemmät, mitä ne ovat European Tourilla. ET-pelaajat Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen kertovat, että heillä on ollut tiukat rajoitukset käytössä koko korona-ajan.

Kentällä ja harjoitusalueilla on ollut omat sääntönsä, mutta myös kierrosten ulkopuolella pelaajat joutuvat miettimään liikkumistaan.

”Pelaajat muodostavat toisen pelaajan ja hänen caddiensa kanssa sellaisen neljän hengen porukan, jonka kanssa vain saa olla kontaktissa. Eli emme voi esimerkiksi mennä syömään kenen kanssa tahansa, vaan kontaktit yritetään pitää minimissä. Kallen kanssa olemme olleet useimmissa kisoissa kimpassa”, Pulkkanen kertoo heidän arjestaan Finnish Tourin tiedotteessa.

Samoojalle rajoitusten kanssa elämisestä on tullut jo niin tuttua, ettei siitä osaa enää liikaa murehtia.

”Maalaisjärki mukana, niin sillä pärjää pitkälle”, Samooja kiteyttää tämän hetken tilanteen pääkiertueilla.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa