Hyppää sisältöön

Hanna-Leena Ronkainen antoi alkutahdit Lakistossa – Ossi Mikkola ja Tuomas Salminen johtoon Finnish Tourilla

Hanna-Leena Ronkaisella on kokemusta kotimaisten arvoturnausten voittamisesta jo juniorivuosiltaan, 1990-luvun puolivälistä. KUVA: MIKKO SINTONEN

Finnish PGA Golf Tour presented by Crispin kesän kuudes osakilpailu Lakiston erinomaisessa kunnossa olevalla Par 71 kentällä pelattiin tyynessä säässä, johon iltapäivällä antoi oman lisämausteensa kunnon sadekuuro. 

Yleisen sarjan avauspäivänä parin alitti peräti 17 pelaajaa. Johtopaikan jakavat Ossi Mikkola ja Tuomas Salminen tuloksella -5, 66 lyöntiä. Kaksikosta lyönnin päässä tulee tulokseen -4 pelanneet Henri Satama, Tyko Tuohimaa, Joachim Altonen ja Miika Mäkiluoma

Aamulla kentälle lähteneet selvisivät lähes koko kierroksesta kuivin jaloin, kun puolen päivän jälkeen alkanut sade kasteli kentän ja pelaajat. Paalupaikalle itsensä pelanneista ensimmäisenä klubitalolle palannut Miika Mäkiluoma teki pohjat hyvän lähipelin siivittämänä.

“Lyönti toimi koko päivän alusta loppuun asti. Kaikki wedget meni 2-3 metrin päähän ja putit upposi. Ei tarvinnut taistella noista pareistakaan. Vähän tuli sadetta viimeisellä väylällä, onneksi päästiin pois alta, ettei tarvinnut sateessa pelata.”

Ossi Mikkola lukeutuu Finnish Tourin pitkäaikaisimpiin pelaajiin. KUVA: MIkko Sintonen

Ossi Mikkola nokitti Mäkiluoman tuloksen ensimmäisenä, ja otti johtoaseman yhden lyönnin turvin, mikä kesti Salmista lukuunottamatta kaikkien hyökkäykset. Edes sateenvarjon jääminen kotiin ei häirinnyt griinejä kehunutta nurmijärveläistä. 

“Käytännössä mikään lyönti ei tänään maksanut. Täällä on paljon birdie-paikkoja ja jos täällä ei tee bogeja niin pelaa kyllä aina alle parin.”

Kotikentällään pelannut Tuomas Salminen aloitti räväkästi pelattuaan ensimmäisen puolikkaan viisi alle parin, 31 lyöntiä. Loppupuoliskon alkuun tulleet kaksi bogia jäivät hetken hidasteeksi Salmisen kuitattua ne päivän kuudennella ja seitsemännellä birdieillä. 

“Yllättävän positiivinen päivä, paljon oli paikkoja. Puttasin tänään ihan hyvin, varsinkin etuysin, pari hölmöilyä tuossa takaysillä griineillä, mutta mieli pysyi rauhallisena. Jatkoin paikkojen luomista ja sain kuitattua ne bogit parilla birdiellä lopussa.”

Kauden ensimmäistä kilpailuaan pelaava Salminen ei ota paineita kisaamisesta, vaikka edellisestä startista on jo kahdeksan kuukautta. “Kyllä sitä vaan aina syttyy ja taistelumieli tulee esiin kun lappu lyödään rintaan”, mies naurahti.

Challenge Touria päätyökseen kiertävä Kim Koivu aloitti kisan bogilla, mutta etuysin lopun kolme peräkkäistä birdietä nosti miehen top-10:een. Tasaisen varmasti pelannut Koivu lähtee toiseen päivään sijalta T7, kaksi lyöntiä kärkikaksikon perässä.

Ronkainen nautti kentän hyvästä kunnosta

Hanna-Leena Ronkainen on tehnyt moninaisen uran golfin parissa pelaamisen ja valmentamisen ohessa
Hanna-Leena Ronkainen toimii SHG:ssa päävalmentajana. Kuva kenttäyhtiön Luukin kentältä. KUVA: TEEMU TYRY

Naisten sarjan komennon otti kotikentällään erinomaisesti viihtynyt Hanna-Leena Ronkainen, jonka kierrostulosta eivät bogit rasittaneet. Aamun ensimmäisessä ryhmässä matkaan lähteneen Ronkaisen tulos 67 lyöntiä ( -4) oli päivän selvästi paras.

Toinen naisten sarjassa alle pariin pelannut oli Adeliina Virtanen, joka käytti kierrokseensa 70 lyöntiä (-1), ja lähtee toiseen kilpailupäivään kolmen lyönnin takaa-ajoasemasta. Ada Huhtala teki kolme birdiensä vastapainoksi yhtä monta bogia, ja on kisassa kolmas par-tuloksella 71.

Kotikentän merkitystä Ronkainen ei suostunut korostamaan. Kierroksen tukipilareita olivat perusvarma lyöminen ja kohdilleen loksahtanut puttipeli:

“Toki kotikentällä on vähän eri fiilis pelata, mutta muistista ei tullut yhtään mitään. Ehkä sitä enemmänkin vaan nauttii siitä, että kenttä on niin hyvässä kunnossa. Se mikä oli selkeä ero verrattuna aikaisempiin kisoihin tänä ja viime kautena, oli että putti upposi paremmin. Griinit olivat hyvässä kunnossa ja oli sellanen fiilis että näin linjat, osasin lukea ne, ja sain pallon lähtemään oikein.”

Viisi kautta Euroopan Touria aiemmin kiertänyt Ronkainen kertoi lähteneensä kisaan rennosti ilman mitään odotuksia. “En hirveästi harjoittele, käyn vaan pelaamassa nämä kisat ja that’s it. Ja nyt on alla vielä pieni tauko kun olin lomalla, enkä koskenutkaan golfmailoihin kahteen viikkoon. Näköjään tällä kertaa se auttoi, että sai jotenkin vähän nollattua. Sai lähteä vähän niin kuin uudelta pöydältä.”

Finnish Tour 6 kisa jatkuu Lakistossa perjantaina ja päätöskierros pelataan lauantaina

Tulospalvelu

Etsi luettavaa