Hyppää sisältöön

Hanna Hartikainen Suomen Olympiakomitean hallituksen jäseneksi: ”Merkittävä tunnustus koko golfalalle”

Hanna Hartikainen sai uuden luottamustoimen tasan neljä vuotta sen jälkeen

Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen valittiin Olympiakomitean hallitukseen uutena jäsenenä. Myös uusi puheenjohtaja Jan Vapaavuori on innokas golfin harrastaja.

Suomen Olympiakomitea on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Helsingin kaupungin pormestarin Jan Vapaavuoren.

Hän voitti toisella kierroksella äänestyksessä Susanna Rahkamon, joka on seuraavien neljän vuoden ajaan ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Jan Vapaavuori  avasi Isosaaren kentän elokuussa, ja iloitsi kovasta selkänsä takana olevan kyltin tekstistä

Jan Vapaavuori avasi Isosaaren kentän elokuussa, ja iloitsi kovasta selkänsä takana olevan kyltin tekstistä

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Sari Multala. 

Valitun puheeenjohtajakolmikon lisäksi puheenjohtajan paikkaa haki Ilkka Kanerva, joka jäi siis hallituksen ulkopuolelle

Vallanvaihto Olympiakomiteassa astui voimaan välittömästi edellisen puheenjohtajan  Timo Ritakallion luovuttaessa nuijan  Vapaavuorelle. 

Olympiakomitean hallituksen jäseninä uudella kaudella toimivat Marco Casagrande, Markku Haapasalmi, Hanna Hartikainen, Tapio Korjus, Katja Mjøsund ja Esa Niemi.

Urheilijoiden edustajina hallituksessa ovat  Mika Poutala ja Anni Vuohijoki. 

Suomen Olympiakomitean jäseninä ovat myös  Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) jäsenet Sari Essayah ja Emma Terho.

Hallituksessa on naisenemmistö,  seitsemän naista ja kuusi miestä. 

Hartikaisen ja Vapaavuoren lisäksi erittäin aktiivisia golfin harrastajia halituksessa ovat myös Tapio Korjus sekä Mika Poutala. Oletettavaa on, että muitakin golfareita hallituksesta löytyy.

Tiukka kilpailu hallituspaikoista

Hanna Hartikainen on toinen Golfliton edustaja Olympiakomitean hallituksessa. Golfliiton puheenjohtajana pitkään toiminut Antti Peltoniemi oli järjestön hallituksessa kaksi neljän vuoden jaksoa 2008-2016.

Olympiakomitean hallituksesssa on puheenjohtajien lisäksi kuusi varsinaista jäsentä ja kaksi varajäsentä.

Olympiakomitean vaalivaliokunta oli tehnyt perinteisen käytännön mukaan  jo pitkään ennen varsinaista kokousta oman ehdotuksensa kuudesta jäsenestä ja varajäsenistä.

Vaalivaliokunta oli ehdottanut Hanna Hartikaista varajäseneksi.

Hanna Hartikainen ihastui elokuisella golfmatkallaan Slottsbanaan Ahvenanmaalla.

Hanna Hartikainen ihastui elokuisella golfmatkallaan Slottsbanaan Ahvenanmaalla.

Heidän ehdotuksensa ei kuitenkaan mennyt läpi. Lauantaisessa kokouksessa ehdokkaita  kuudelle paikalle oli kaikkiaan 26.  

Äänestykssä Hartikainen oli yksi kuudesta eniten kannatusta saaneista ja tuli valituksi varsinaiseksi jäseneksi.

”Olen erittäin iloinen koko lajin puolesta valinnastani. Kunnia  kuuluu koko golfyhteisölle ja yhteistyölle, jota olemme alalla tehneet. Tulokset joita golfissa on viimeisten vuosien aikana saavutettu liikunnan määrän osalta  sekä huippu-urheilussa puhuvat myös puolestaan. Yhteen puhaltamisen henki on voimamme”, Hanna Hartikainen painotti GoGolfille antamassaan puhelinhaastattelussa.

Vaalitenttien ja yleisen keskustelun kautta neljä puheenjohtajakandidaattia saivat huomion kohdistumaan avanomaista enemmän liikuntaan ja huippu-urheilun kehittämiseen. 

”Tämä oli erittäin antoisa vaihe. Urheilun ja liikunnan merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa nousi julkisuudessa ja medioissa sille kuuluvaan asemaan useiden viikkojen ajaksi”, Hartikainen iloitsee. 

Hanna Hartikaiselle päivämäärä 21. marraskuuta on sattuman kautta hyvin merkittävä. Hän tuli valituksi samana päivänä vuonna 2016 Golfliiton puheenjohtajaksi.

”Ihmettelin päivän mittaan kun minulle tuli puhelimen kautta runsaasti onnittelua neljän vuoden jaksosta Golfliiton hallituksen puheenjohtajana.” 

Pesti jatkuu edelleen, nyt luottamustoimien listaan tuli jäsenyys Suomen Olympiakomitean hallituksessa. 

Merkittävää on sekin, että Olympiakomitean kokous, jossa edellinen puheenjohtaja Timo Ritakallio valittiin,  pidettiin samana päivänä Golfliiton kokouksen kanssa 21.11.2016.

Hanna Hartikainen on jäsenenä Helsingin Golfkubissa. Tasoitus on 17, ja pelikierroksia kaudella 2020 on tullut enemmän kuin koskaan.

”Kyllä niitä on kertynyt yli 50. Pelaan erittäin paljon aamuisin, silloin on kentällä tilaa  ja töiden osalta helpointa lähteä liikkeelle. Ja olen iloinen siitä, että peli on oikeasti  parantunut. Tasoitus on nyt kohdillaan. Siitä on pitkälti kiittäminen HGK:n valmentajaa Jani Saarista, jonka kanssa työskentely on auttanut merkittävästi.”

Olympiakomiteasta ja Hanna Hartikaisesta lisää alkuviikosta ilmestyvässä artikkelissa.

Etsi luettavaa