Hyppää sisältöön

Haluatko tehdä tulosta? Tässä ovat Suomen helpoimmat golfkentät

Helsingissä sijaitsevalla Paloheinä Golfin yhdeksänreikäisellä kentällä on paljon tilaa ja kevyet raffit.

Golfin aloitti viime vuonna lähes 10 000 suomalaista. Aloittelijan kannattaa suosia helppoja kenttiä, mutta kokeneenkin pelaajan kannattaa välillä käydä tekemässä tulosta helpolla kentällä.

Kuinka merkityksellistä sinulle on, että kykenet pelaamaan kierroksen tuntematta olevasi jatkuvasti liian suurien haasteiden edessä kentän vaikeuden johdosta?
Onnistumisen tunne, etenkin hyvän pistebogituloksen saavuttaminen, nostaa suurimmalla osalla pelaajista kentän oman suosikkilistan kärkipäähän.

Listausta kentistä, joilla tehdään suhteessa eniten hyviä tuloksia (tasoitukseen nähden)  on käytännösssä lähes mahdoton luoda – saati sitten julkaista. 
Ohessa mielenkiintoinen listaus kentistä, jotka eivät vaikeutensa johdosta nouse seinäksi hyvän bruttotuloksen tekemiselle. 

Artikkeli on julkaistu GoGolfissa ensimmäisen kerran 12.7.2021

Golf on kiva harrastus, josta nauttii varsinkin silloin, kun pelaa hyvin. Golf on myös haastava laji. Peli-ilo vaihtuukin nopeasti pettymykseksi, jos pelaa liian vaikealla kentällä, joka ottaa selkävoiton pelaajasta.

Onneksi eri puolelta Suomea löytyy paljon aloittelijoille sopivia, helppoja kenttiä, joilla myös konkarit voivat käydä kohottamassa itseluottamustaan. Golfliiton asiantuntija Mika Wikström kokosi GoGolfin pyynnöstä listan, johon on koottu Suomen 10 helpointa kenttää bogey-pelaajan näkökulmasta. Oma listaus löytyy sekä naisille että miehille.

Listalle otimme vähintään 9-reikäisiä kenttiä, joiden par on 31 tai enemmän. Mukana ei siis ole par 3 -kenttiä, jotka ovat muutenkin keltanokille sopivia. 

Listaus on koostettu slope-tasoituksen perusteella, eli millä kentillä tasoituksella 20 pelaavat miehet ja tasoituksella 24 pelaavat naiset saavat vähiten tasoitusta, miehet keltaisilta ja naiset punaisilta.

Helppo kenttä ei siis välttämättä tarkoita sitä, että sillä on myös helppo pudottaa tasoitusta.

Suomen 10 helpointa kenttää

Miehet

 1. Lampila Golf (par 31)
 2. Lepaa Golf (par 36)
 3. Oulunjokilaakson Golfklubi (par 36)
 4. Sea Golf Rönnäs, Puisto (par 34)
 5. Porin Golfkerho, Suisto (par 37)
 6. Anola Golf Club (par 35)
 7. Eckerö Golf (par 73)
 8. Lahden Golf, Kisälli (par 32)
 9. Paloheinä Golf (par 36)
 10. Kankaisten Golf, Kartano (par 35)

Naiset

 1. Eckerö Golf (par 73)
 2. Paloheinä Golf (par 36)
 3. Oulunjokilaakson Golfklubi (par 36)
 4. Sea Golf Rönnäs, Puisto (par 34)
 5. Lahden Golf, Kisälli (par 32)
 6. Holiday Club Golf (par 72)
 7. Hiekkaharju, Pitkä ysi (par 37)
 8. Anola Golf Club (par 35)
 9. Kankaisten Golf, Kartano (par 35)
 10. Vaasan Golf, Keltainen (par 36)

Etsi luettavaa