Hyppää sisältöön

Hallitse sivurinteet

Timo Karvinen on suomalainen huippuvalmentaja

Golfvalmentaja Timo Karvinen kertoo, kuinka palloa kannattaa pelata sivurinteistä.

Sivurinteestä pelattaessa pallon lentorata kääntyy rinteen mukaisesti. Esimerkiksi kun pallo on jalkoja korkeammalla, kääntyy lyönti alarinteen suuntaan vasemmalle. Puhdas osuma on rinnelyöntien onnistumisten perusta. Svingaa pehmeästi ja säilytä tasapaino loppuun saakka.

Pallo ylempänä kuin jalat

Kun pallo on korkeammalla kuin jalat, tulee alkuasennon olla pystympi paremman tasapainon vuoksi ja pelaajan alkuasennossa lähempänä palloa sen mukaisesti. Grippaa alempaa, koska seisot lähempänä palloa.

Pallon paikka tulisi olla stanssissa taaempana kahdesta syystä. Pystyn alkuasennon takia svingin kehä muuttuu matalammaksi ja alin kohta siirtyy oikealle. Kun pallo on taaempana, aikaisempi osuma eliminoi vasemmalle lähtevät lyönnit eikä pelaajan tarvitse tähdätä niin paljoa oikealle kohteesta.

Pallo alempana kuin jalat

Kun pallo on alempana, se on kauempana pelaajasta. Silloin tulee ensin taivuttaa polvista vähän ja loput ylävartalosta. Myös mailaa kannattaa gripata mahdollisimman ylhäältä. Tähtää vasemmalle kohteesta, pallo feidaa kohteeseen.

Kun pallo on jalkoja alempana tulee polvien ja selänkulmat säilyttää läpi svingin, jotta etäisyys palloon pysyy muuttumattomana. Siksi suosittelenkin numeroa suurempaa mailaa ja pehmeämpää svingiä, joka päättyy tasapainoiseen loppuasentoon.

Timo Karvinen on toiminut maajoukkuevalmentajana neljässä eri maassa ja valmentaa nykyään muun muassa huippulupaus Sami Välimäkeä. Karvinen opettaa Espoon Golfseurassa ja talvisin Season Golfissa. Osoitteessa timokarvinen.com lisätietoa Timon opetustarjonnasta.

Etsi luettavaa