Hyppää sisältöön

Häikäisevä eagle 15 metristä ensimmäisellä uusintareiällä ratkaisi voiton Kim Koivulle

Euroopan pääkiertueilla pelanneet Hanna-Leena Ronkainen ja Kim Koivu palkittiin SHG:n Lakiston kilpailun voitostaan arvokkailla kelloilla . KUVA: MIKKO SINTONEN

Kim Koivu ja Hanna-Leena Ronkainen voittivat Suur-Helsingin Golfissa pelatun Finnish Tourin kauden kuudennen osakilpailun. Yleisessä sarjassa ratkaisu nähtiin vasta uusinnassa.

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crispin kuudennesta osakilpailusta tuli melkoinen jännitysnäytelmä, kun yleisen sarjan viisi parasta pelaajaa mahtui kolmen lyönnin sisään ja voitto ratkesi vasta uusinnan jälkeen.

Suur-Helsingin Golfin Lakiston huippukuntoisella kentällä pelatussa kisassa voiton vei lopulta kolminkertainen Challenge Tour -voittaja Kim Koivu, joka päihitti uusinnassa Teemu Bakkerin. Sekä Koivu että Bakker päätyivät 54 reiän jälkeen tulokseen yhdeksän alle parin.

Kim Koivu ei ollut lauantaina tyytyväinen omiin lyönteihinsä, mutta voitto tuli silti uusinnassa. KUVA: MIKKO SINTONEN

Uusintareikänä pelattiin Lakiston 18. reikä, joka on noin 490 metriä pitkä par 5. Kummatkin pelaajat pääsivät kakkoslyönnillä noin 15 metrin päähän reiästä, puttietäisyydelle. Kim Koivu oli ensimmäisenä vuorossa ja upotti oman puttinsa sisään. Kun Bakker ei onnistunut eagle-yrityksessään, pääsi Koivu juhlimaan voittoa.

”Meillä oli siinä samanmittaiset putit. Tiesin, että jos jompikumpi meistä ei nyt laita tätä sisään, niin tässä pelataan voitosta aika kauan’’, Koivu kertoi taistelun tauottua.

Koivulle, joka pelaa tänä vuonna pääasiallisesti Challenge Tourilla, kilpailu Finnish Tourilla oli vasta kauden toinen. Finnish Tour -kauden avauksessa Vuosaari Links -kentällä hän oli jaettu seitsemäs lähdettyään kärkiryhmässä päätöskierrokselle. Tuolloin Koivu kuitenkin hyytyi pahasti – ja hyytymisen merkkejä oli ilmassa tänäänkin.

”Oli vaikea päivä, sanotaan näin. Ei missään vaiheessa tuntunut siltä, että sain pelistä kiinni ja olin heti alkuun kuuden reiän jälkeen kierrosta jo kaksi yli parin. Mutta jotenkin sain punnerrettua itseni takaisin peliin”, Koivu sanoi.

“Lopussa olin lahota oikein kunnolla, mutta onneksi sain viimeisellä reiälle lyötyä kaksi oikein hyvää lyöntiä ja kahden putin birdien”, jatkoi Koivu, joka teki bogit rei’ille 15 ja 17.

Birdie riitti uusintaan erinomaisen päätöskierroksen (66 lyöntiä) pelannutta Bakkeria vastaan. Kolmanneksi yleisessä sarjassa sijoittui Joachim Altonen, joka jäi uusinnasta vain lyönnin päähän. Lähellä uusintaa oli myös SHG:n oma mies Tuomas Salminen, joka kuitenkin sortui viimeisellä bogiin ja jäi neljänneksi tuloksella seitsemän alle.

Ronkainen voitti selvästi

Naisten sarjan voitti Suur-Helsingin Golfissa muun muassa opetustehtävissä työskentelevä Hanna-Leena Ronkainen, joka päätyi tulokseen par (67-75-71). Hän pelasi päivän parhaan tuloksen kaikkina kolmena pelipäivänä. Toiseksi sijoittui Viipurin Golfin Ada Huhtala kuusi lyöntiä heikommalla tuloksella.

Ronkainen pelasi lauantaina seitsemän ensimmäistä reikää neljä yli parin, mutta loput 11 väylää yhtä monta lyöntiä alle.

“Alku lähti vähän tahmeasti, kun oli vaikeita lipunpaikkoja, vaikka löin ihan ok. Onneksi takaysillä lähtivät birkut napsumaan mukavasti”, Ronkainen iloitsi.

Finnish Tourin finaali eli Weststar Open pelataan 9.–11.9 Vuosaari Links -kentällä. Miesten sarjan rankingin kärkikolmikko on Rasmus Karlsson (380 pistettä), Jaapo Jämsä (371) ja Teemu Bakker (343,53).

Naisten sarjan kärjessä ennen finaalia on Katri Bakker (112 pistettä) ennen Anastasia Hekkosta (93) ja Oona Kurosta (85,5).

Tulokset | Finnish Tourin rankingit

Etsi luettavaa