Hyppää sisältöön

Häikäisevän hyvä spooni 251 metristä sinetöi Hideki Matsuyaman voiton: ”Tämä tuntuu erikoisen hyvältä”

Hideki Matsuyama saavutti ykköstilansa samalla kentällä

The Mastersin hallitseva mestari nousi viiden lyönnnin takaa uusintaan ja ratkaisi kisan puu-kolmosella, jolla löi 251 metrin matkalta alle metriin.

Hideki Matsuyamalla oli sunnuntaina Honolulussa yleisön tuki puolellaan kautta hänen hakiessa uransa kahdeksatta PGA Tourin voittoa Sony Hawaiian Openissa. 

Kahdella lyönnillä johtanut Russell Henley näytti kuitenkin pistävän pelin selväksi. Hän pelasi ensimmäisen yhdeksikön kuusi alle johtaen jo viidellä.
Toinen puolisko oli Henleyn osalta melkoista kompurointia. Hän avasi portit Matsuyamalle bogillaan kykenemättä tekemään yhtään birdietä sisääntulossa.
Ensimmäiset  63 reikää hän oli pelannut 24 alle parin

Matsuyamalla oli niitä ulosmenossa kolme ja ennen viimeistä reikää yhteensä kuusi. Matsuyama teki seitsemäntensä vaivattomalla tavalla  yllettyään par-viitosella kahdella päälle. 
Henley missasi oman birdieputtinsa, joka vei kisan ratkaisun uusintaan.

Hurmion päälle saaanut japanilainen ratkaisi pelin spoonillaan jolla hän löi avauksensa, sekä toisen lyönnin  251 metrin päästä alle metriin.
Henley  oli aseeton oman avauksensa  painuttua oikealle bunkkeriin.

Yleisönsuosikki sinetöi pelin upottamalla eagle-puttinsa yleisön hurratessa.
”En nähnyt aurinkoa vasten mihin linjaan pallo lähti, mutta yleisön huutomyrskystä ymmärsin, että se oli hyvä. Matka oli spoonilleni juuri sopiva, tuulikin kohdallaan auttaen palloa kääntymään vasemmalta oikealle”, Matsuayma kertasi tapahtumaa.

Kolmas voitto yhdeksän kuukauden aikana

”Tämä tuntuu todella hienolta. Se, että Isao Aoki samalla kentällä avasi japanilaisten voittotilin 1983 tekee siitä vielä juhlavamman.”

Matsuyma nousi kahdeksannella voitollaan aasialaispelaajien voittolistan jaetulle ykköspaikalle yhdessä Korean K.J. Choin kanssa. 
Japanilainen on Y.E. Yangin ohella ainoa aasialainen, joka on voittanut majorin.

Ykköstila tuotti hänelle 1,181 miljoonaa euroa ja nosti parhaimmillaan toisena maailmanlistalla olleen Matsuyaman kymmenenneksi.
Merkittävää on sekin, että Matsuyama on yltänyt yhdeksän kuukauden aikana kolmasti voittoon. Tätä ennen hänellä oli yli neljän vuoden kuiva putki.

Russell Henley johti kisaa perjantaista eteenpäin viimeiselle reiälle asti. Tunnelma oli apea kisan jälkeen senkin johdosta, että Henley on leimautumassa ikuiseksi kakkoseksi tilanteissa, joissa  on johtanut ennen viimeistä päivää.

Saldo on Honolulun jälkeen PGA Tourin kisoissa 1 voitto, kuusi menetettyä johtopaikkaaa. Tappioista neljä on tullut viimeisen 15 kuukauden aikana.

”Minulla oli viimeisellä reiällä kolmemetrien putti jolla olisin voittanut. En voi ymmärtää, kuinka se meni ohi. Olin lähellä voittoa.”

Putin missaaminen oli toki kirpaiseva, mutta Henleyn tappion syy oli toki syvemmällä. Pelattuaan ensimmäiset 63 reikää 24 alle, viimeisen ysin saldo oli +1.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa