Hyppää sisältöön

Gumböle Golfin ehdollinen ostotarjous umpeutui: Kaupat eivät syntyneet

Gumböle Golfista ostotarjouksen tehneet ”vakavaraiset yksityishenkilöt” eivät saaneet tarvitsemaansa määrää myyntisitoumiksia. Tämän myötä 10.2.2018 voimassa ollut tarjous raukesi.

Tammikuussa Gumböle Golfin hallituksen entinen puheenjohtaja Tapio Potila keräsi ”vakavaraisten yksityishenkilöiden” ryhmän ja loi ostotarjouksen kentän kaikista osakkeista. Velkaisista osakkeista olisi päässyt eroon reilulla kymppitonnilla. 

Potila saikin tuoreen tiedotteen mukaan 147 yhteydenottoa asiaan liittyen, mutta määrä ei ollut riittävä luodakseen ryhmälle päätäntävaltaa yhtiön asioista. Potila itse lähetti osakastiedotteen, joka julkaistiin myös Gumböle Golfin kotisivuilla. 

”Gumböle Golf Oy:n osakkeista tehdyn ehdollisen ostotarjouksen määräaika päättyi 10.2.2018. Ostotarjoukseen ei määräaikana tullut riittävää määrää pien-/vähemmistöosakkaiden myyntisitoumuksia. Lisäksi Gumböle Golf Ry:n hallitus teki päätöksen olla kutsumatta koolle ylimääräistä yhdistyksen kokousta päättämään omistamiensa Gumböle Golf Oy:n osakkeiden kohtalosta Yhdistyslain 23§:ssä määrätyn mukaisesti. Gumböle Golf Ry:n hallituksen päätös vaikutti yksinään ostotarjouksen raukeamiseen myös vähemmistöosakkaiden kohdalla.”, tiedotteen ensimmäisessä kappaleessa todetaan. 

Potila toteaa tiedotteessa, ettei ole suunnitellut jatkotoimia tai ostotarjouksen uusimista, mutta seuraa tilannetta. Hän näkee myös positiivisena asiana, että Gumböle Golf Ry on suunnittelemassa kilpailevaa ostotarjousta ja ratkaisua velkaisille pienosakkeille. 

Tapio Potila toivottaakin tiedotteen lopussa kaikille asianosaisille hyvää jatkoa. 

Toimitusjohtaja Markku Ignatius: ”Pakkovastikkeesta pyritään nyt eroon useammassakin golfyhtiössä”

Gumböle Golfin toimitusjohtaja Markku Ignatius vastaa puhelimeen Espanjasta. Ignatius taustoittaa asiaa, että tarjous oli alunperinkin liian kiireellinen sen toteutumiseksi. Gumbölessä odotetaan yhä välimiehen tekemää päätöstä velallisen osakkeen käypän hinnan suhteen. 

”Sain juuri tiedon, että asiaa aletaan käsittelemään näinä päivinä. Päätös arvosta tullaan saamaan aikaisintaan maaliskuun aikana. Meillä on ihan yhtälailla motiivi tarjota osakkeestaan eroon haluaville ratkaisu. RY ei voinut tarttua tarjoukseen kun päätöstä välimieheltä ei ollut vielä tullut”, Ignatius taustoittaa. 

Gumböle Golfin ikääntyvä osakaskanta haluaa luonnollisesti eroon pakkovastikkeista ja velkaisista osakkeistaan. Samaa trendiä on ollut ja tulee olemaan nähtävissä Ignatiuksen mukaan kotimaisella golfalalla.  

”Osakkeesta halutaan nyt laillisesti eroon. Jos osakkeet alkavat päätyä bulvaaneille, päätyvät ne aina muiden osakkaiden maksettaviksi. Pyrimme luomaan kilpailukykyisen tarjouksen kevään aikana osakkaillemme ja kokoamme yhdistyksen ylimääräisen kokouksen päättämään asiasta”, Ignatius kertoo. 

 

 

Etsi luettavaa