Hyppää sisältöön

Greg Norman: LIV Golf ei ole katoamassa mihinkään

LIV Golfin nokkamies Greg Norman kertoi keskiviikkona, että LIV Golfia ei olla lopettamassa. KUVA: GETTY IMAGES

Greg Norman kertoi LIV Golfin henkilökunnalle, että kauden 2025 suunnittelu jatkuu normaalisti.

Sen jälkeen kun uutisoitiin, että Saudi-Arabian valtionrahasto PIF, PGA Tour ja DP World Tour perustavat uuden yhtiön, joka hallinnoi miesten huippugolfia, ollaan odotettu yhden miehen julkista ulostuloa.

Tuo mies on Greg Norman, LIV Golfin nokkamies, jonka johtaman ja osaomistaman golfkiertueen takia ollaan pitkälti päädytty tilanteeseen, jossa PIF sai lopulta haluamansa osuuden PGA Tourista.

Todennäköisesti Norman ei tiennyt yhdistymisneuvotteluista, aivan kuten ei tiennyt PGA Tourin tähtipelaajat Tiger Woods ja Rory McIlroykaan.

Keskiviikkona Norman twiittasi asiasta lyhyesti: ”Tämä oli hieno päivä golfille maailmanlaajuisesti, sekä fanit että pelaajat huomioiden. Matka jatkuu.”

Samana päivänä hän puhui mediatietojen mukaan LIV Golfin henkilökunnalle, että LIV Golf tulee säilymään omilla jaloillaan seisovana yrityksenä, eikä se ole katoamassa mihinkään. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Sports Illustrated -lehti.

Lehden mukaan Norman olisi kertonut kiertueen työntekijöille, että LIV Golfin toiminta jatkuu entisellään, ja kiertueella jatketaan kauden 2025 suunnittelemista normaalisti.

Päätöstä LIV Golfin tulevaisuudesta ei kuitenkaan tee Greg Norman, vaikka hän onkin kiertueen toimitusjohtaja ja osaomistaja. Sen tekevät kiertueen pääomistaja eli PIF.

PGA Tourin komissaari ja perustettavan, uuden huippugolfia hallinnoivan yrityksen toimitusjohtaja Jay Monahan sanoi omassa lehdistötilaisuudessaan samana päivänä, että on vielä liian aikaista arvioida LIV Golfin tulevaisuutta.

Rory McIlroy, joka on ollut PGA Tourin kasvot LIV Golfin vastaan käydyssä taistelussa, puolestaan toivoi, että LIV Golfin tarina olisi ohi ja että kiertueelle siirtyneet pelaajat saisivat vastata teoistaan, mikäli haluavat palata takaisin PGA Tourille.

Tämän viikon tiistaina julkaistu puitesopimus uuden huippugolfyhtiön perustamisesta solmittiin vain seitsemän viikkoa kestäneiden neuvottelujen jälkeen.

Asiat etenivät vauhdilla, eikä yksityiskohdista olla varmastikaan ehditty vielä sopia tarkasti. Tiistaina lehdistötiedotteessa kuitenkin kerrottiin, että joukkuepelimuoto on tavalla tai toisella mukana miesten huippugolfissa myös tulevaisuudessa.

Etsi luettavaa