Hyppää sisältöön

Golfresepti, Kytäjä Golf sekä Bjärkas Golf Suomen parhaita World Golf Awardsin äänestyksissä

Golf Citrus valittiin Tunisian parhaaksi golfkentäksi

Abu Dhabissa järjestetysssä gaalassa Vietnam, Etelä-Afrikka ja Portugal olivat parhaat matkakohteet. Golfreseptille valinta Suomen parhaana golfmatkojen järjestäjänä tuli alan kansainvälisiltä ammattilaisilta jo neljännen kerran.

World Golf Awards järjestää vuosittain alan kattavimman arvioinnin ja äänestyksen menestyjistä sekä palveluiden tuottajista ympäri maailman.

Sarjoja on useita kymmeniä, parhaiden golfkohteiden ja kenttien lisäksi tunnustuksia jaetaan maittain parhaiden kenttien lisäksi matkanjärjestäjien sekä golfhotellien sarjoissa. Valinnat tekevät äänestämällä golfalan toimijat ympäri maailman.

Kansainväliset matkailualan ammattilaiset arvioivat omassa äänestyksessään Kytäjä Golfin maamme ykköseksi.

Kansainväliset matkailualan ammattilaiset arvioivat omassa äänestyksessään Kytäjä Golfin maamme ykköseksi.

Myös maakohtaisia valintoja tehtiin samoissa sarjoissa.

Suomalaisten kenttien sarjassa parhaaksi arvioitiin Kytäjä Golf. Golfhotelleissa voitto meni maan ainoan18-reikäisen par 3-kentän yhteydessä olevalle hotellille Bjärkas Golfiin.

Bjärkas Golfin yhteydessä oleva idyllinen ja paljon tunnustusta saanut hotelli-ravintola on suurimmalle osalle golfareista vielä bongaamaton kohde

Bjärkas Golfin yhteydessä oleva idyllinen ja paljon tunnustusta saanut hotelli-ravintola on suurimmalle osalle golfareista vielä bongaamaton kohde

Golfresepti nousi seitsemästä ehdolla olleesta suomalaisesta golfmatkatoimistosta parhaaksi, jo neljännen kerran.

Kauden 2019 palkintojenjakotilaisuus oli järjestyksessään kuudes, se pidetttin Abu Dhabissa.

Ammattilaisten tekemä valinta

”Valinta lämmittää mieltä erityisesti sen johdosta, että sen tekevät ensisijaisesti ammattilaiset, ne kansainväliset toimijat, joiden kanssa työskentelemme tuottaen matkoja suomalaisille golfturisteille. Kiitollisina ja nöyrinä otamme tunnustuksen vastaan, pyrimme pitämään riman omille tuotteillemme ja palvelullemme jatkossakin korkeana”, kertoo Golfreseptin operatiivinen johtaja Jenni Viinikka.

Jenni Viinikalla on palveluasenne syvällä hänen DNA:ssaan

Jenni Viinikalla on palveluasenne syvällä hänen DNA:ssaan

”Osallistumme äänestämällä lukuisiin kansainvälisiin sarjoihin. On mieluisaa nostaa peukkua ja kannustaa niitä palveluntuottajia,  jotka sen ansaitsevat. Valituksi tulleet kohteet, kentät ja tapahtumien pitopaikat olivat mielestäni erittäin oikein osuneita, useimmat vielä sellaisia, joiden kanssa olemme työskennelleet pitkäjännitteisesti. Kilpailu alalla on kovaa, tarjontaa paljon ja tämän vuoksi tarjolla olevien palveluiden on oltava kaikilta puolin tasokkaita menestyäkseen”, Viinikka jatkaa

Kahdeksan kertaa ET:n rahalistan voittanut Ryder Cup -kapteeni Colin Montgomerie on yhä voimissaan Champions Tourilla. World Golf Awards palktsi skotin tämän elämäntyöstä

Kahdeksan kertaa ET:n rahalistan voittanut Ryder Cup -kapteeni Colin Montgomerie on yhä voimissaan Champions Tourilla. World Golf Awards palktsi skotin tämän elämäntyöstä

GETTY IMAGES

Korkeimmalle jalustalle nostettu henkilö oli Colin Montgomerie. Hänet arvioitiin äänestäjien keskuudessa vuoden 2019 parhaaksi kentänsuunnittelijaksi. Skotti  sai myös tunnustuksen elämäntyöstään golfin parissa. Aiempia voittajia tässä sarjassa ovat muun muassa Gary Player, Jack Nicklaus ja Nick Faldo.

Vietnam on myös suomalaisgolfarien huulilla

Maailman parhaaksi golfkohteeksi nousi äänestyksessä Vietnam.

”Vietnam on ollut tuloillaan listojen kärkeen jo pitkään. Tuntuu siltä, että siellä on saatu palvelukokonaisuudet niin toimiviksi, että perinteiset kohteet jäivät nyt kakkosiksi. Meidän tarjontamme Vietnamiin on kasvussa, joten tässäkin mielesssä valinta tuntui hyvältä”, Viinikka nostaa peukkua valinnalle.

Laguna Lang Co Golf Resort on yksi  Vietnamin kohteista, joihin Golfresepti järjestää matkoja

Laguna Lang Co Golf Resort on yksi Vietnamin kohteista, joihin Golfresepti järjestää matkoja

Afrikan maiden paras kohde oli vähemmän yllättävästi Etelä-Afrikka.

”Se on suurelle osalle golfareista kohde, jossa halutaan kokea paljon muutakin kuin golfia. Safari  villieläinten pariin on kokemus, johon haluamme panostaa, sillä tuotteissa on suuria eroavaisuuksia. Perinteisesti Etelä-Afrikan matkat varataan jopa vuotta ennen matkalle lähtöä. Talvikauden 2020-2021 matkat tulevat myyntini jo ennen joulua”, Viinikka muistuttaa kiinnostuneita.

Golfturistit ovat palanneet Tunisiaan

Tunisia on kulkenut arabimaista golfturismin kehittäjänä jo 1980-luvulta. Maan sisäiset levottomuudet ja turvallisuhat karkottivat golfarit maasta 2010-luvun alussa. 

Palveluita on vaikeiden vuosien aikana pidetty yllä sekä kehitetty. Seesteisemmän jakson myötä golfturismi on kasvanut hyvään tahtiin viimeisten vuosien aikana.

”Tunisia on kohde, jota suosittelen erityisesti hinta-laatusuhteen johdosta. Golf Citruksen (36-reikää) valinta maan parhaaksi golfkentäksi oli sekin varsin luonnollinen. Kentät ovat erinomaisia. Meille Tunisia on yksi suosituimmista kohteista, matkustajilta ja sikäläisiltä kumppaneiltamme saamamme palaute erinomaista.”

Asiakaskokemus on tärkein mittari

Eurooppaan suuntautuvat matkat ovat Golfreseptin liikevaihdon suurin osanen.

”Portugalissa on tehty hyvää työtä tuotepaketointien kanssa jo pitkään. Tästä he saivat tunnustusta maana World Golf Awardsissa, lisäksi IGTM -tapahtumasa Marokossa Vilamoura palkittiin parhaana alueena.”

”Meillä on erinomaiset kontaktit Portugalin suosituimpiin kohteisiin. Play & Stay -matkat ovat kovassa nosteessa Portugalin lisäksi Espanjassa, jossa Costa Dauradan Lumine Golf & Beach Resort sai World Golf Awardsin tunnustuksen parhaana tapahtumien järjestäjänä”, Viinikka jatkaa.

Lumine Golf Club isännöi parhaillaan European Tourin karsintafinaalia kahdella kentällään.

Merkittävä osa golfturisteista haluaa tutustua matkoillaan ajan kanssa paikalliseen elämänmenoon. Kuva Alicantesta Espanjasta.

Merkittävä osa golfturisteista haluaa tutustua matkoillaan ajan kanssa paikalliseen elämänmenoon. Kuva Alicantesta Espanjasta.

Viinikka tunnetaan alalla ehtymättömänä työmyyränä, joka tekee kaikkensa varmistaakseen asiakkaille onnistuneen matkan.

”Henkilökohtainen, muistiinjäävä ja hyvä palvelu ovat asiakaskokemuksen osalta tärkeimmät mittarit. Pyrimme tekemään kaiken innolla ja asiakkaiden kanssa myötäeläen. Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa. Asiakaskokemus kokonaisuudesta on aina se tärkein mittari onnistumisellemme”, Jenni Viinikka muistuttaa.

Haastattelupäivänä hän oli erityisen iloinen kuultuaan, että Tunisiassa Golf Citruksessa pelaavan ryhmän vetäjä Tomi Tolsa oli tehnyt  elämänsä ensimmäisen albatrossin. Marraskuun alusa taas Play & Stay -matkalla oleva Maritta Paananen teki ensimmäisen  hole-in-onen. 

”On siellä kuulemani mukaan ollut ilo katossa molemmissa ryhmissä. Tällaiset yhdistävät elämykset tekevät ryhmämatkoista kokemuksia, joiden innostamina niille lähdetään uudelleen”, Jenni Viinikka  painottaa lopuksi.

Golfresepti on osa GoGolf konsernia.

Golfresepti

Bjärkas Golf

Kytäjä Golf

World Golf Awards 2019

Etsi luettavaa