Hyppää sisältöön

Golfresepti kotiuttaa kaikki matkailijat ja siirtää kevään matkoja syksyyn: ”Nyt vedetään yhtä köyttä”

Espanjassa on nyt ulkonaliikkumiskielto. Koronaviruksella on ollut suuri vaikutus Jenni Viinikka ja muiden matkailualan ammattilaisten arkeen.

Koronaviruksella on merkittävä vaikutus matkailualalle. Golfreseptin operatiivinen johtaja Jenni Viinikka iloitsee siitä, kuinka asiakkaat ja yhteistyökumppanit kohteissa puhaltavat nyt yhteen hiileen.

GOLFMATKOJA JÄRJESTÄVÄ Golfresepti tiedotti eilen, että se on perunut tai siirtänyt lähiviikkojen golfmatkat. Samalla se kertoi  kotiuttavansa kaikki ulkomailla tällä hetkellä olevat asiakkaansa ensi viikon aikana. 

”Lyhyellä lomalla olevat tulevat sieltä muutenkin pois. Maaliskuun alussa menneet long stay -asiakkaat tullaan kotiuttamaan ensi viikolla. Heille on tiedotettu asiasta matkanjohtajien kautta”, Golfreseptin operatiivinen johtaja Jenni Viinikka sanoo.

Alunperin long stay -matkustajien piti viettää aikaa Espanjassa kahdessa eri kohteessa maaliskuun loppuun saakka. Islantilla Golf sijaitsee Cadizin maakunnassa Etelä-Espanjassa ja Alboran Golf Almeriassa.Viinikka kertoo, että asiakkaat ovat ottaneet tiedon matkan lyhentymistä hyvin vastaan.

”Asiakkaamme ovat olleet harmissaan loman loppumisesta lyhyeen, mutta ymmärtäväisiä. Ryhmähenki on ollut hyvä ja loma on tuntunut lomalta tänäänkin. Islantillassa on pelattu vielä golfia, mutta Alboran meni kiinni jo perjantaina. Se on kaupungin omistama kenttä, jossa uudet käytännöt otettiin samantien käyttöön, kun Espanjan hallitus antoi perjantaina ennakkoilmoituksen 15 vuorokauden hätätilasta”, Viinikka sanoo.

Tyttäremme Resepti kotiuttaa matkaajat ja peruu tai siirtää tulevien viikkojen matkoja! #syssymmälläsituusiks Repost @golfresepti_travel Elämme hyvin mielenkiintoisia aikoja myös näin matkailun näkökulmasta! Olemme Koronaviruksesta johtuen päätyneet peruuttamaan monia matkojamme. Peruutuksia tulee varmasti vielä lisää lähiviikkoina. Tilannekuva muuttuu jatkuvasti. Samalla olemme päätyneet kotiuttamaan matkaajamme maailmalta kotimaahan. Haluamme kiittää asiakkaitamme kärsivällisyydestä, jatkamme työskentelyä äärirajoilla näinä hyvin poikkeuksellisina aikoina! #golfmatkat #golftravel #besafe #backtofinland #syssymmälläsitteuusiks Linkin takana tarkempaa tietoa Koronan vaikutuksista matkoihimme. Ystävällisin terveisin, Golfreseptin Tiimi Linkki Biossa! #golfmatkat #golftravel #besafe #backtofinland #syssymmälläsitteuusiks

Henkilön GoGolf.fi (@gogolffi) jakama julkaisu

VIINIKKA ON viime päivien ajan seurannut uutisia useasta eri maista ja ollut yhteydessä paikallisiin yhteistyökumppaneihinsa. Kiirettä on pitänyt, kun hänen on pitänyt selvittää, voiko eri kohteisiin lähettää matkustajia.

Esimerkiksi vielä perjantaina päivällä lentokone oli lähdössä Tunisiaan normaalin aikataulun mukaisesti illalla. Tätä ennen Viinikka oli ollut Tunisiaan yhteydessä siitä, onko maahantuloon liittyvään lainsäädäntöön tulossa tiukennuksia, jotka voisivat estää matkan.

Viiden aikaan iltapäivällä tuli kuitenkin tieto, että lento on peruttu. Jo aiemmin moni asiakas oli perunut matkansa omatoimisesti.

Matka on nyt siirretty syksyyn, ja moni asiakas on Viinikan mukaan tyytyväinen tilanteeseen. Syksyyn siirtyi myös esimerkiksi GoGolf-lehden opetusmatka Kreikan Costa Navarinoon. Matkan opetuksesta vastaa Timo Karvinen.

TÄRKEYSJÄRJESTYKSESSÄ ENSIMMÄISENÄ on ollut lähiviikkoihin suunniteltujen matkojen peruminen. Ensi viikolla katse kääntyy myöhempään kevääseen.

Tällä hetkellä tilanteet muuttuvat nopeasti, kun epidemia leviää kovaa vauhtia Euroopassa, eikä matkanjärjestäjien auta muuta kuin sopeutuaa niihin. Ulkoministeriö suosittelee nyt olemaan matkustamatta mihinkään, ja tätä ihmiset selvästikin haluavat myös noudattaa.

Moni maa on myös sulkenut rajojaan. Espanjassa otettiin lauantaina käyttöön ulkonaliikkumiskielto. Golfkentät ovat menneet kiinni ja tarvittaessa armeija pyydetään apuun vahtimaan, että ulkonaliikkumiskieltoa noudatetaan.

On selvää, että matkoja monen suomalaisen golfarin suosikkimaahan ei voida enää järjestää. Golfresepti perui varmuuden vuoksi myös Turkin-matkansa.

”Tänä aamuna (lauantaina) sain siirrettyä jokaisen Turkkiin matkalle lähtevän asiakkaan seuraavan päivän matkan syksylle. Sinne ei ole vielä matkustuskieltoa ja Finnair lentää sinne vielä, mutta sain kuulla paikallisen yhteistyökumppanini kautta, että valmisteilla on maahantulorajoitusten käyttöönotto, joka voisi tarkoittaa, että tullessasi maahan, olet 14 vuorokauden karanteenissa”, Viinikka sanoo.

”Teimme päätöksen siirtää matka yhdessä asiakkaiden kanssa.”

VAIKKA TILANNE on matkailualalla on tiukka, Viinikka kuulostaa puhelimessa toiveikkaalta ja kiitolliselta. 

”Kaikki ovat olleet tämän viikonlopun aikana ymmärtäväisiä ja vetäneet yhtä köyttä, niin asiakkaat kuin yhteistyökumppanimme matkakohteissa”, Viinikka sanoo.

Viinikka on kiitollinen siitä, että ihmiset ovat ymmärtäneet tilanteen ja siirtäneet matkoja syksyyn.

”Jokaisen golfmatkatoimiston toive on, että matkat siirrettäisiin syksylle. Se osoittaisi tuen matkailualan toimijoita kohtaan”, hän muistuttaa.

Viinikka myös korostaa sitä, että tällaisessa tilanteessa ammattimaisen matkanjärjestäjän rooli korostuu, kun ihmiset saavat palvelua muuttuvasta tilanteesta omalla äidinkielellään. Poikkeuksellisen tilanteen vuoksi asiakaspalvelu on toki ruuhkautunut, mutta Viinikka korostaa, että puheluihin ja viesteihin vastataan heti kun ehditään.

”Vaikeissa tilanteissa on noussut esiin matkanjärjestäjän merkitys. Olemme antaneet tietoa siitä, mitä tapahtuu, ja ihmiset ovat olleet tästä helpottuneita. Netissä löytyy toki keskustelupalstoja, mutta niissä jaetaan todella paljon myös väärää tietoa”, Viinikka korostaa.

Toki hän kantaa huolta myös ulkomaalaisten yhteistyökumppaniensa puolesta.

”Kohteet kärsivät mittavia tappioita tämän kevään aikana, kun matkailu tyrehtyy joka paikassa. Monen ihmisen elanto ja työpaikat ovat nyt uhattuna. Mikä olisi sen hienompi teko heitäkin kohtaan kuin siirtää matka syksylle, jolloin tilanne on epidemian osalta toivottavasti ihan toinen.”

Etsi luettavaa