Hyppää sisältöön

Golfpallo pakeni ME-vauhtia – lähtönopeus 375,5 km/h!!!

Kyle Berkshire on maailmanennätyksen lisäksi voittanut kaksi viimeistä pituuslyönnin MM-kisaa

Kyle Berkshiren mailanpään vauhti on yli 1,5 kertainen niihin harrastajiin nähden, joille mailafittauksissa työnnetään stiff-vartinen maila käteen

Lokakuussa toisen kerran peräkkäin pituuslyönnin MM-kultaa saavuttanut Kyle Berkshire iski palloa keskiviikkona Trackmaniin tiiviiseen tahtiin harjoituksissaan West Palm Beachissa, Floridassa.

”Viimeisten 50:n palloni keskinopeus (lähtönopeus) oli noin 227 mailia tunnissa”, Berkshire selostaa omia suorituksiaan videolla, joka on taltioitu puhelimella.
Vauhdin tasaisuus on merkki hyvästä suoritustekniikasta ja fysiikasta, jota Berkshire on  MM-kisojen jälkeen erityisesti kehittänyt.

”En ole juurikaan lyönyt palloa, vaan tehnyt voimaan ja nopeuteen liittyviä harjoitteita. Olen saanut jakson aikana hyvää painoa lisää  2,5-3 kiloa ja tunnen itseni vahvaksi sekä nopeaksi.

Videon loppuvaiheilla Berkshire lyö koneeseen uudet ennätysluvut pallon lähtönopeuden osalta: 233,4 mailia tunnissa, eurooppalaisittain ilmaistuna 375,5 km/h
Mailan vauhti ennätyssuorituksessa oli 155,3 MPH, joka kilometreiksi muutettuna on 249,9.

Ennätykset on tehty rikottaviksi, ja melkoisessa suosiossa  Bryson DeChambeaun MM-kisoihin osallistumisen johdostakin kulkevassa lajissa tuskin ollaan tältä osin vielä ääripäissä. 400 km/h raja tuskin rikkoontuu vielä lähivuosina, mutta ennätys parantunee moneen kertaan.

Bryson DeChambeaulla henki päällä puolivälieriin asti – Kyle Berkshire pituuslyönnin maailmanmestariksi

Vertailun vuoksi on syytä todeta, että PGA Tourilla kisoissa keskimääräiset pallon lähtönopeudet kärkimiehillä kauden ovat olleet vuosina 2007-2018 maileissa mitattuna 180-185:n välissä.
 

Cameron Champ, joka on voittanut listan 2019-2021, ylitti yhdessä Bryson DeChambeaun kanssa 190:n mailin keskiarvon ensimmäisenä vasta päättyneelläkaudella 2020-2021.

Kolmanneksi sijoittunut jäi jo huomattavasti kärkiparista (185,08 MPH)

PGA Tourin pelaajien keskiarvo tällä mittarilla oli samana ajankohtana 170 mailia tunnissa.

Keskiarvoon on Champilla laskettu kauden aikana kierrosta kohden noin 2,4 draivia, DeChambeaulla lähes tasan kaksi.

Tuuliolosuhteet eivät käytännössä lähtönopeuteen vaikuta, oletettavaa on, että mitatut avaukset ovat lähes samoja, joilla tilastoidaan draivien keskimitat (yleensä 2/kierros)

Yksittäisissä draiveissa yhdenkään pelaajan pallo ei ole vielä mittarien mukaan liikkunut PGA Tourin kisoissa 200 mailin (321,8 km/h) vauhdilla.

Tämän rajan rikkojiksi Champ ja ennätystä nimissään pitävä DeChambeau, 199,55 MPH ovat suurimmat suosikit.

Simulaattorissa sisätiloissa sarjaan lyöminen on toki huomattavasti helpompaa kuin tavallisen kilpailun yhteydessä ennätyksien tekeminen. 

Tästä muistutukseksi käy pituuslyönnin MM-kisoissa viidenneksi sijoittuneen DeChambeaun Trackmaniin harjoituksissa vastikään lyömä luku 221,1 mailia (355,6 km/h), joka on yli 10 prosenttia korkeampi kuin PGA Tourin ennätyksensä

PGA Tour, pallon lähtönopeudet 2020-2021 

Etsi luettavaa