Hyppää sisältöön

Golfmessujen kuumimmat matkakohteet

Golfmessut ovat houkutelleet laajan kirjon golfkohteita ympäri maailmaa kilpailemaan pelaajien huomiosta. Kysyimme neljältä näytteilleasettajalta, minne suomalaisten golfareiden kannattaisi lähteä juuri nyt.

 

Tsekki ja Praha

Tsekki ja sieltä etenkin maan pääkaupunki Praha tunnetaan suomalaisten keskuudessa entuudestaan jo hyvin. Mutta moniko on käynyt pelaamassa golfia tsekkien kanssa?

Tsekin osaston Veronika Kroupová kertoo, että suomalaisten näkökulmasta Prahan valtteja ovat lyhyt ja suora lento.

Golf on Tsekeissä suhteellisen nuori laji. Tästä syystä kentätkin ovat pääsääntöisesti nuoria ja hyvin rakennettuja.

Prahan etuihin kuuluu myös se, että Prahan ympärillä sijaitsee lyhyen matkan päässä kymmenittäin kenttiä, joten valinnanvaraa piisaa.

Perinteisen suomalaisen golfkauden aikaistaminen tai venyttäminen onnistuu myös Prahassa, jossa golfkauden voi potkaista käyntiin yleensä jo huhtikuussa ja keleistä riippuen kausi jatkuu peräti marraskuuhun asti.

Tsekeistä erityismaininnan saavat seuraavat kolme kenttää:

  • Albatross Golf Resort, jossa Euroopan Tour pysähtyy myös vuosittain.
  • Golf Resort Konopiste, joka tunnetaan Tsekin isoimpana golfresorttina.
  • 36-reikäinen Prosper Golf Club Celadn pitää sisällään Miguel “Mekaanikko” Angel Jimenezin suunnitteleman New Coursen ja vanhemman Old Coursen.

Skotlanti, golfin kehto

Golfin synnyinsijat löytyvät Skotlannin saarelta ja siksi jokaisen golfarin kuuluisi käydä pelaamassa elämässään edes kerran golfin kehdossa.

Skotlannin osastolla kohdetta meille esittelee Paul Greenhill, joka aloittaa huomauttamalla että golfin pelaaminen Skotlannissa ei ole kallista laajemmassa kuvassa, vaikka monet saattavat luulla toisin.

Skotlannista löytyy monien golfareiden mielestä maailman parhaat golfkentät, ne todelliset legendaariset links-golfkentät.

Suomalaisille parhaista matka-ajoista Skotlantiin Greenhill mainitsee vitsillä kesäkuun yhden ja ainoan sateettoman päivän, jonka lisäksi  huhtikuu ja toukokuu ovat otollista aikaa golfmatkalle, kun kesän golfsesonki ei ole vielä alkanut. Sesongin ulkopuolella myös syyskuu ja lokakuu ovat hyviä aikoja golfreissulle.

Skotlantiin mennessä on hyvä muistaa ottaa mukaan vedenpitävät golfvaatteet, sillä kuten Greenhill lopuksi letkauttaa “ Et ole pelannut golfia jos matkasi aikana ei ole satanut kertaakaan”.

Greenhill nostaa kotimaastaan seuraavat kolme kenttää:

  • Carnoustie. Luultavasti se vaikein The Open major-kentistä.
  • Panmure. The Openin karsintakenttä.
  • Blairgowrie Rosemount. Upea 36-reikäinen vastakohta links-kentille.

Thaimaa eroaa eurooppalaisesta kokemuksesta

Kun golfari on lähdössä vähän pidemmälle golfmatkalle, on Thaimaa varmasti erittäin varteenotettava vaihtoehto.

Amazing Thailandin osaston Fiona kertoo, että golfin pelaaminen Thaimaassa eroaa monilta osin normaalista eurooppalaisesta golfkokemuksesta.

Thaimaassa voi pelata golfia sydäntalvellakin, ja paras kuukausi suunnata idän lämpöön on Fionan mukaan helmikuu.

Thaimaalaiseen golfkokemukseen kuuluu yleensä myös oma caddie, joka huoltaa mailoja ja kertoo paikallisia vinkkejä kentästä.

Fionan Top-3 kentät Thaimaassa ovat:

  • Black Mountain Golf Resort Hua Hin. Kiistaton kingi, Euroopan ja Aasian Tour areena.
  • Banyan Golf Resort Hua Hin.
  • Santiburi. Haastava ja silmiä hivelevä golfkokemus.

Eksoottinen Dominikaaninen tasavalta

Tämän vuoden golfmessujen pääyhteistyökumppani golfkohteissa on Dominikaaninen tasavalta.

Dominikaanien osastolla golfparatiisista kertoo meille Patricia Polanco de Olmos.

Suomalaisille Dominikaaninen tasavalta on varmasti eksoottinen ja miellyttävä golfkohde upeine kenttineen ja miellyttävine ilmastoineen.

Polanco de Olmos sanoo, että alueen kolmea parasta kenttää on vaikea laittaa järjestykseen, joten helpointa onkin mennä tutustumaan messuilla Dominikaanisen tasavallan osastolle tai etsiä lisätietoa osoitteesta www.godominicanrepublic.com/category/golf/.

Ja kun pistäydyt osastolla samalla voit osallistua matka-arvontaan, jossa on palkintona kahden hengen luksusgolfmatka Dominikaaniseen tasavaltaan!

Etsi luettavaa