Hyppää sisältöön

Golfmessuilla riittää nähtävää ja aktiviteetteja: ”Kovasti tekee jo mieli pelaamaan”

Range ja golfkauden uutuuksien testaaminen on Golfmessujen oleellisimpiiin kuuluva palvelu. Kuva: Lauri Karjalainen

Suomen suurin golftapahtuma Golfmessut täytti ensimmäisenä päivänä hyvin ne odotukset, joita kävijät sekä näytteilleasettajat sille asettivat. Yleisin kysymys kotimaisten golfkeskusten edustajille kuului luonnollisesti: milloin kentälle pääsee pelaamaan?

Kuuden tunnin mittaiseksi venynyt katselmukseni Helsingin Messukeskuksesta aiheesta, mitä kolmen vuoden tauon jälkeen pidettävät golfmessut tarjoavat kuluttajalle, hurahti todella nopean oloisesti.

Suurin syy tähän oli odotetusti se, että messuilla tapaa odotetusti suuren joukon lajin parissa viihtyviä tai työskenteleviä tuttuja. Mutta Pasilassa tulee vastaan yllättävän runsaasti väkeä, joiden kanssa vain jää pitkäksi aikaa suustaan kiinni.

”Kyllä se totuuden nimissä ainakin minulla on niin, että varsin merkittävä vaikutin lähteä messuille on tavata toisia golfareita”, myönsi oma-aloitteisesti pitkän linjan golfvaikuttaja.

Golfkuumetta on Suomessa lisännyt takatalvi, joka aiheena johti useaan otteeseen yhteiseen toteamukseen, ”saisi tuo golfkausi jo alkaa. Kentälle tekee kovasti mieli.”

Golmesssuilla pääsee harjoittelemaan ja kipailemaan monilla rasteilla lähipelin jalossa taidossa.
Kuva Lauri Karjalainen

Golfmessut järjestetään nyt Kevätmessujen kanssa samanaikaisesti. Aiemmasta poiketen yläkerroksessa omassa tilassaan, joka on hieman aiempaa pienempi, kompakti ja silti osastojen tarjonnan laajuuden osalta täyteläisen oloinen.

Pääsisäänkäynnin kautta tulevalla jo käytävillä kuuluu mieltä ylentävä lyönnin osuman sekä pallon ääni. Range on tilava, erittäin toimivan oloinen, kuten aiempinakin vuosina. Uutuuksiin tutustujia riittää pitkin päivää jonoksi asti.

”Messuissa on mailamerkkien edustajille kuluttajien tavoin, etenkin näin tauon jälkeen, erityinen spiritti. Tuntuu hyvältä päästä paitsi esittelemään tuotteita, myös kertomaan kunkin mailan tarinaa”, iloitsee Srixonin ja Clevelandin agenttina Suomessa toimiva Antti Riihimäki.

Antti Riihimäki iloitsee siitä, että Srixonilla on alkavalle kaudelle tarjota huippulpelaajien bägeissä kovaa vauhtia yleistyvien ZX5 ja ZX7 -mallien lisäksi seniori-ikäisten draivaamisen tunteen ”mullistava” Srixon XXIO -mallisto. Kuva: Teemu Tyry

Kultaranta Golfin majoituspaketit, joihin sisältyy oman kentän lisäksi kierros Aura Golfissa, ovat saavuttaneet suuren suosion.

”Turun talousalueella ja Naantalilla on hyvä vetovoima kotimaisessa matkailussa, samoin golfiin liittyvien palvelujen tuottamisessa. Monipuolinen palvelutarjontamm ja monipuoliset majoituspalvelut ovat vahvuutemme”, muistuttaa Kultaranta Resortin myyntijohtaja Timo Salo.

”Kentän avaamisen ajankohta on yleisin kysymys. Varmasti ei voi tietää, huhtikuun toisella puoliskolla, viimeistään vappuun mennessä on valistunut arvio. Kenttä on talvehtinut oikein hyvin”, Salo kertoi perjantaina.

Golfmesssuilla on mukana osastoineen 20 kotimaista golfkeskusta.

Timo Salon isännöimällä Kultarannan osastolla vieraili jo perjantaina huomattavan suuri määrä vakioasiakkaita vaihtamassa kuulumisia.
Kuva: Teemu Tyry

Golfmessujen vastaava tuottaja, GoGolfin Joonas Salonaho oli perjantaina iltapäivällä erittäin hyvällä tuulella tapahtuman toimivuudesta osittain uudessa ympäristössä.

”Stressi kuuluu asiaan tämän mittaluokan tapahtumia järjestettäessä. Ongelmia ei ole ilmennyt. Näytteilleasettajilta ja messukävijöilltä on tullut positiivista palautetta, jotka tarkentuvat messujen jälkeen tehtävissä tutkimuksissa. Olen hyvin luottavainen sen suhteen, että lauantai on jo totuttuun tapaan ylivoimaisesti vilkkain päivä kävijämäärien suhteen”, Salonaho myhäili.

Golf Sky sekä GolfPoint vastaavat Golfmessujen välinemyynnistä. Etenkin asusteiden sekä kenkien edelliskauden mallistojen alennusmyynnit kävivät perjantaina erittäin hyvään tahtiin.

GoGoflin toimitusjohtaja Jyrki Rehumäki ahersi lähipelialueella innostaen messukävijöitä kilpailuihin sekä opastaen vähemmän pelanneita.

Aloittelijat ja vähemmän pelanneet vilkkaasti liikkeellä

Golfliitto on panostanut Golfmessuilla näyttävän osastonsa ja runsaan henkilömäärän avulla nykyisten pelaajien informoimiseen, sekä uusien pelaajien aktivointiin.

Liiton lähipelirasteilla ja junioreille tarkoitetuilla pisteillä oli jo perjantaina todella paljon vähän pelanneita, jopa ensikertalaisia mailan varressa.

Golfliiton osaston laaja lähipelialue oli varsin hyvällä käyttöasteella läpi päivän.
Kuva Teemu Tyry

Mikko Ilonen isännöi lavaa ja haastatteli omasta tavastaan harrastaa golfia kertoneen radiojuontaja Juha Perälää.

Tilaisuudesta poistuessaan Perälä oli haljeta ylpeydestä voitettuaan Ilosen haasteottelussa.

Lauantaina Ilosen ja toisen juontajan Iiro Harjulan juttukaveriksi tulee formulakuskina mainetta saanut Heikki Kovalainen. Sunnuntaina suhdettaan golfiin avaa painija Petra Olli.

Golfliiton myynti- ja markkinointijohtaja Kimmo Rantamäki ei peitellyt tyytyväisyyttään perjantain antiin, mutta suuntasi ajatuksensa ja toiveensa jo viikonloppuun.

”Voimme kaikki olla tyytyväisiä messujen saamaan starttiin. Järjestelyt toimivat hienosti, tekniikka moitteettomasti. Erityisen iloinen olen siitä, että olemme omalla toiminnalla, lähettämällä viimeisten kolmen vuoden aikana green cardin suorittaneille ilmaisen sisäänpääsyn kautta kutsun messuille.”

Uunituore sääntökirja yöpöydälle alennushintaan

Lauantaina Golfliiton lavalla nostetaan esiin kilpagolf sekä sen päätapahtuma LET-kisa Pickalassa. Puheenvuoron saavat myös suomalaisten menestyslajin, Speedgolfin edustajat. Golfdigin haltuunottoa helpottavat asiantuntijat omalla esityksellään.

Golfin vuoden alusta muuttuneisiin sääntöihin paneudutaan liittotason tuomariston johdolla.

Myynnissä on myös vastikään painosta tullut kirjanen Golfin säännöt. Sen normihinta on kentillä myytäessä 10 euroa, messuilta teoksen saa viitosella.

”Hyvää vauhtia ne liikkuvat. Parisataa on tänään mennyt”, iloitsee maamme ansioitunein kansainvälinen tuomari Arto Teittinen.

Yleisen käsityksen mukaan golfarit ostavat sääntökirjan kotikäyttöön, tutustuva uusiin sääntöihin ja kertaavat vanhan tietämystä varsiin usein sängyssä iltalukemisinaan. Kentällä saman tiedon löytää golfdigin osaaja puhelimestaan”, Teittinen jatkaa.

Arto Teittinen kertoo Golfliiton osastolla uusista säännöistä.

Golfmessujen ohjelma 31.3-2.4.2023

Etsi luettavaa