Hyppää sisältöön

Golfliitto Vierumäki Finnish Challengen pääkumppaniksi

Kim Koivu otti uransa toisen Challenge Tour voiton suuren kotiyleisön edessä
Kim Koivu kuittasi Vierumäen kisan palkintoshekkinsä toimitusjohtaja Jan Ruoholta elokuussa 2018. KUVA: Vierumäki Finnish Challenge

Suomen Golfliiton mukaantulo varmisti lopulta Challenge Tourin osakilpailun järjestämisen Vierumäellä vuonna 2019.

Suomen Golfliitto on sopinut Vierumäki Finnish Challengen pääyhteistyökumppanuudesta Vierumäen kanssa. Sopimus on kaksivuotinen. Vierumäki jatkaa kisan promoottorina ja kantaa vastuun talouden kokonaisuudesta. Ajankohta kesän CT-kisalle on 1.–4.8. Palkintosumma nousee 200 000 euroon.

Golfliitto vastaa edellisvuosien tapaan kilpailun kotimaisten tuomareiden asettelusta ja avustaa henkilöstöresurssein ja materiaalein tapahtuman järjestelyssä.

Vuosina 2012-2015 Golfliitto oli haastajakiertueen kisassa promoottorin roolissa, minkä jälkeen se on tukenut Vierumäen organisaatiota järjestelyissä. Uusi sopimus lisää liiton roolia huomattavasti. Päätös yhteistyöstä tehtiin jo joulukuussa, sopimuksen yksityiskohtia käytiin vielä läpi ennen julkistamista.

”Koimme tärkeäksi tuoda jatkuvuutta Challenge Tour -kisalle Suomessa. Vierumäki Finnish Challenge on kotimaisen kilpagolfin kohokohta. Samalla se edistää pelaajien urapolkua ja tuo lajille näkyvyyttä”, Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen taustoittaa.

”Vierumäki Finnish Challenge on jo kolmen vuoden ajan ollut kilpagolfin merkittävin tapahtuma Suomessa. Vierumäen uudistunut hallitus pitää tärkeänä, että myös lajiliitto saadaan viime vuosia tiiviimmin mukaan järjestelyihin. Pääyhteistyökumppanuus mahdollisti kilpailun jatkumisen ja lujittaa entisestään Vierumäen ja Suomen Golfliiton pitkään jatkunutta yhteistyötä”, Vierumäki Golfin toimitusjohtaja Jan Ruoho kertoo.

Kutsut muihin CT-kilpailuihin isossa roolissa

Isona porkkanana sopimukselle ovat järjestäjälle kuuluvat kutsut, jotka ovat auttaneet monia pelaajia, kuten Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja, saamaan pelipaikkoja ja nousemaan menestyksen myötä pääkiertue European Tourille. Kisan järjestämisestä saadaan 50 kutsua, joista Golfliiton jaettavana on 48. Jakoperusteiden kategoriat ilmoitetaan myöhemmin alkuvuodesta.

”Kutsujen hallinnointi on ollut mieluisa mutta työllistävä tehtävä. Olen iloinen siitä, että itselleni promoottorina jää vielä käyttöön kaksi villiä korttia. On hienoa, että kokonaiskuvan kenties paremmin näkevä lajiliitto ottaa nyt asian hoitaakseen”, Ruoho kertoo.

Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen pitää Challenge Tour -kilpailun vaikutusta suomalaisen kilpagolfin etenemismahdollisuuksiin merkittävänä.

”Golfliitto tekee panostuksia kilpapelaajien valmennusprosessien tueksi, ja nyt vaihtokorttien kautta saaduilla lisämahdollisuuksilla on huomattava lisäarvo urheilijoiden tukijärjestelmässä.”

Tehostettua tukea sopimuksen myötä tulee myös muuhun valmennus- ja koulutustoimintaan, kun Golfliitto saa käyttöön lisää leirivuorokausia Vierumäen Urheiluopistolla.

Kilpailu tuo lajille näkyvyyttä ja tunnettavuutta

Challenge Tour -kilpailulla on merkitystä myös lajipromootion kannalta. Viime vuonna herkuteltiin ensimmäisellä suomalaisella voittajalla, kun Kim Koivu voitti Finnish Challengen uusinnassa. Media tarttui uutiseen laajasti, ja tavoitteena on entisestään edistää golfin tunnettavuutta.

”Kilpailussa mukana olo on meille yksi tapa pitää golfia esillä niin kilpaurheiluna kuin harrastuksenakin”, toiminnanjohtaja Korhonen linjaa.

Kotimaan osakilpailun ansiosta katsojilla on mahdollisuus päästä kannustamaan suomalaispelaajia ja seuraamaan golfia maanosan huipulta. Monet pääkiertueen menestyneimmistä pelaajista ovat hakeneet vauhtia nimenomaan haastajakiertueen kautta – viimeisimmin suomalaisista Kim Koivu, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja.

Lähde: Golfliitto tiedote

Etsi luettavaa