Hyppää sisältöön

Golfliitto takoi puolen miljoonan voiton – nyt kartoitetaan rahoille käyttöä

Suomen Golfliitto säästi viime vuonna kosolti rahaa

Koronapandemia toi kosolti säästöjä Golfliitolle, joka teki viime vuonna 474 000 euron ylijäämää. Golfliitto piti kevätkokouksen lauantaina etäyhteyksin.

Viikonvaihteessa kevätkokouksen pitänyt Suomen Golfliitto teki viime vuonna voittoa lähes puoli miljoonaa euroa. Suuri voitto selittyy sillä, että Golfliitto ei pystynyt koronapandemian vuoksi järjestämään edustuskisoja ja tapahtumia, mistä kertyi kustannussäästöjä.

Golfliitto ei myöskään osallistunut juurikaan kilpapelaajien matkakustannuksiin. Esimerkiksi viime kesänä järjestettyyn British Amateur -kilpailuun osallistuneet pelaajat eivät saaneet liittoa osallistumaan matkakustannuksiin.

”Britteinsaaret on matkustusrajoitteiden vaikutuksen alla, ja vapaa-ajan matkustusta ei suositella. Amatöörigolf kaikilla tasoilla luokitellaan vapaa-ajan matkustamiseksi”, kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen perusteli tuolloin GoGolfille.

Golfliitto teki korvaavia toimenpiteitä harkiten. Tätä perusteltiin sillä, että esimerkiksi Opetus- ja kulttuuriministeriö suositteli lajiliitoille oman pääoman vahvistamista epävarmassa tilanteessa.

Vielä ei tiedetä, mihin viime vuonna kertyneet säästöt käytetään.

”Syntyneen ylijäämän käyttämiseksi kartoitetaan investointikohteita Suomi Golfin edistämiseksi”, Golfliitto kertoi verkkosivun uutisessa.

Jotain ehkä voi päätellä siitä, että puheenjohtaja Hanna Hartikainen kertoi etäyhteyksissä pidetyssä kevätkokouksessa tulevan kauden painopisteiksi golfyhteisöjen elinvoiman vahvistamisen ja pelaajien hyvinvoinnin.

Etäyhteyksin pidetyssä kokouksessa oli ennätysosanotto. Siihen osallistui ihmisiä 62 golfseurasta.

Etsi luettavaa