Hyppää sisältöön

Golfliitto siirtää uuden tasoitusjärjestelmän aloitusta: ”Kuuntelimme kaikkia osapuolia”

Uuden WHS:n myötä tasoitusten laskeminen siirtyi Golfliiton eBirdie-järjestelmään.
Toukokuusta lähtien eBirdie-palvelu sisältää digitaalisen tuloskortin, koska Golfliiton aiempi yhteistyökumppani Golf GameBook muutti omassa sovelluksessaan tasoituskierrosten jättämisen eBirdie-palveluun maksulliseksi.

Uusi tasoitusjärjestelmä otetaan Suomessa käyttöön yli puolitoista kuukautta aiottua myöhemmin. Nexgolfin Jere Polvi ei ole kuitenkaan tyytyväinen uuteen aikatauluun, sillä se ”ei perustu meidän suosituksiin”.

Suomen Golfliitto tiedotti tänään, että se aikoo siirtää uuden, maailmanlaajuisen tasoitusjärjestelmän eli WHS:n aloitusta. WHS yhdenmukaistaa kuusi erilaista tasoitusjärjestelmää eri puolilla maailmaa.

Alunperin tasoitusjärjestelmä piti ottaa käyttöön vuodenvaihteessa, mutta WHS:n määrittelyjen viivästymisen vuoksi Golfliiton hallitus päätti viivästyttää aloitusta helmikuun 19. päivään. Näin uusi tasoitusjärjestelmä ehditään ottaa käyttöön ennen helmi-maaliskuun vaihteessa pidettäviä Golfmessuja.

”Olemme kuunnelleet kaikkia osapuolia ja päätimme siirtämisen olevan tarpeen parhaaseen lopputulokseen päästäksemme. Aikataulu oli alun perinkin tiukka, koska kattojärjestöjen viimeiset määrittelyt valmistuivat lokakuun lopussa”, toiminnanjohtaja Juha Korhonen kertoo.

Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen kertoi keskiviikkona WHS-järjestelmän käyttöönoton viivästymisestä.

Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen kertoi keskiviikkona WHS-järjestelmän käyttöönoton viivästymisestä.

Markus Sommers

”Oma tasoitus kiinnostaa pelaajia, ja messut ovat erinomainen paikka esitellä ja viestittää merkittävästä uudistuksesta. eBirdie-sovellus ja sen uudet ominaisuudet ovat avainasemassa pelaajien kannalta.”

Uudessa järjestelmässä tasoituksen laskenta siirtyy seurajärjestelmistä eli Nexgolfista ja Golfboxista Golfliitolle. Golfliiton tiedotteen mukaan seurajärjestelmät lähettävät tasoituskierrosten tiedot Golfliiton eBirdie-palveluun, joka laskee niiden perusteella WHS:n mukaiset tasoitukset pelaajille. 

Golfliitto perustelee siirtoa myös sillä, että aikataulun siirtämisellä halutaan varmistaa seurajärjestelmien toimittajille lisäaikaa testaukselle ja järjestelmän hiomiseen. Tasoituksen laskennan taustajärjestelmä valmistuu vuoden alkuun mennessä.

Golfliiton mukaan viivästys on hyvä asia siinäkin mielessä, että se antaa golfyhteisöille enemmän aikaa opetella ja jatkokouluttaa toimijoita uuteen järjestelmään.

”Alkuvuodesta golfyhteisöissä ollaan usein lomilla, joten myös henkilöstön asiakaspalveluvalmius on parempi helmikuussa”, Korhonen perustelee.

Muista Pohjoismaista WHS:n ottavat käyttöön Norja tammikuun lopussa 2020, Ruotsi 1.3.2020, Islanti 1.3.2020 ja Tanska 1.1.2021. 

Nexgolfin Polvi: ”Siirtopäivämäärä ei perustu meidän suosituksiin”

Syyskuussa Nexgolfin toimitusjohtaja Jere Polvi kritisoi Golfliittoa tiukasta aikataulusta. Nexgolf lähetti tuolloin asiakaskentilleen poikkeuksellisen tiedotteen, jossa se pyysi kenttiä vaikuttamaan Golfliittoon siten, että uusi tasoitusjärjestelmä otettaisiin käyttöön vasta vuonna 2021 eli vuoden alkuperäistä aikataulua myöhemmin. 

Tuolloin toiminnanjohtaja Korhonen ei nähnyt syytä viivästyttää tasoitusjärjestelmän käyttöönottoa, vaan hän korosti, että Golfliitossa tehdään kovasti töitä sen eteen, että uusi tasoitusjärjestelmä otettaisiin käyttöön vuodenvaihteessa. Tässä vaiheessa oli tosin vielä sellainen käsitys, että tasoitusjärjestelmän viimeiset määrittelyt saataisiin Suomeen syyskuun eikä lokakuun loppuun mennessä. 

Nexgolfin Polvi kommentoi tänään aamulla GoGolfille siirtoa lyhyesti ja antoi rivien välistä ymmärtää, että ohjelmointityössä tulee edelleen kova kiire.

”Ei perustu meidän suosituksiin tuo siirtopäivämäärä”, Polvi sanoi.

”Meidän osalta on tässä odoteltu testirajapinnan julkaisua, oikein muuta kommentoitavaa asian suhteen ei ole.”

Syyskuussa Polvi muistutti, että pieleen menneitä it-projekteja on Suomen golfissa jo paljon takana ja että WHS-käyttö ei ole Nexgolfin mielestä mahdollista sillä aikataululla. 

”Tässä vaiheessa tekniikan pitäisi olla valmiina ja integraatiotestauksien pitäisi olla loppusuoralla. Nyt emme ole vielä edes aloittaneet työtä”, Polvi kertoi tuolloin.

Kattojärjestöjen määrittelyjen viivästymisestä johtuen tilanne ei ole nyt aikataulullisesti kovinkaan paljon helpompi kuin syyskuussa.

Pari viikkoa sitten Polvi kertoi GoGolfille, että Nexgolf aloittaa käytännön työt vasta sen jälkeen, kun yritys saa Golfliitolta lopullisen speksin eli teknisen määrittelyn Golfliitolta.

Nexgolf on Suomessa golfseurojen toiminnanohjausjärjestelmien markkinajohtaja, sillä sen ohjelmisto on käytössä oli sadalla suomalaisella golfkentällä.

Etsi luettavaa