Hyppää sisältöön

Golfliitto perusti ilmastorahaston: Golfista hiilineutraali laji tavoitteena

Ympäristöasiat on nostettu entistä tärkeämmäksi kotimaisella golfalalla

Suomen Golfliitto päätti hallituksen kokouksessaan perustaa ilmastorahaston. Sen ideana on, että golfarit voivat omalla panoksellaan tehdä lajista täysin hiilineutraalin.

Ympäristöystävällisyys on todella kovassa huudossa. Suomalainen golfala on lähtenyt kiitettävästi mukaan talkoisiin. Nyt Suomen Golfliitto teki hallituksen kokouksessaan linjauksen, että se perustaa golfareille oman ilmastorahaston.

Ideana on, että golfarit voivat halutessaan maksaa rahastoon kompensaation omista lennoistaan golfmatkalle tai muista ympäristöä kuormittavista menoista. Tarkoituksena on myös haastaa alan toimijat maksamaan kompensaatiota lennoista rahastoon. 

Varat jaetaan hakemusten perusteella ympäristöystävällisiin hankkeisiin kotimaisille kentille. Päätös on vielä tuore, eikä sen takana oleva kenttäasiantuntija Jari Koivusalo vielä osaa sanoa tarkkaan miten käytäntö tulee toimimaan. Tavoitimme Jarin seminaarimatkalta Norjasta. 

”Päätös ilmastorahastosta on vielä täysin tuore. Sen käytäntöönpaneminen tulee viemään vähän aikaa, todennäköisesti vuosi 2020 voi olla ensimmäinen vuosi kun se toteutuu. Pyrimme tekemään golfista entistä ympäristöystävällisempää ja on järkevämpää, että varat saadaan sijoitettua takaisin suomalaisen golfin ympäristöystävällisiin projekteihin”, Koivusalo kertoo.

 

Etsi luettavaa