Hyppää sisältöön

Golfliitto kilpailutti keskusrekisterin ylläpitäjän – Golf Gamebook vaihtuu ruotsalaisomisteiseen HiQ Finlandiin

Uuden WHS:n myötä tasoitusten laskeminen siirtyi Golfliiton eBirdie-järjestelmään.
Toukokuusta lähtien eBirdie-palvelu sisältää digitaalisen tuloskortin, koska Golfliiton aiempi yhteistyökumppani Golf GameBook muutti omassa sovelluksessaan tasoituskierrosten jättämisen eBirdie-palveluun maksulliseksi.

Suomen Golfliitto on valinnut uudeksi it-kumppaniksi HiQ Finlandin. Se vastaa jatkossa eBirdie-järjestelmän eli keskusrekisterin ja tasoituksen laskennan ylläpidosta.

Suomen Golfliitto vaihtaa eBirdie-palvelun ylläpitäjää. Kilpailutuksen jälkeen uudeksi it-kumppaniksi valikoitui HiQ Finland Oy.

eBirdie-järjestelmä pitää sisällään kaikkien golfseurojen jäsenrekistereistä kootun keskusrekisterin pelaajien tasoitustietoineen. Järjestelmä hoitaa myös tasoituksen laskennan. Lisäksi eBridieen kuuluvat rajapintapalvelut, joilla keskusrekisterijärjestelmän dataa voidaan lähettää ja vastaanottaa klubien toiminnanohjausjärjestelmiin ja muihin kolmannen osapuolen palveluntarjoajien järjestelmiin.

Golfliiton tiedotteen mukaan HiQ on jatkossa keskeinen eBirdie-ekosysteemin kehittäjä yhteistyössä Golfliiton ja muiden golfjärjestelmätuottajien kanssa. 

Aiemmin Golfliiton eBirdie-kumppanina toimi Golf Gamebook, joka tunnetaan samannimisestä mobiilisovelluksestaan. Gamebook oli merkittävässä roolissa mm. viime vuonna tapahtuneessa uuteen WHS-tasoitusjärjestelmään siirtymisessä.

Golfliiton tietopalveluiden asiantuntija Aarni Nordqvist kertoi GoGolfille, että golfin harrastajille muutos ei tule näkymään millään tavalla. Jatkossakin tasoituskierrosten pelaaminen onnistuu myös Golf Gamebook -sovelluksen kautta.

”Liitolla ja Gamebookilla on rajapintasopimus eBirdie-järjestelmään. Jäsentiedot ja tasoituslaskenta on heidän käytössä sopimuksen ehtojen ja tietosuojakäytäntöjen mukaisesti”, Nordqvist sanoo.

Tiedotteessa Golfliiton hallituksen puheenjohtaja Hanna Hartikainen kiitti Golf Gamebookia yhteistyöstä.

”Kiitos Golf GameBookille yhteistyöstä, jonka aikana tehtiin merkittäviä uudistuksia ja otettiin WHS-tasoitusjärjestelmä menestyksekkäästi käyttöön ensimmäisten joukossa Euroopassa. Samalla Golfliiton asiantuntijuus ja näkemys digitaalisista mahdollisuuksista on kehittynyt. Tämä kaikki antaa hyvän pohjan tulevalle kehitystyölle uuden kumppanin kanssa”, Hartikainen kommentoi.

”Tulimme lopulta siihen johtopäätökseen, että yhdistämällä Golfliiton toimiala-asiantuntemus ja suuren IT-toimijan voimavarat pääsemme parhaaseen lopputulokseen”, Hartikainen jatkoi.

HiQ Finland Oy on osa ruotsalaista HiQ International -konsernia. Suomessa työskentelee 250 työntekijää, ja Suomen-tytäryhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli 38 miljoonaa euroa. 

”Golf on myös monelle HiQlaiselle tärkeä osa elämää ja on ollut vahvassa nosteessa viime vuosina. Olemme iloisia alkaneesta yhteistyöstä ja voidessamme antaa lajille tukemme monipuolisen osaamisemme kautta”, kertoo HiQ Finlandin toimitusjohtaja Jukka Rautio.

Golfliiton budjetissa it-kulut laitteineen ja palveluineen muodosti vuonna 2019 hieman alle 400 000 euron kulun. Se pitää sisällään siis myös muitakin kuluja kuin eBirdie-järjestelmän ylläpidon ja kehityksen.

Kilpailutusprosessi kesti noin kolme kuukautta. Tarjouksen Golfliitolle jätti järjestelmän ylläpidosta seitsemän toimijaa.

Etsi luettavaa