Hyppää sisältöön

Golfliitto julkaisi koronaohjeet golfarille – THL:n mukaan ulkona voi liikkua, kunhan noudattaa varovaisuutta

Viestiä käsien pesun tärkeydestä levitetään nyt monella eri tavalla. Kuva otettu tänään Sydneyssä.

THL:n johtaja Mika Salmisen mukaan ulkona liikkuminen on hyvinvoinnille tärkeää, kunhan muistaa pitää metrin etäisyyden muihin. Golfliitto julkaisi koronaohjeet golfareille ja kertoi peruvansa valmennustapahtumat ja matkat kansainvälisiin kilpailuihin toukokuun loppuun saakka.

Koronaviruksen leviäminen huolettaa ihmisiä ja monet liikuntaharrastukset ovat nyt tauolla, jotta epidemian leviäminen hidastuisi ja kaikki hoitoa tarvitsevat myös sitä saisivat.

Terveyden  ja hyvinvoinnin laitos (THL) järjesti tänään tiedotustilaisuuden, jossa se jakoi muun muassa kansalaisille ohjeita, kuinka toimia koronavirustartuntojen välttämiseksi ja taudin leviämisen ehkäisemiseksi.

”Ulkona liikkuminen ei sinänsä ei ole kiellettyä, se on varmasti hyvinvoinnille tärkeää, mutta tiedostetaan se, että tietty etäisyys muihin pidetään”, THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Myös Golfliitto puolestaan julkaisi seuroille lähetetyssä uutiskirjeessä tapoja ehkäistä viruksen leviäminen.

Golfkentällä liikkumisen pitäisi olla maalaisjärjellä suhteellisen turvallista viruksen leviämisen kannalta, kunhan muistaa tietyt varotoimet. Kättelyn saa unohtaa ja muutenkin ryhmässä kannattaa edetä kentällä vähintään metrin välimatkaa pelikavereihin pitäen.

Huolellisen käsienpesun merkitystä ei myöskään tässä tilanteessa voi kyllin korostaa. 

Tässä Golfliiton ohjeistus golfin harrastajien COVID-19-tartuntojen ehkäisemiseksi:

  • Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut.
  • Jos vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.
  • Vältä kättelyä pelikavereiden ja muidenkin kanssa.
  • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.
  • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
  • Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita terveyskeskukseen tai sairaalan päivystykseen. Koronavirustartuntaa voit epäillä, jos sinulla on kuumetta, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä tai hengenahdistusta.
  • Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita, kannattaa pysytellä kotona.

Golfliitto on myös päättänyt perua järjestämänsä valmennustapahtumat, harjoitukset ja matkat kansainvälisiin kilpailuihin perutaan toukokuun loppuun saakka. Ne mahdollisesti siirretään myöhempään ajankohtaan.

Golfliiton hallinnoimien kilpailujen osalta seurataan jatkuvasti tilanteen kehittymistä. Mahdollisista toimenpiteistä ilmoitetaan hyvissä ajoin ennen kotimaisen kilpailukauden alkua.

Liitto ei myöskään suosittele kilpailuihin, tapahtumiin, harjoituksiin ja koulutuksiin osallistumista, mikäli henkilöllä on minkäänlaisia sairastumisen oireita.

”Jäämällä kotiin ehkäiset mahdolliset tartunnat parhaiten”, Golfliitto muistuttaa uutiskirjeessään.

Kaikkia riskiryhmiin kuuluvia lapsia, nuoria ja aikuisia kehotetaan välttämään harrastustunneille, treeneihin ja tilaisuuksiin osallistumista.

Etsi luettavaa