Hyppää sisältöön

Golfliitto julkaisee toukokuussa oman digitaalisen tuloskortin – päätöksen takana on tasoituskierrosten lähettämisen muuttuminen maksulliseksi GameBookissa

Uuden WHS:n myötä tasoitusten laskeminen siirtyi Golfliiton eBirdie-järjestelmään.
Toukokuusta lähtien eBirdie-palvelu sisältää digitaalisen tuloskortin, koska Golfliiton aiempi yhteistyökumppani Golf GameBook muutti omassa sovelluksessaan tasoituskierrosten jättämisen eBirdie-palveluun maksulliseksi.

Suomen Golfliitto kehittää yhteistyökumppaninsa kanssa digitaalisen tuloskortin eBirdie-sovellukseen. Syynä on muuttunut markkinatilanne.

Suomen Golfliitto julkaisee eBirdie-sovelluksessa oman tuloskorttipalvelun. Tällä halutaan varmistaa se, että pelaajat voivat jatkossakin jättää tasoitustuloksen veloituksetta myös digitaalisesti.

Golfliitossa nähdään, että tasoituskierrosten palauttaminen on yksi golfin digitaalisista perustarpeista ajanvarauksen rinnalla.

Suomessa pelataan vuosittain yli miljoona tasoituskierrosta, joista yli 90 prosenttia palautetaan sähköisesti eri sovellusten tai nettiselaimen kautta. Tähän asti tasoituskierrokset on jätetty neljän eri palveluntarjoajan eli Nexgolfin, Golfboxin, Golf GameBookin ja mScorecardin sovelluksen välityksellä.

Näillä toimijoilla on ollut rajapinta auki Golfliiton keskusrekisteriin, jossa pelaajien tasoituksia ylläpidetään. Erityisen suosittu sovellus on ollut Golf GameBook, jota kautta merkittävä osa tasoituskierroksista on tähän asti jätetty.

Viime kuussa GameBook, joka on Suomen Golfliiton entinen yhteistyökumppani, kavensi merkittävästi ilmaisen versionsa ominaisuuksia. Esimerkiksi tasoituskierroksen lähettäminen Golfliiton keskusrekisteriin ei enää onnistu kuin sovelluksen käytöstä maksaville. Gold-jäsenyys Golf GameBookiin maksaa 40 euroa vuodessa, jos maksun suorittaa kerralla. Mikäli palvelusta haluaa maksaa kuukausittain, hinta 15 euroa per kuukausi.

Toimitusjohtaja Mikko Manerus Golf GameBookista kertoo, että jatkossakin tuloskorttiominaisuus on sovelluksessa ilmainen samoin kuin tasoitusosio ja tasoituksen synkronointi GameBookin sisällä. Sen sijaan tasoituskierroksen lähettäminen eteenpäin Golfliiton keskusrekisteriin vaatii Gold-jäsenyyden.

Golfliiton digitaalinen tuloskortti sisältää ainoastaan kotimaiset golfkentät. Manerus muistuttaa, että Golf GameBookilla on palvelussa yli 44 000 golfkenttä maailmanlaajuisesti.

Golf GameBookin päätös on syy sille, miksi Golfliitossa päädyttiin oman tuloskorttipalvelun julkaisemiseen. Golfliiton tietopalveluiden asiantuntija Aarni Nordqvist ei tosin tätä myönnä eikä kiellä.

Sen sijaan hän vastaa diplomaattisesti, että Golfliitossa on seurattu markkinatilannetta ja että oman digitaalisen tuloskortin kehittämisellä halutaan varmistaa se, että Golfliiton jäsenmaksuun sisältyy myös jatkossa mahdollisuus jättää veloituksetta tasoitustulos digitaalisesti.

”Oma tasoitus ja tasoituskierrosten pelaaminen on useimmille meistä tärkeä osa golfia. Se on myös Golfliitolla tärkeä teema, johon haluamme kannustaa pelaajia. Uusi eBirdie-tuloskortti vahvistaa toimialamme tarjontaa tasoituskierrosten palauttamiseen”, Nordqvist kertoi Golfliiton sivuilla julkaistussa uutisessa.

Golfliitossa nähdään, että oma digitaalinen tuloskortti vähentää myös painetta rekisteröidä paperisia tuloskortteja, mikä vapauttaa golfkenttien resursseja muuhun toimintaan.

Digitaalisesti tuloskortista tulee Golfliiton mukaan selkeä ja helppokäyttöinen ilman muita toimintoja. Se valmistuu toukokuuksi, ja sen kehittämisestä vastaa HiQ, joka ylläpitää jo entuudestaan eBirdie-palvelua.

MAINOS

Season Sale – Green fee -tarjoukset

GoGolf Shopin Season Sale -tarjouksista löydät green feet ja loppukauden pelioikeudet edullisesti. Klikkaa itsesi syksyn edullisimmille green fee -ostoksille! 💙

Juttua täydennetty. Golf GameBookin ilmaisversiossa tasoitus päivittyy edelleen palvelun sisällä, mutta tasoituskierroksia ei lähetetä eteenpäin Golfliiton keskusrekisteriin, joten virallinen tasoitus ei päivity ilmaisversion kautta.

Etsi luettavaa