Hyppää sisältöön

Golfliitto aktivoi golfin keltanokkia – lähetti lähes 30 000:lle green cardin vastikään suorittaneelle pääsylipun Golfmessuille

Golfliiton osastolla pääsee myös tänä vuonna kokeilemaan golfia. KUVA: HANNA LATVANEN

Suomen Golfliitto panostaa viikonvaihteen Golfmessuilla vahvasti uusiin harrastajiin ja golfista kiinnostuneisiin.

Se, että mahdollisimman moni green cardin suorittanut, aloittaa lajin harrastamisen, on tuiki tärkeää Suomi-golfin suotuisan kehityksen kannalta.

Joka vuosi golfin parista poistuu sen verran paljon vanhoja harrastajia, että heitä paikkaamaan tarvitaan kosolti uusia pelaajia. Kolmen viime vuoden aikana green cardin on suorittanut poikkeuksellisen monta suomalaista, mikä onkin näkynyt jäsenmäärän suotuisana kehityksenä.

Vuosina 2020–2022 green cardin suoritti yli 44 000 ihmistä, kiitos koronan aiheuttaman golfbuumin. Tuo määrä uusia potentiaalisia golfin harrastajia toi golfseurojen jäsenmäärään noin 14 000 pelaajan nettokasvun. Kun vuonna 2019 golfseuroissa oli noin 140 000 jäsentä, viime vuonna heitä oli jo 154 000.

On mielenkiintoista nähdä, mikä on tilanne tämän vuoden päätteeksi. Selvää on, että golfyhteisöiltä tarvitaan aktiivisia toimia, jotta koronavuosina harppauksin kasvanut harrastajamäärä saadaan pysymään nykyisellä tasolla.

Jäsenmäärän kasvattaminen olisi jo huippusuoritus.

Aloittelijoille lähes 30 000 messulippua

Suomen Golfliitto näyttää tällä viikolla hyvää esimerkkiä siitä, kuinka uusista harrastajista pidetään hyvää huolta.

Vahvasti Golfmessuihin panostava Golfliitto on kutsunut kaikki viime ja toissa vuonna green cardin suorittaneet Golfmessuille. Pääsyliput messuille kilahtivat kunkin keltanokan sähköpostiin viime viikolla.

Jatkumona tälle Golfliitto huomioi omalla osastollaan erinomaisesti lajin vasta-alkajat, lyhyen aikaa pelanneet sekä golfin aloittamista pohtivat. Sillä on perjantaista sunnuntaihin pidettävillä Golfmessuilla suurella osastollaan erillinen Aloita golf -alue, jonne ovat toki tervetulleita kokeneemmatkin golfarit.

Golfliiton lajilähettiläänä Golfmessuilla toimii Suomi-golfin legenda Mikko Ilonen.

MAINOS

Season Sale – Green fee -tarjoukset

GoGolf Shopin Season Sale -tarjouksista löydät green feet ja loppukauden pelioikeudet edullisesti. Klikkaa itsesi syksyn edullisimmille green fee -ostoksille! 💙

Koska Golfmessut ovat tänä vuonna osa suosittuja Kevätmessuja, Golfmessujen puolelle tulee varmasti myös ihmisiä, jotka golfia eivät vielä harrastaja. Myös viikonvaihteessa Golfmessuille suuntaavien golfarien kannattaa myös houkutella mukaansa myös sellaisia ystäviä tai perheenjäseniä, jotka eivät vielä pelaa, sillä tekemistä ja kokemista riittää.

Golfliiton Aloita golf -alueen lisäksi lajia pääsee kokeilemaan muun muassa välinevalmistajien isännöimällä suurella rangella sekä GoGolf Loungen TrackMan-alueella.

GoGolf toimii Golfmessujen järjestäjänä yhdessä Messukeskuksen kanssa.

Golfmessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 31.3.–2.4. Ovet ovat auki perjantaina ja lauantaina klo 10–18 sekä sunnuntaina klo 10–17.

Etsi luettavaa