Hyppää sisältöön

Golfliitto 2021 – Tavoitteena menestystä, kasvua ja näkyvyyttä

Liittokokouksen puheenjohtaja Pekka Lindroos

Golfliiton liittokokous valitsi yksimielisesti Hanna Hartikaisen jatkamaan puheenjohtajana.

Suomen Golfliiton syksyn liittokokous pidettiin lauantaina 28.11. onnistuneesti etäyhteyksin. Paikalla Helsingissä olivat vain kokouksen kannalta välttämättömät esittelijät ja linjoilla 49 seuran edustajat.

Liittokokous hyväksyi Golfliiton toimintasuunnitelman ja budjetin vuodelle 2021 sekä Suomi Golfin uuden strategian ja vastuullisuusohjelman. Hanna Hartikainen (Helsingin Golfklubi) valittiin yksimielisesti uudelleen Golfliiton hallituksen puheenjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.

Hartikainen on toiminut puheenjohtajana syksystä 2016.

Hanna Hartikainen pelasi koronakauden aikana enemmän kuin koskaan aiemmin ja paransi pelinsä tasoa. Kuva ÅGK:n Slottsbanalta.

Hanna Hartikainen pelasi koronakauden aikana enemmän kuin koskaan aiemmin ja paransi pelinsä tasoa. Kuva ÅGK:n Slottsbanalta.

”Kiitän kaikkia luottamuksesta, olen erittäin iloinen saadessani jatkaa tehtävässä. Golf on hienossa nosteessa monella rintamalla, ja yhteistyöllä meillä on mahdollisuus saada lisää upeita asioita aikaan”, Hartikainen kommentoi.

Alkupuheenvuorossaan puheenjohtaja Hanna Hartikainen avasi syyskokouksen kertaamalla ennätyksellistä kautta 2020. Kaikki lajin tunnusluvut nousivat huimasti – golfia pelattiin enemmän kuin koskaan ja samalla pelaajien asiakaskokemus nousi Pohjoismaiden parhaaksi. Ensi vuonna keskiössä ovat edelleen turvallisen pelaamisen mahdollistaminen yhteistyössä toimialalla ja uusista pelaajista huolehtiminen. Huipputapahtumina ovat luonnollisesti Ladies European Tourin kilpailu Turussa ja Tokion olympialaiset.

Hartikainen esitteli myös tuoreen Suomi Golfin yhteisen strategian, joka on yli vuoden yhteisen prosessin tulos.

Strategian teemana on ”Kohti 200 000 pelaajaa”.  Painopisteinä ovat golfin elinvoima, vaikuttaminen ja viestintä sekä mun tapa pelata. Kaiken läpileikkaavana matriisina taustalla panostetaan teknologioihin ja digitaalisuuteen sekä tiedolla johtamiseen.

Haetaan menestystä, kasvua ja näkyvyyttä

Toiminnanjohtaja Juha Korhonen esitteli Golfliiton toimintasuunnitelman vuodelle 2021, jonka ensi vuoden painopisteet heijastelevat luonnollisesti uutta strategiaa. Ydintavoitteet rakentuvat elinvoimalle, kilpagolfille ja vaikuttamiselle. Korhosen sanoin haetaan menestystä, kasvua ja näkyvyyttä.

Juha Korhonen esitteli vuoden 2021 toimintasuunntelman

Juha Korhonen esitteli vuoden 2021 toimintasuunntelman

Golfliitto

Talouspäällikkö Teemu Savolainen esitteli liiton taloustilanteen ja ensi vuoden budjetin sekä niiden tärkeimmät huomiot. Koronapandemia vaikutti laajasti kuluneen vuoden toimintaan, mikä näkyi etenkin peruuntuneina tapahtumina ja matkustuskulujen vähentymisenä. Ylijäämäinen tulos auttaa valmistautumaan tulevaisuudessa valtion rahoituksen epävarmuuteen, sillä Opetus- ja kulttuuriministeriö ovat suosittaneet lajiliittoja vahvistamaan omaa pääomaansa.

Tuottojen rakenne pysyy samankaltaisena kuin ennenkin. Ensi vuoden panostukset näkyvät etenkin lajin aloittamisessa, viestinnässä ja markkinoinnissa sekä digitalisaation edistämisessä.

Uusia ja vanhoja hallituksen jäseniä 

Uudeksi Golfliiton hallituksen jäseneksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi valittiin Saara Vahvaselkä (Espoo Ringside Golf) Uudeltamaalta. 

Jussi Jokinen (Ähtärin Golf) ja Marko Leiviskä (Oulun Golfkerho) uudelleenvalittiin jatkamaan hallituksessa seuraavat kaksi vuotta.

Hallituksen jäsenten Minna Nenonen (Alastaro Golf), Osmo Ruuska (Tarina Golf) ja Mikko Eskelinen (Master Golf Club) ja Petri Hurri (Nokia River Golf) kausi jatkuu.

Hallituksen varajäseniksi valittiin Uudellemaalle Jukka Tiainen (Sarfvik Golf Club) ja uudelle kaudelle Pohjanmaalle Anders Sandlin (Jakobstads Golf Pietarsaaren Golf) sekä Pohjois-Suomeen Pia Lillberg (Santa Claus Golf).

Pitkään ja ansiokkaasti golfin parissa työskennellyt Jyrki Nykänen jäi pois hallitustyöstä. Hänet palkittiin Golfliiton kultaisella ansiomerkillä.

Liittokokouksessa hyväksyttiin myös sääntömuutos liittyen etäkokouksiin sekä täsmennyksiä Golfliiton kurinpitomääräyksiin. Lopuksi esiteltiin ja hyväksyttiin golfin vastuullisuusohjelma.

”Golfin täytyy myös kantaa kortensa kekoon aiheessa, se on oikeastaan jo vaatimus yhteiskunnassa. Nyt teemat on kasattu yhteen, ja seuraavana askeleena on toimenpiteiden jalkauttaminen sekä liiton että golfyhteisöjen taholla”, toiminnanjohtaja Korhonen tiivistää.

Kevään liittokokous pidetään 13.3.2021.

Lähde: Golfliiton tiedote

Etsi luettavaa