Hyppää sisältöön

Golfliiton uusi Pro Team pursuaa eturivin suomalaisia ammattilaisia – yksi on joukosta poissa

Oliver Lindell

Golfliitton on nimennyt Pro Teamin 20 hengen ryhmän, jossa on lähes kaikki parhaat suomalaiset golfammattilaiset.

Golfliiton on julkaissut Pro Teamin vuodelle 2018. Tiimissä on mukana käytännössä kaikki suomalaiset eturivin ammattilaiset. Pelaajavalinnat tehtiin ranking-sijoitusten perusteella.

Yksi nimi kuitenkin uupuu pitkältä listalta: Mikko Ilonen. Tällä hetkellä Suomen kaikkien aikojen ykköspelaaja on miesten maailmanlistalla kolmanneksi paras suomalainen ja olisi ollut itseoikeutettu valinta ryhmään.

Mikko Ilonen ei lähde hyökkäämään Rion olympialaisissa.

Mikko Ilonen ei lähde hyökkäämään Rion olympialaisissa.

Getty Images

Golfliiton kilpa- ja huippu-urheilupäällikkö Juha Juvonen mukaan Suomen kaikkien aikojen golfarin puuttumiseen ryhmästä ei liity mitään dramatiikkaa. Ilonen on jäänyt ryhmästä pois omasta toiveestaan.

”Mikon ura on jo siinä vaiheessa, että hänellä on omat selkeät kuvionsa ja hän kokee, että toiminta ei ole häntä varten, mikä on täysin ymmärrettävää. Mikko on todennut, että panostaa kannattaa niihin nuoriin pelaajiin, jotka ovat nousussa”, Juvonen sanoo.

Viisinkertainen European Tour -voittaja pelasi vuoden 2016 Rion olympialaisissa ja on aiemmin ilmoittanut tavoitteekseen pelata myös Tokion olympialaisissa vuonna 2020.

Nimekkäistä pelaajista Roope Kakko puuttuu listalta. Hän oli toinen Riossa Suomea edustanut miespelaajamme, mutta hänen ranking-sijoituksensa on valahtanut 1300 heikommalle puolelle.

Korhonen ja Pulkkanen ryhmässä mukana

Mikko Korhonen on mukana Golfliiton Pro Teamissa.

Mikko Korhonen on mukana Golfliiton Pro Teamissa.

Getty Images

Miehistä Golfliiton Pro Teamiin on nimetty muun muassa European Touria kiertävät Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen sekä Challenge Tourin pelaajamme Kalle SamoojaKim Koivu ja Oliver Lindell.

Naisista ryhmään kuuluvat Ursula Wikström, Noora KomulainenKrista BakkerSanna NuutinenElina NummenpääTiia KoivistoMinea Blomqvist-Kakko ja Linda Henriksson. Myös rapakon takana uraansa rakentavat Emily Penttilä ja Matilda Castrén ovat mukana ryhmässä.

Heidän lisäkseen tiimiin on valittu Linus VäisänenMikael SalminenJaakko MäkitaloAntti Ahokas ja Lauri Ruuska.

Ammattilaisia kuultu toimintaa suunniteltaessa

Minni Blomqvist-Kakko keskittyy syksyn ja talven aikana ensisijaisesti golfkoulun toiminnan kehittämiseen

Minni Blomqvist-Kakko keskittyy syksyn ja talven aikana ensisijaisesti golfkoulun toiminnan kehittämiseen

Getty Images

Golfliitto kertoo tiedotteessaan tarjoavansa ammattilaisryhmän pelaajille monenlaista tukitoimintaa. Toimintamallia on kehitetty ammattilaisten pyyntöjen pohjalta, ja se keskittyy antamaan monipuolisesti asiantuntija-apua ja tukemaan pelaajan jo olemassa olevaa verkostoa.

Liitto esimerkiksi tarjoaa pelaajille mahdollisuuden osallistua testileirille, joka on pelaajille ilmainen. Sen lisäksi he voivat hankkia esimerkki fysiikkavalmentaja Matti Lindholmin palveluita liiton sopimushintaan.

Golfliitto osallistuu myös pelaajien henkilökohtaisten valmentajien kisamatkoakustannuksiin tiettyjen raamien puittessa.

Juvosen mukaan Pro Teamin ideana on, että jokainen urheilija voi poimia tiimin toiminnasta sellaiset asiat, jotka vahvistavat hänen omaa tekemistään.

”Fyysisten ominaisuuksien kehittämisessä pelaajille tarjotaan testausta ja arviointia Vierumäen testileireillä. Laaja testipatteristo antaa selkeän kuvan pelaajan ominaisuuksista sekä auttaa havaitsemaan mahdolliset vammariskit”, Golf.fi sivustolla kerrotaan.

Lisäksi Pro Teamin pelaajille tarjotaan liiton valmentajien asiantuntijapalveluita sekä mahdollisuuksia osallistua liiton järjestämille maajoukkueleireille. Tätä mahdollisuutta moni ammattilainen on jo aiemmin pystynyt hyödyntämään. Syksyllä on myös tarkoitus järjestää viime vuoden tapaan myös valmennusleiri ennen European Tourin ja Ladies European Tourin karsintoja.

”Kilpailuihin tukea annetaan siten, että maajoukkuevalmentajia ovat paikalla useissa ammattilaiskilpailuissa eri tasoilla. Valmentajien tehtävä on auttaa pelaajaa, jos he tarvitsevat tai pyytävät apua. Kilpailuista saa halutessaan henkilökohtaista palautetta itselle ja oman valmentajan käyttöön.”

Pieniä lisäsatsauksia aiempaa verrattuna

Juvonen kertoo, että Golfliitto ei panosta ammattilaistiimiin merkittävästi enemmän kuin viime vuonna, mutta pieniä lisäsatsauksia on luvassa. Yhtenä uutena asiana liitto tukee ammattilaisten tiedotustoimintaan. Tällä tarkoitetaan perustiedottamista, kuten ennen kisoja tapahtuvaa  ennakkotiedottamista sekä kilpailun aikaista tiedottamista menestyksen mukaan.

Kilpailuihin tukea annetaan siten, että maajoukkuevalmentajia ovat paikalla useissa ammattilaiskilpailuissa eri tasoilla. Kisoissa valmentajien tehtävä on auttaa pelaajaa, jos he tarvitsevat tai pyytävät apua. Kilpailuista saa halutessaan henkilökohtaista palautetta itselle ja oman valmentajan käyttöön.

”Kierrosten tilastointiin Pro Teamin pelaajat saavat käyttöönsä veloituksetta Anova-tilastointiohjelman, sekä halutessaan maajoukkuevalmentajalta palautteen tilastoista.”

 

Etsi luettavaa