Hyppää sisältöön

Golfliiton jäsenmäärä pudonnut – toiminnanjohtaja lupaa toimenpiteitä

Golfiin kaivataan kipeästi uusia pelaajia.

Vanhoja jäseniä poistuu selvästi enemmän kuin uusia tulee lajin pariin. Lasku viime vuoteen verrattuna 2,4 prosenttia.

GoGolf kertoi pari viikkoa sitten, että Golfliiton jäsenseurojen jäsenmäärä putoaa alle 140 000 ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2010. Golfliitto varmisti asian myöhään eilen.

Elokuun lopussa vahvistettu jäsenmäärä on 138 955, kun vuotta aiemmin jäsenmäärä oli 142 372. Pelaajia on toisin sanoen 3 417 vähemmän  kuin vuonna 2017.

”Laskenut määrä on selvä, mutta tilannetta täytyy analysoida tarkemmin ennen johtopäätöksiä. Jäsenmäärän laskun perusteellisempi selvitystyö on käynnissä, ja se valmistuu marraskuun liittokokouspäiville”, Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen kertoi eilen Golfliiton tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan jäsendatasta selvitetään muun muassa uusien ja poistuneiden jäsenten määrät sekä profiilit. Myös green card -suoritukset aiotaan analysoida.

Erityisen huolestuttavaa on se, että juniorien määrä on pudonnut suhteellisesti peräti 6,5 %. Rekisteröityjä junioreita on nyt 13 167

Golfliiton jäsenseurat jaetaan kuuteen alueeseen. Yhteistä on, että jäsenmäärä laski kaikkialla. Uudellamaalla ja Lounais-Suomessa lasku oli vähäisintä, alle prosentin luokkaa. Keski- ja Pohjois-Suomessa lasku oli noin 2 %. Puolet jäsenmäärän laskusta jakautui Itä-Suomeen ja Pohjanmaalle. Itä-Suomessa jäsenmäärä laski 5,5 % ja Pohjanmaalla 7 %. 

”Koko golftoimialan yhteisenä tavoitteena on kasvattaa lajia, koska elinvoima kumpuaa pelaajista. Lajimarkkinointi tulee olemaan ensi vuonna olennainen painopiste, ja toimenpiteitä on luvassa. Talkoisiin tarvitaan kuitenkin kaikkia”, Korhonen totesi.

Etsi luettavaa