Hyppää sisältöön

Golfliiton entinen päävalmentaja Fredrik Jendelid kuoli auto-onnettomuudessa

Fredrik Jendelid toimi Suomen Golfliiton päävalmentajana kahden vuoden ajan

56-vuotias Fredrik Jendelid oli kansainvälisestkin arvostettu valmentaja, jonka aikakaudella Suomen amatöörimaajoukkue saavutti ensimmäisen EM-kultamitalinsa

Fredrik Jendelid menehtyi sunnuntaina ajettuaan autonsa toistaiseksi tuntemattomasta syystä  Gustafsbergin satama-alueella Tukholman lähistöllä läpi aidan ja veteen.

Jendelid saatiin ulos autosta ja ylös vedestä Värmdön pelastuslaitoksen ja Kungsholmista tulleiden sukeltajien voimin.
Hänet  toimitettiin ambulanssilla sairaalaan, jossa Fredrik Jendelid menehtyi elvytystoimista huolimatta.

Kotimaansa Ruotsin lisäksi Jendelid valmensi pitkään Itävallassa, jossa amatöörimaajoukkueet saavuttivat hänen aikanaan kuusi mitalia. Näistä kirkkain oli miesten pronssi MM-kisoista.
Suomessa hän toimi päävalmentajana 2017-2018. 

jälkimmäisellä kaudella miesten maajoukkue saavutti EM-kultaa, joka oli miesten ensimmäinen mitali.

Golfliitto uusi 2018  kauden jälkeen valmennusjärjestelmäänsä, luopuen perinteisen päävalmentajan pestistä.
Jendelid toimi kuolemaansa asti Tukholman maineikkaimpiin urheiluseurohin kuuluvan Djurgården IF:n palveluksessa urheilutoimenjohtajana.

Golfliiton valmennustiimissä pitkään toiminut Matti Lindholm  muistaa kollegansa ja ystävänsä luontaisena johtajana ja golfalan valmennuksessa edelläkävijänä.

”Fredikin valmennusfilosofiaan kuului hakea ja yhdistää kaikkien alojen parhaat saatavilla olevat osaajat. Hän toi Suomeen pelaajien henkilökohtaiset fyysiset kartoitukset.”
”Ennenkaikkea Fredrik Jendelid oli luontainen johtaja. Hän panosti voimakkaasti kommmunikoinnin kehittämiseen. Kaikille oli kristallinkirkasta mitä tehdään ja mihin pyritään. Fredrikin taidoilla olisi kyennyt johtamaan minkä tahansa lajin huippujoukkuetta”, Lindholm luonnehti.

Etsi luettavaa