Hyppää sisältöön

Golflehden päätoimittajalla rautapeli kuumana: Peräkkäiset holarit Kemiönsaarella

Jere Jaakkola teki peräkkäiset hole in onet!

Suomen Golflehden päätoimittaja Jere Jaakkola oli viettämässä keväistä päivää Bjärkas Golfissa, joka on 18-reiän kenttä täynnä par-kolmosia. Jere Jaakkola teki jotain mikä vastaa todennäköisyydeltään lottovoittoakin harvinaisempaa.

Golfalalla ei yleensä pääse pelaamaan niin paljon golfia kuin alalle tullessaan olisi toivonut. Golflehden päätoimittaja Jere Jaakkola on kenties löytänyt kuitenkin tavan harjoitella tai sitten hänellä kävi vain uskomaton munkki Kemiönsaarella maanantaina. No munkki kävi joka tapauksessa, koska hole in one ei koskaan synny ilman pientä tuuria. 

Jere oli kerennyt pelata jo 12 reikää ilmeisesti ilman sen suurempia tilastomerkintöjä. Väylällä 13 tapahtui kuitenkin jotain maagista: HOLE IN ONE! Väylä on tuloskortin mukaan 88 metriä pitkä. 

Seuraava väylä ei tuottanut Jerelle holariveroa, vaan jotain ihan muuta. 122 metrisen väylän avaus lähti ilmeisen hyvin ja kaikkien paikalla olleiden hämmästykseksi päätoimittaja teki toisen peräkkäisen ”ässän”! 

Kahden peräkkäisen hole in onen tekeminen on golfissa mahdollisesti jopa ennenkuulumatonta. Toisaalta harvoin pelataan myöskään kahta peräkkäistä par-kolmosta. Virallisiin tilastoihin par-kolme reikien holareita ei välttämättä lasketa, mutta se on toki kaikkien oma asia miten arvoittavat omat ässänsä. 

Täällä ihme tapahtui

Täällä ihme tapahtui

Jaakkola on hyvä golfari, joka pelaa alle vitosen tasoituksella. Holarin todennäköisyyttä pidetään yleensä tapahtuvan noin 1/10 000 todennäköisenä. Näin lyhyellä väylällä ja näin hyvän pelaajan lyödessä se voi käytännössä olla lähempänä luokkaa 1/5000. 

Todennäköisyys tälle tapahtumasarjalle oli kenties luokkaa 1/25 000 000. GoGolf onnittelee Jereä tempusta! 

Etsi luettavaa