Hyppää sisältöön

Golflegenda kiinnitti huomiota merkittävään turvallisuusriskiin liikenteessä ja päivitteli asiaa Twitterissä – sitten iskivät öyhöttäjät

Colin Montgomerie otti kantaa Twitterissä tekstaamisen auton ratissa. KUVA: GETTY IMAGES

Yhdysvaltalaisten liikennekäyttäytymisen kritisoiminen sai Twitterin sakeaksi negatiivisista kommenteista.

Skotlannin Colin Montgomerie lienee maailman paras golfari, joka ei ole voittanut major-turnausta. Kahdeksan kertaa European Tourin rankingin voittanut Montgomerie pelaa tätä nykyä pääasiassa Yhdysvaltain Champions Touria.

Tällä viikolla kiertueella pelataan Georgiassa, jonne hän oli ilmeisesti matkalla autollaan, kun hän kiinnitti huomiota tärkeää, liikenneturvallisuutta vaarantavaan asiaan.

”Monty” koki asian niin tärkeäksi, että päätti twiitata asiasta.

”Ajoin juuri 11 tuntia I10- ja I65-teitä pitkin Yhdysvalloissa. En pysynyt laskuissa, kuinka monta kuskia näin moottoritiellä tekstaamassa samalla kun he ajoivat yli 70 mailia tunnissa (noin 112 km/h). Ihmiset eivät taida ymmärtää, kuinka vaarallista se on”, Montgomeria kummeksui.

Asia on tärkeä, joten on yllättävää, millaisia vastauksia hänen twiittinsä keräsi. Moni vähätteli riskiä tai koko asiaa, jonka tekstaaminen kovassa vauhdissa aiheuttaa.

”Monessa autossa on autopilottitoiminto, joka eliminoi riskin”, väitti eräs.

”Jos se on niin vaarallista, kuinka monta kolaria matkallasi näit?” kysyi toinen.

Tähän Montyllä oli pysäyttävä kuittaus: ”Kolme ja kaksi läheltä piti -tilannetta.”

Kolmas taisi loukkaantua siitä, että skotti kehtasi arvostella Yhdysvaltain liikennekulttuuria: ”Kukaan ei tee sitä Skotlannissa, vaan pelkästään USA:ssa. Jep, jep!”

Tällekin Montgomerie näki vaivaa vastata: ”Jotkut varmasti tekevät, mutta ei siinä määrin kuin eilen näin.”

Sitten vielä yksi jos toinenkin varmisti epäilevään sävyyn, että kyllähän Montgomerie varmasti pysäytti auton tien laitaan twiitatakseen.

Toki Monty sai myös kannustavia ja positiivisiakin vastauksia, mutta silti negatiivisen ja vähättelevän palautteen ja vastausten määrä varmasti yllätti entisen Ryder Cup -kapteenin, joka johdatti Euroopan joukkueen voittoon vuoden 2010 haasteottelussa.

Etsi luettavaa