Hyppää sisältöön

Golfkentät tukossa viikonloppuna – golfboomi ruuhkauttaa myös ranget

Kultarannassa on 18-reikäisen kentän lisälksi yksi maamme parhaista par 3-kentistä

Mattimyöhäisille on sunnuntaina tarjolla harvoja poikkeuksia lukuunottamatta vain hajapaikkoja.

Pelaamaan tekisi mieli, mutta kotikenttä (HGK) ei vielä ole auki. Kausi on aluillaan, aurinko paistaa mutta vain osa kentistä avoinna.

Sisäliikuntalajien ja muiden ajanvietteiden palvelut ovat suljettuna, ja edellisvuonna golfia harrastavien määrä on kasvanut ennätyksellisesti.

Toiveikkaana lähden kuitenkin etsimään pelipaikkaa neljälle interwebin ihmeellisestä maailmasta.

Avoinna olevien kenttien varaustilanne on odotettu.

Neljälle hengelle ei pääkaupunkiseudulta löytynyt pikaisella haulla kuin yksi startti (Rönnäs Meri klo 12.30).  Muualla Suomessa kenttiä on suhteessa avoinna vähemmän, mutta tilanne käytännössä sama.

Hillsin kahta kenttää kastellaan enimmillään 1,5 miljoonalla litralla vuorokaudessa

Hillsin kahta kenttää kastellaan enimmillään 1,5 miljoonalla litralla vuorokaudessa

Juha Tuukkanen / JT Golf Photography

1–2 hengelle löytyy usealtakin kentältä hajapaikkoja. Tilanne toki rauhoittuu varausten osalta myöhemmin illalla. 18 reiän pelaamiseen ei tilaa kuitenkaan löytynyt.

Nordcenterin Freamilla ensimmäinen vapaa aika olisi löytynyt klo 16.50. Samalla kellonlyömällä pääsisi matkaan myös Naantalin Kultarannassa

Pickalan Seasidella oli kolme paikkaa klo 16.00 ja 16.30.

Päättyneellä viikolla keskustelun aiheeksi nousseen Golf Talman kentät ovat muiden tavoin täynnä. Sielläkin ensimmäisiä hajapaikkoja on tarjolla vasta myöhään iltapäivällä

Hiisi-Golf on Pirkanmaalla merkittävä uusien pelaajien kasvattaja, sekä tutustuminen arvoinen kohde perinteikkäässä kulttuurimaisemassa

Hiisi-Golf on Pirkanmaalla merkittävä uusien pelaajien kasvattaja, sekä tutustuminen arvoinen kohde perinteikkäässä kulttuurimaisemassa

Teemu Tyry

Kausi on lähtenyt vauhdilla käyntiin Pirkanmaalla etenkin Hiisi-Golfissa, jossa jo edellisenä sunnuntaina kirjattiin kaikkien 9-reikäisen kentän ennätys: 242 starttia.

Sunnuntaina (18.4.) sielläkin oli tarjolla vain hajapaikkoja.

Lempäälässä sijaitsevassa golfkeskuksessa on myös mainio par 3 -kenttä, sekä kaksi rangea, joista suurempi eli Megarange on hyvän sijaintinsa vuoksi mainio kohde vieraspelaajillekin.

Rangeilla on myös ruuhkaa – padel-kenttien rakennus vie mattopaikkoja Leppävaarasta

Luovun ajatuksesta sunnnuntaina pelaamisesta ja suuntaan rangelle. Pelaamaan ehtii viikollakin, kunhan muistaa varmistaa pelipaikan ajoissa.

Pääkaupunkiseudun suuret ranget Paloheinä, Megarange ja Leppävaara ovat olleet avoinna ja hurjalla käytöllä jo maaliskuun lopulta.

Teemu Tyry

Edellisvuonna Talin ja muiden suosikkikenttieni tukkoisuus lisäsi valtavasti rangella käytettyä aikaa.
 

GoGolf Range Leppävaarasta muodostui vakikohde, jossa suuresta kävijämäärästä huolimatta löysi lähes poikkeuksetta lyöntipaikan matoilta tai nurmelta.

Leppävaarassa rakennetaan parhaillaan padel-kenttiä (6 kpl). Tämän, ja koronan aiheuttamien turvavälien  johdosta lyöntipaikkoja on käytössä reilut 50, joka on noin 60 % prosenttia edelliskauden määrästä.

Padel-kenttien valmistumisen ja koronarajoitusten purkaantumisen jälkeen lyöntipaikkojen määrä kasvaa lähemmäs viimevuotista.

”GoGolf Megarange Airportissa meillä on lyöntipaikkoja lähes sata, joista kymmenen on katettuja. Kapasiteettia kasvattaa sekin, että rangella on myös tehokas valaistus, joka mahdollistaa iltatreenaamisen”, muistuttaa GoGolfin palvelupäällikkö Jesper Räsänen

Varsin helppo ennustus on, että alkavalla kaudella kenttien käyttöaste pysyy korkeana, mutta sen nostaminen ennätyskauden jälkeen on vaikeaaa.

Treenaaminen kannattaa aina, joten mattimyöhäisille muistutukseksi. Mikäli pelaaminen jäi väliin, illemmalla 1–2 tunnin treeni rangella ja lähipelialueella on parasta mahdollista itseensä panostamista golfin saralla.

Suurinta kasvua kävijämäärissä kaudella 2021 tullaan kirjaamaan harjoitusalueilla ja rangeilla. Iltaisin ja viikonloppuisin ruuhka-aikojen ulkopuolella tilaa löytyy kohtuullisen helposti.

Etsi luettavaa