Hyppää sisältöön

Golfkentät suljettuina perjantaina – pelaaminen jatkuu jo viikonloppuna

Hangossa pelattiin edellisellä kaudella tammikuun viidenteen päivään asti

GoGolfin toimituksen tiedossa ei ole kenttiä, joilla pelattaisiin perjantaina 20.11. Useissa golfkeskuksissa uskotaan pelaajien pääsevän kesäviheriöille jo lauantaina.

Lämmin ja monin paikoin aurinkoinen keli vaihtui torstain ja perjantain välisen yön aikana kylmäksi. Ohut lumipeite sekä pakkanen katkaisivat golfaamisen ympäri maan.

Perjantaista tuli syksyn osalta ensimmäinen päivä, jolloin yksikään kenttä maassamme olisi ollut pelattavissa.

Suomen eteläisimmällä kentällä Hangossa on tilastollisesti vähiten lunta ja meri lämmittää kenttää.

”Perjantaina kenttä pidetään suljettuna. Nurmea näkyy monin kohdin lumen alta. Toivottavasti pääsemme lauantaina taas avaamaan. Lämpötilasta se on kiinni. Varauskirja on lähes täynnä lauantaille”, kertoo toimitusjohtaja Lena Haanpää.

Hangossa kenttä avattiin koronaviruksen ja annettujen suositusten  johdosta vasta huhtikuun 10. päivä. Tästä huolimatta kierrosmäärissä ollaan reippaasti aiempaa ennätystä edellä.

”20 000 pelaajan raja paukkuu pian. Leimallista tälle kaudelle on se, että uusia pelaajia, aloittelijoita on tullut Hangon seudultakin runsaasti.  Työpaikoilta ja kaveriporukoista on lähdetty kokeilemaan golfia monen muun lajin oltua pannassa.”

Kesäkaupunkina tunnettu Hanko on lomakauden loputtuakin sykkinyt elämää koronan vaikutuksesta.

”Arvio on, että 8 000 paikallisen lisäksi täällä  majailee 3 000 – 4 000 kakkosasunnon omistajaa lähes vakituisesti”, Haanpää muistuttaa ilmiöstä joka on varsin yleinen muuallakin Suomessa.

Edellisellä kaudella Hangossa pelattiin kuivin jaloin kentän hiekkapohjan vuoksi tammikuun viidenteen päivään asti, jolloin päivittäistoimintoja pyörittäneen Haanpään matka Thaimaahan käynnistyi.

”Nyt ei ole matkaa varattuna. Ennustukseni on, että tuleva talvi ei ole golfin osalta aivan niin suosiollinen kuin edellinen. Kentille talviaikaan sulkeminen ja avaaminen vuorotellen on raskasta etenkin henkilöresurssien johdosta. Hangossa kausi kuitenkin jatkuu heti kelien salliessa”, Haanpää lupaa lopuksi.

Useiden kenttiään auki pitäneiden golfkeskusten sivuilla ja facebookissa on informoitu perjantain sulkemisesta, jättäen viikonlopun golfaamisen mahdollisuuden keleistä riippuen avoimeksi.

Seuraavan viikon sääkartat antavat golfareille uskoa siihen, että pelaaminen on mahdollista lukuisilla kentillä ympäri Suomea. 

Edellisvuoden kokemuksien perusteella suurella osalla aktiivisimmmista harrastajista on peukut ylhäällä ja usko korkealla myös sen osalta, että joulukuussa, mahdollisesti vuodenvaihteen jälkeenkin golfia pääsisi pelaamaan kesäviheriöille.

HanGolf

Etsi luettavaa