Hyppää sisältöön

Golfin valovoimaisimmat tähdet ovat palanneet – unelmina suuri kaksintaisto!

Rory McIlroy ja Tiger Woods pelasivat vuonna 2013 yhdessä US Mastersissa

Ketkä kaksi pelaajaa ovat seuratuimpia golfissa? Tiger Woods on selviö. Rory McIlroyn suosio ei ole kaukana. Molemmat pelaavat viikonloppuna – McIlroy taistelee voitosta Dubaissa ja Tiger teki positiivisen nousun kautta cutin Farmers Insurance Openissa.

Golfkausi 2018 tulee saamaan kruununsa syyskuun Ryder Cupissa Pariisissa. Rory McIlroyn paikka Euroopan joukkueessa on käytännössä varma, vaikka hän on valahtanut maailmanlistan sijalle 11. USA:n joukkue on lähtökohtaisesti ennakkosuosikki tulevaan kilpailuun, mutta voisiko Tiger Woods mahtua joukkueeseen? 

Woods on nyt pelannut kuusi kilpagolfkierrosta uusimmassa paluuyrityksessään. Selkä on vielä kestänyt ja draivi lentänyt totuttua pidemmälle. Torrey Pinesissa peli on ollut ruosteista, positiivisena merkkinä voidaan pitää terävää lähipeliä. Lähipeli oli pitkään ongelma, Tigerilla havaittiin jopa chippi-yips:mäisiä piirteitä edellisen paluun aikaan. 

Torrey Pinesin kisan tv-katsojamäärät ovat luonnollisesti olleet merkittävästi suurempia Tigerin pelatessa kuin ilman häntä. 42-vuotias on onnistunut luomaan itselleen statuksen, jossa hänen taisteluaan cutin selvittämisestä seurataan kuin kuuminta voittotaistelua. Tällä kertaa Woods voitti ja hänen otteita saadaan taas jännittää myös viikonloppuna. 

Rory McIlroy otti pitkän tauon kilpagolfista vetäytyessään jo Dunhill Links Championshipin jälkeen kaudesta 2017. Lokakuusta alkanut tauko kesti lähes kolmannesvuoden. Rory palasi takaisin Abu Dhabissa, jossa hän oli selkeästi oppinut taas nauttimaan kilpailemisesta. Kolmas sija oli pelillisesti vahva tyylinäyte voitottoman vuoden 2017 jälkeen. 

McIlroy jatkoi siitä mihin Abu Dhabissa jäi. Hän palasi Emirates Golf Clubin kentälle ennakkosuosikin viitta harteillaan. Voitto vuoden 2012 Dubai Desert Classicista antoi osviittaa, että myös kenttä sopii pohjoisirlantilaiselle. 

Avauskierroksen tulos 65 (-7) sai lauantaiaamulle venyneellä toisella kierroksella jatkoksi nerokkaan 64 (-8) kierroksen, jolla McIlroy siirtyi kahden lyönnin johtoon kisan puolivälissä. Rorylla on 36 reikää matkaa ensimmäiseen voittoonsa sitten vuoden 2016 Tour Championshipin. 

McIlroyn ja Tigerin pelilliset ja kentän ulkopuoliset asiat tuntuvat olevan lopultakin balanssissa. Vuonna 2012 Roryn siirtyessä Niken talliin, odotettiin vesikielellä Tigerin ja Roryn golfdominointia. Tiger katosi nopeasti kuvista loukkaantumisten myötä ja McIlroynkin uraa on vaivannut epätasaisuus. 

Ehkä tänä vuonna nähdään kahden golftähden upea kaksintaistelu suuren kilpailun voitosta? Unelmien täyttymys olisi nähdä tämä taisto huhtikuun US Mastersissa! 

Etsi luettavaa