Hyppää sisältöön

Golfin säännöt muuttuvat: Tässä tärkeimmät uudet säännöt 1.1.2019 alkaen

Golfin säännöt tulevat tavoitteiden mukaan nopeuttamaan ja selkeyttämään peliä

Golfin sääntökirjaa yksinkertaistettiin isolla kädellä. Prosessi oli pitkä ja tarkkaan harkittu, mutta tänään julkaistiin lopulliset muutokset uuteen sääntökirjaan.

Golfin ”uudet säännöt” on tehty helpottamaan ja nopeuttamaan pelaamista. Jos aiemmin on saattanut tuntua, että säännöillä lähes etsitään rangaistuksia pelaajille, on kyseisiä kohtia pyritty karsimaan. Muutama muutos tulee olemaan huomattava pelin kannalta. 

1. Pallon etsimisaika 

Viiden minuutin sallittu aika pallon etsimiseen tulee lyhenemään kolmeen minuuttiin.

2. Pallon vahingossa liikuttaminen

Pallon liikuttaminen vahingossa viheriöllä tai sitä etsiessä ei tuota enää rangaistuksia. 

3. Piikinjälkien korjaaminen viheriöllä

Viheriöllä saa jatkossa tasoittaa piikinjäljet ja muut epäluonnollisesti pintaan aiheutuneet haittatekijät. 

USGA

4. Lost ball ja out of bounds

USGA ja R&A ovat päättäneet antaa kentille ja kilpailunjohtajille valtuuden hyväksyä niinsanottu vaihtoehtoinen rangaistusdroppi. Tämä tarkoittaa käytännössä, että siitä kohtaa, josta pallo hävisi tai meni outtiin, saa pelaaja dropata samaan mittaan kahdella rangaistuslyönnillä – esimerkiksi väylälle. Käytännössä tämä tarkoittaa, että varapallo olisi lyöty tähän ja neljä lyönti lähtee. Ammattilaiskisoissa ja suurissa amatöörikisoissa tätä sääntöä ei noudateta. 

5. Tuplaosuma

Aiemmin tuplaosumasta laskettiin kaksi lyöntiä. Ei enää. Tulevissa säännöissä tuplaklikista lasketaan vain yksi lyönti. Harvemmin siitä on mitään apua ollut kenellekään? Myöskään itseensä pallolla osumisesta ei saa enää rangaistuksia.

6. Droppikorkeus vaihtuu

Alustavissa ehdotelmissa käytiin läpi mahdollisuutta, että pallon voisi dropata jopa 5 sentin korkeudelta. Lopullinen dropin tuleva korkeus on kuitenkin polven korkeudelta. 

7. Kaksi mailanmittaa

Ensin ehdotettiin, että vapautumiseen käytettäisiin 20 tai 80 tuuman vapautuksia. Lopullinen päätös oli kuitenkin, että vapautuminen tapahtuu edelleen mailanmittoja mittayksikkönä käyttäen.

Tarkempia speksejä Golf.com

Etsi luettavaa