Hyppää sisältöön

Golfin major-voittaja syytteeseen puolisoidensa pahoinpitelyistä: ”Hän kuvittelee omistavansa meidät ikuisesti”

Vuoden 2009 Augustan sankari Angel Cabrera oli 2010 ojentamassa Phil Mickelsonille vihreää takkia The Mastersin jälkeen

US Openin ja Mastersin voittanut Angel Cabrera sai kyseenalaista TV-aikaa Brasilian ja Argentiinan rajalla, viranomaisten palauttaessa kuulusteluja sekä oikeudenkäyntiä pakoilleen supertähden kotimaahansa.

Uutisotsikoihin ympäri maailman nousi Etelä-Amerikan kautta aikojen menestyneimmän golfarin Angel Cabreran näyttävä pidätys tammikuussa Brasiliassa. Interpolin etsintäkuulutttama tähti oli saanut Argentiinassa syytteitä jo aiemmin, mutta hän lähti kesällä 2020 ilman lupaa USA:han pelaamaan lähinnä Champions Tourin kisoihin.

Cabrera ei palannut USA:sta Argentiinaan, vaan vietti aikaansa Brasiliassa.
Tiistaina Brasilian viranomaiset luovuttivat Cabreran argentiinalaisille kollegoilleen maan pohjoisosissa, josta hänet kuljetettiin kotiseudulleen Cordobaan odottamaan heinäkuuksi ennakoidun oikeudenkäynnin alkua.

Golfsankarin paluu kotimaahansa uutisoitiin näyttävästi muun muassa TV:n uutislähetyksissä
Cabreran vaimo ja kaksi muuta elinkumppania ovat haastaneet golftähden lukuisista fyysisistä pahoinpitelyistä, henkisestä väkivallasta ja alistamisesta.

”Hänen toimensa on lopetettava, jotta hän jättää meidät rauhaan. Hän kuvittelee omistavansa meidät elämänsä loppuun asti, ja olevansa oikeutettu fyysiseen väkivaltaan ja henkiseen alistamiseen”, vaati Angel Cabreran entinen tyttöystävä Cecilia Torres Mana, yksi kolmesta syytevaatimuksen jättäneestä ex-kumppanista.

Angel Cabreran vanhemmat erosivat pojan ollessa neljävuotias, jonka jälkeen hänen isoäitinsä vastasi tämän kasvatuksesta. Golfuransa aikana hän voitti ammattilaisena yhteensä 52 kilpailua ja oli kolmen viikon ajan vuonna 2005 maailmanlistalla kymmenen joukossa,  parhaimmillaan yhdeksäntenä.

US Openin hän voitti kaudella 2007 yhden lyönnin erolla Tiger Woodsiin ja Jim Furykiin. Mastersin ykköstila tuli 2009 uusintavoitolla Kenny Perrysta ja Chad Campbellista
Kaudella 2013 hän oli toistamiseen Augustassa uusimassa voitosta, mutta hävisi Adam Scottille.

Etsi luettavaa