Hyppää sisältöön

Golfin lajilegenda kuoli 91-vuotiaana

John Jacobs oli todellinen goflin moniottelija.

John Jacobs on kuollut. Hän menehtyi tänään eli perjantaina 13. päivä tammikuuta. Tunnettu golfvaikuttaja oli kuollessaan 91-vuotias.

Legendaarinen englantilainen golfammattilainen John ”Dr. Golf” Jacobs on kuollut. Hän ehti olla monessa mukana golfalalla. 

Jacobs toimi ammattilaispelaajana, valmentajana, golfkirjoittajana, kenttäsuunittelijana ja yrittäjänä. Jacobs oli myös perustamassa Euroopan Touria. Hänet valittiin ansioittensa perusteella golfin kunniagalleriaan eli hall-of-fameen vuonna 2000.

Menetti isän nuorena

Jacobs syntyi Woodsetissä, Yorkshiressä, missä hänen isänsä työskenteli ammattilaisena Lindrick Golf Clubilla. Näin hän pääsi jo pienestä pitäen hengittämään golfia. Tosin hänen ensimmäisessä maailmansodassa vammautunut isänsä teki itsemurhan Jacobsin ollessa 9-vuotias.

Myös poika värvättiin armeijaan. John Jacobs toimi toisen maailmansodan aikaan Royal Airforcessa eli Briannian ilmavoimissa, mutta ei osallistunut sotatoimiin. Sodan päätyttyä Jacobs ryhtyi setänsä Jack Jacobsin apulaiseksi Hallamshiren Golf Clubilla.

Kaksi voittoa ammattilaisena

Jacobs oli myös lahjakas pelaaja, joka pelasi The Open Championshipin 14 kertaa. Parhaimmillaan hän sijoittui 12:nneksi. Jacobs valittiin vuonna 1959 mukaan myös Iso-Britannian ja Irlannin Ryder Cup -joukkueeseen. Euroopan joukkueen kapteenina hän toimi kaksi kertaa: 1979 ja 1981.

Urallaan hän voitti kaksi ammattilaiskisaa, molemmat vuonna 1957. Toisessa niistä, Etelä-Afrikan reikäpelimestaruuskisassa, hän päihitti finaalissa itsensä Gary Playerin.

Monien valmentajien esikuva

John Jacobs tunnetaan erityisesti huippuvalmentajana.

John Jacobs tunnetaan erityisesti huippuvalmentajana.

Getty Images

John Jacobs oli myös ratkaisevassa roolissa, kun Euroopan Tour perustettiin. Hän oli luonut kattavan suhdeverkoston Euroopassa kiertäessään kilpailuja ja valmentaessaan pelaajia. Hän ehti toimia myös monen aikakautensa ison pelaajan valmentajana ja kirjoitti useita opetuskirjoja, joista tunnetuimmat ovat Practical Golf ja Golf Doctor, jona hänet myös tunnetaan.

”Maailmasta ei löydy golfvalmentajaa, joka ei olisi Jacobsille jotain velkaa”, valmentaja Butch Harmonin kerrotaan ylistäneen Jacobsia.

 

Etsi luettavaa