Hyppää sisältöön

Golfin koronakauden huipennus – major-voittoon maski päällä viiden lyönnin takaa

A Lim Kim näytti esimerkkiä ja pelasi kilpailun voittoon kasvomaski yllään.

Korean A Lim Kim voitti Women’s US Openin, joka oli hänelle uran ensimmäinen major-turnaus. Voitto varmistui, kun Kim lopetti kierroksen kolmeen perättäiseen birdieen.

Kauden viimeisen major-turnauksen voitto ratkesi maanantaina, kun Korean A Lim Kim voitti Women’s US Openin Houstonissa hyytävän kylmissä olosuhteissa. Kimin voittotulos oli -3.

Koronakausi sai arvoisensa huipennuksen, sillä 25-vuotias pelasi voittoon kasvomaski yllään. Kim nousi voittoon viiden lyönnin takamatkalta vastattuaan päivän parhaasta tuloksesta (67). Hän lopetti kilpailun kolmen birdien sarjaan.

Toisten sijan jakoivat paluun kilpakentille tehnyt Korean Jin Young Ko ja Yhdysvaltain Amy Olson, joka pelasi kentällä raskain mielin, surullinen ilme kasvoillaan. Olsonin miehen isä oli kuollut yllättäen lauantaina.

Kisaa ennen päätöspäivää johtanut Japanin Hinako Shibuno sijoittui neljänneksi.

”Oli suuri kunnia voittaa 75. US Womens Open. Ei vielä oikein pysty uskomaan, että olen voittaja, mutta se tuntuu erilaisesta voittaa turnaus täällä”, Kim sanoi kisan jälkeen.

Kim otti voittonsa uransa ensimmäisessä major-turnauksessa. Tähän asti hän on pelannut lähinnä Korean omaa kiertuetta, mutta voiton myötä hänelle aukesi paikka LPGA-kiertueelle.

”Koreassa tyyli ja ympäristö on erilainen. Mutta olen todella tyytyväinen, että US Women’s Open pidettiin Houstonissa, vaikka koronaepidemian vuoksi meillä on ollut paljon vaikeuksia.”

Maanantaina kolea sää

Amy Olson pelasi kilpailun loppuun murheen murtamana, koska hänen appensa oli kuollut yllättäen lauantaina.

Amy Olson pelasi kilpailun loppuun murheen murtamana, koska hänen appensa oli kuollut yllättäen lauantaina.

Getty Images

Kilpailu pelattiin loppuun vasta maanantaina, koska sunnuntaina kisa jouduttiin keskeyttämään rankkasateen vuoksi. Maanantaina kisa käytiin sitten toisenlaisten säähaasteiden vallitessa. Houstonissa oli niin kylmää, että osa pelaajista puki lyöntien välillä ylleen paksun toppatakin ja suojasi korvansa pipolla tai paksuilla pörröisillä korvalapuilla.

Kim lähti päätöspäivään tuloksesta +1 ja aloitti hyvin. Hän pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää kolme alle parin nousten voittotaisteluun mukaan. Bogit rei’ille 10 ja 11 pudottivat hänet kuitenkin hetkeksi terävimmästä kärjestä, mutta kolmen perättäisen birdien lopetus nostivat hänen kuitenkin lyönnin voittoon.

”Katsoin tulostauluja koko kieroksen ajan ja tiesin, kuinka monta lyöntiä olin perässä”, Kim sanoi. ”Se oli syy, miksi yritin lyödä aggressiivisesti ja hyökätä lipuille”, hän sanoi.

Moni olisi toivonut, että voittoon olisi pelannut Amy Olson, joka pelasi läheisen kuoleman vuoksi kuin sumussa. Hän vaikutti televisiokuvien perusteella siltä, että ajatukset olivat jossain muualla kuin kisassa, vaikka hän pelasi major-turnauksen kärkiryhmässä päätöspäivänä.

”Minulla ei ollut tänä aamuna oikein mitään odotuksia. Tunsin itseni erittäin heikoksi ja avuttomaksi parina viime päivänä ja luultavasti sama kävi tänään kentällä. Uskon oikeasti, että Jumala auttoi minut läpi kierroksesta”, Olson totesi.

Olsonin kanssa toisen sijan jakanut Jin Young Ko varmisti jaetulla toisella sijallaan itselleen paikan tällä viikolla pelattavassa Tour Championshipissä. Maailmanlistan ykkönen piti koronaepidemian vuoksi pitkän kilpailutauon LPGA-kiertueella, ja US Open oli hänelle vasta kauden kolmas kilpailu.

Toinen sija nosti hänet kuitenkin ranking-listalla 70 parhaan joukkoon 45:nneksi ja kisaa CME Group Tour Championshipiin mukaan. Matilda Castrénin lopullinen sijoitus tulokaskaudella LPGA-kiertueella on 77:s Finaalipaikka jäi upean kauden pelanneelta suomalaiselta seitsemän lyönnin päähän.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa