Hyppää sisältöön

Golfin kiertolainen johtaa 20 miljoonan kisaa – mutta mitä tapahtui Jon Rahmille?

Kurt Kitayama siirtyi johtoon, Jon Rahm yllätti kehnoudellaan ja Viktor Hovland teki holarin Arnold Palmer Invitationalin toisena kisapäivänä.

Kurt Kitayma on mielenkiintoinen hahmo golfissa. Hän on vasta 30-vuotias, mutta ehtinyt pelata urallaan monella eri kiertueella, kuten PGA Tourilla, DP World Tourilla ja European Tourilla sekä Aasian Tourilla ja Korn Ferry Tourilla. Näiden lisäksi hän on pelannut yksittäisiä kilpailua ainakin Japanin Tourilla, PGA Tour of China -kiertueella ja Sunshine Tourilla.

Nyt golfin kiertolainen on vakiinnuttanut paikkansa PGA Tourilla, mutta pelaa edelleen sen lomassa DP World Tourilla, jolla on voittanut kaksi kertaa. Maailmanlistalla hän on noussut 50 parhaan joukossa, ja nyt hän pelaa Floridassa Arnold Palmer Invitationalin voitosta. Kyseessä olisi Kitayamalle uran ensimmäinen voitto maailman kovimmalla kiertueella.

Eikä kyseessä ole mikä tahansa kilpailua, vaan 20 miljoonan dollarin ns. elevated event, jossa on mukana lähes major-tason pelaajisto.

Kurt Kitayama siirtyi johtoon Arnold Palmer Invitationalissa. KUVA: GETTY IMAGES

Kahden kierroksen jälkeen Kitayama on tuloksessa -9 (67-68), mikä riittää kahden lyönnin johtoon ennen Jordan Spiethiä -7 (68-69).

”Juuri nyt minusta tuntuu siltä, että voisin voittaa. Se on vaikeaa, etenkin kun ottaa huomioon sen, keitä minulla on vastassa. SIksi minun pitää vain jatkaa sitä, että voisin laittaa itseni sellaiseen tilanteeseen, etä minulla säilyy mahdollisuus”, Kitayama pohti kierroksen jälkeen.

Mikäli Kitayama mielii voittoaa, hänen pitää pitää takanaan Spiethin lisäksi sellaisia tähtiä kuin Xander Schauffele (-6), Patrick Cantlay (-5), Justin Thomas (-5) ja Matt Fitzpatrick (-5).

Mainos

Hyvä Suomi – hopeahumussa huippualennus GoGolf Play -pelioikeuksiin

Alennuskoodilla HIIHTONIILO saat 50 € alennuksen kaikista GoGolf Play -pelioikeuksista. Tarjous ei koske Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta. Tarjous on voimassa 6.3. saakka.

Eikä unohtaa sovi Jon Rahmiakaan, vaikka espanjalaisella maailmanlistan ykkösellä oli perjantaina huono päivä. Avauskierroksen jälkeen kahdella kilpailua johtanut Rahm putosi jaetulle 13. sijalle pelattuaan viime aikaiseen vireeseensä nähden erikoisen huonon kierroksen: 76.

Rahm on nyt tuloksessa -3 (65-76) ja kuusi lyöntiä kärjestä lyötyään eilen peräti yksitoista kertaa enemmän kuin toissapäivänä.

”Miten voisin kuvailla sitä? Mitä luulette, että aion sanoa? Anteeksi ruma sana, mutta se oli v****n rankkaa” Rahm sanoi hymy kuitenkin kasvoillaan.

Osan epäonnistumisestaan Rahm laittoi myös pelikelin ja vaikeaksi viritetyn kentän piikkiin.

”Kenttä oli kova ja nopea. Lisäksi tuulta oli 30 mailia tunnissa. Kenttä oli erittäin vaikea”, hän kuvaili.

Paras pohjoismaalainen kisassa on Viktor Hovland, joka päiväsi päivän parhaasta lyönnistä tehtyään hole-in-onen, joka oli norjalaisen uran neljäs PGA Tourilla.

Voit katsoa koosteen toisen kilpailupäivän kohokohdista tämän jutun pääkuvan paikalta.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR

Jonsson Workwear Open
Mikko Korhonen, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki

NEXT GOLF TOUR

Next Golf Tourin finaali
Nikke Tyry, Casper Simberg

Challenge Tour

Duncan Taylor Black Bull Challenge
Oliver Lindell

LPGA TOur

LPGA Drive On Championship
Matilda Castren, Kiira Riihijärvi

PGA Tour Champions

The Galleri Classic

PGA TOUR LATINoAMERICA

Roberto de Vicenzo Memorial 100 years
Toni Hakula

KORN FERRY TOUR

Club Car Champioship

Etsi luettavaa