Hyppää sisältöön

Golfia televisiossa: Samoojan lomalta paluu -kisa, Matilda Castren Sotograndessa ja FedEx Cupin toinen finaali – jännittävä kisaviikko luvassa

Kalle Samooja pelaa tällä viikolla Prahassa ja Matilda Castren Sotograndessa. KUVAT: GETTY IMAGES

Tällä viikolla vastaanottimien ääressä voi golfia katsoa lähes vuorokauden ympäri.

Kesäkuun alussa Porsche European Openin voittaneen Kalle Samoojan kesäloma on lusittu, ja 34-vuotias ripustaa numerolapun rintaan reilun kuukauden tauon jälkeen.

DP World Tourin rankingissa parhaana suomalaisena (38.) oleva Samooja osallistuu Tapio Pulkkasen kanssa torstaina käynnistyvään D+D Real Czech Masters -kilpailuun.

Kyseessä on palkintoarvoltaan 1,75 miljoonan euron kilpailu, jonka voittoa puolustaa Yhdysvaltain Johannes Veerman.

Kisa pelataan Albatross Golf Clubilla. Sieltä Pulkkasella on katkeransuloisia muistoja, sillä hän sijoittui kisassa vuosi sitten jaetulle toiselle sijalle.

Pulkkanen johti kilpailua ennen päätöskierrosta kahdella lyönnillä, mutta bogi-tuplabogi-lopetus pudotti hänet hopealle kaksi lyöntiä Veermanille hävinneenä.

Kilpailun suosikki numero yksi on Belgian Thomas Pieters. Hän on maailmanlistalla sijalla 35 ja kilpailun voittaja vuodelta 2019. Vuonna 2020 kilpailua ei koronan vuoksi pelattu.

D+D Real Czech Mastersin lähetysajat ELISA VIIHDE VIAPLAYLLÄ JA V SPORT GOLF -KANAVALLA

ViikonpäiväKellonaika
Torstai14.00–20.00
Perjantai14.00–20.00
Lauantai14.30–20.00
Sunnuntai14.00–19.30

Nelly Korda ja Matilda Castren mukana LET-kisassa

Saudi-Arabian valtion omistaman öljy-yhtiön Aramcon sponsoroima Team Series -kilpailu pelataan tällä viikolla Sotograndessa, La Reservan kentällä. Miljoonan dollarin kilpailuun osallistuvat muun muassa olympiavoittaja Nelly Korda, emäntämaan suursuosikki Carlota Ciganda ja peräti seitsemän suomalaista.

Suomalaiset kisassa ovat Matilda Castren, Tiia Koivisto, Ursula Wikström, Krista Bakker, Noora Komulainen, Emilia Tukiainen ja Emily Penttilä.

Ihmisoikeuksien polkemisesta syytetty Saudi-Arabian valtio on Aramcon kautta tukenut avokätisesti naisten golfia usean vuoden ajan. Aramco Team Series -kilpailuissa on nelinkertainen potti tavalliseen LET-kisaan verrattuna.

Miljoonan dollarin potista puolet jaetaan yksilökilpailun ja toiset puolet joukkue kilpailun perusteella. Kilpailu on kolmipäiväinen torstaista lauantaihin.

Lähetysajat RUUTU+-palvelussa

ViikonpäiväKellonaika
Torstai18.00–
Perjantai18.00–
Lauantai15.00–

PGA Tourin finaalit jatkuvat

PGA Tourin kautta on jäljellä enää kaksi kilpailua. FedEx Cupin pudotuspelien toinen kilpailu on BMW Championship, jota isännöi Wilmington Country Club.

Palkintopotissa on peräti 15 miljoonaa dollaria, josta voittajan osuus on lähes kolme miljoonaa. Pelaajien määrä on karsiutunut 70:een.

Sunnuntaina uransa ensimmäisen PGA Tour -voiton napannut Will Zalatoris on suosikki myös tällä viikolla. Hän siirtyi samalla FedEx Cupin kärkipaikalle ennen viime viikolla nuhaisesti pelannutta Scottie Scheffleriä ja Cameron Smithiä, joka joutuu jättämään tämän viikon kilpailun väliin.

Jaossa on kolminkertainen määrä ranking-pisteitä, joten asetelmat kauden päättävään Tour Championshipiin saattavat muuttua merkittävästi. Finaalikilpailussa kilpailijoiden määrä putoaa 30:een, joten panokset ovat siinäkin mielessä kovat.

Eurooppalaisten suurimmat toivot kisassa ovat Rory McIlroy, Matthew Fitzpatrick ja Jon Rahm. Eikä unohtaa sovi sunnuntaina Zalatorikselle kirvelevän uusintatappion kokenutta Sepp Strakaa. Itävaltalainen nousi kakkossijoituksensa ansiosta kokonaistilastossa kahdeksanneksi.

lähetysajat Discovery+ -palvelussa ja Eurosport 2 -kanavalla

ViikonpäiväPäälähetysErikoislähetykset (Discovery+)
Torstai22.00–2.0016.45–2.00
Perjantai22.00–2.0016.45–2.00
Lauantai19.00–1.0014.30–1.00
Sunnuntai19.00–1.0014.30–1.00

Kaske mukana Asian Tourilla

Saudi-raha puhuu myös Asian Tourin International Seriesin Korean-kisassa. Saudit tukevat Asian Tourin tiettyjä kilpailuja osittain ainakin siksi, että ne mahdollistavat PGA Tourilta potkittujen LIV Golf -pelaajien kisatuntuman ylläpitämisen.

Tosin tällä viikolla suurimmat amerikkalaisnimet eivät kilpailuun osallistu. Korkeimmalla maailmanlistalla on Zimbabwen Scott Vincent (87:s).

Suomalaisväriä kisaan tuo Janne Kaske.

Lähetysajat Elisa Viihde Viaplaylla ja V Sport Golf -kanavalla

ViikonpäiväKellonaika
Torstai7.00–12.00
Perjantai7.00–12.00
Lauantai6.00–11.00
Sunnuntai6.00–11.00

US Amateur alkaa jo keskiviikkona

Bonuksena tämän viikon tv-golftarjonnassa voit seurata maailman parhaiden amatöörigolfarien edesottamuksia Ridgewood Country Clubilla, New Jerseyssä.

Tässä kisassa on mukana monta todennäköistä tulevaisuuden tähteä. Lähetykset kisasta alkavat keskiviikkona, kun reikäpelit alkavat. Sitä ennen maanantaina ja tiistaina pelattavassa 312 pelaajan lyöntipelikarsinnassa ratkeaa se, ketkä etenevät 64 parhaanjoukkoon ja reikäpeliosioon.

Viikon mittainen urakka ratkeaa sunnuntaina keskiyön jälkeen.

Lähetysajat Elisa Viihde Viaplaylla ja V Sport Golf -kanavalla

ViikonpäiväKellonaika
Keskiviikko22.00–02.00
Torstai18.00–02.00
Perjantai18.00–02.00
Lauantai22.00–02.00
Sunnuntai21.00–01.00

Etsi luettavaa