Hyppää sisältöön

Golfia televisiossa: Näin LIV-liigan avauskilpailu näytetään – seitsemän suomalaista samassa kisassa

Tapio Pulkkanen ja Sanna Nuutinen pelaavat tällä viikolla samassa kisassa. KUVAT: GETTY IMAGES JA TRISTAN JONES / LET

LIV Golf invitational kertoi eilen, miten sen avauskilpailu aiotaan lähettää koteihin. Tällä viikolla pelataan myös DP World Tourin ja Ladies European Tourin yhteiskilpailu, jossa on mukana yhteensä seitsemän suomalaista.

Kilpagolfin ystävät ovat tottuneet maksamaan siitä, että voivat katsoa huippugolfia kotisohviltaan. Vaikka saudiliiganakin tunnettu LIV Golf Invitational on katsottavissa myös Elisa Viihde Viaplay -palvelussa, kilpailua voi seurata ilmaiseksi netin välityksellä.

Kolmen kierroksen turnaus, joka pidetään torstaista lauantaihin Lontoon lähellä Centurion Golf Clubilla, näytetään myös YouTubessa, Facebookissa ja kiertueen omilla nettisivuilla.

Suora lähetys alkaa klo 16 Suomen aikaa ja ennakkotietojen perusteella lähetys päättyy klo 21.30. Pelaajia on 48, ja kisa pelataan yhteislähtönä.

Saudikiertueen mukaan yhtenä sen tavoitteena on uudistaa tapaa, jolla golfia katsotaan televisiosta. Kisapaikalla kerrotaan olevan kameroita yli 50 eli kolmisen kappaletta per reikä. Vielä enemmän on mikrofoneja, joiden toivotaan nappaavan lähetykseen myös pelaajien välisiä keskusteluja.

ViikonpäiväKellonaika
Torstai16.00–21.30
Perjantai16.00–21.30
Lauantai16.00–21.30
Lähetysajat

Seitsemän suomalaista samassa turnauksessa

Peräti seitsemän suomalaista osallistuu tällä viikolla Scandinavian Mixed -kilpailuun, joka on DP World Tourin ja Ladies European Tourin yhteinen kisa.

Konsepti esiteltiin viime vuonna, jolloin voiton vei Englannin Jonathan Caldwell. Paras suomalainen oli Sanna Nuutinen, joka sijoittui jaetulle 18. sijalle. Kilpailussa molemmat sukupolvet pelaavat yhteisestä kahden miljoonan dollarin potista siten, että naiset pelaavat hieman miehiä lyhyempää kenttää.

Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen edustavat Suomea miehissä ja suomalaisnaisista kisaan osallistuvat Emily Penttilä, Tiia Koivisto, Sanna Nuutinen, Ursula Wikström ja Noora Komulainen.

Kilpailu pelataan Halmstad Golf Clubin Norra-kentällä. Kyseessä on yksi länsinaapurin klassikkokentistä, jossa pidettiin vuonna 2007 Solheim Cup.

Kisaa värittävät myös kilpailun isäntä Henrik Stenson ja emäntä Annika Sörenstam, joka ovat kisassa myös mukana.

Scandinavian Mixed -kilpailua voi seurata Elisa Viihde Viaplaystä ja V Sport Golf -kanavalta.

ViikonpäiväKellonaika
Torstai14.00–20.00
Perjantai14.00–20.00
Lauantai14.30–20.00
Sunnuntai14.30–20.00
Lähetysajat

LPGA:lla viikko ilman Matildaa

Matilda Castren ei osallistu tällä viikolla pelattavaan Shoprite LPGA Classic -kisaan, vaan matkustaa Suomeen. Hän pitää taukoa myös ensi viikon, joten seuraavan kerran Matilda kilpailee juhannusviikolla, jolloin vuorossa on PGA Championship.

Tällä viikolla mukana on kuitenkin varsin nimekäs field aina maailmanlistan ykköstä Jin Young Ko’ta myöten. Myös Lydia Ko, Inbee Park, Nasa Hataoka ja Brooke M. Hendersson löytyvät osanottajalistalta.

LPGA:n televisioi Suomessa Elisa Viihde Viaplay.

ViikonpäiväKellonaika
Perjantai19.00–23.00
Lauantai19.00–23.00
Sunnuntai14.00–19.30
Lähetysajat

PGA Touria pelataan Kanadassa

Missä PGA Tourilla pelataan tällä viikolla? Oikea vastaus on Kanada, sillä vuorossa on RBC Canadian Open.

Pääsponsori RBC harmitteli aiemmin kovasti, että sen tukema pelaaja Dustin Johnson vetäytyi kilpailusta pelatakseen Saudien LIV Golf -liigassa. Mutta vaikka Dustin on poissa, kisassa on silti erittäin nimekäs field.

Torontoon ovat nimittäin matkustaneet muun muassa Scottie Scheffler, Justin Thomas, Rory McIlroy, Sam Burns ja Cameron Smith. Kaikki erittäin kuumia nimiä huippugolfissa.

Kilpailua voi katsoa Discovery+-palvelussa ja Eurosport 2 -kanavalla. Discovery+ näyttää lisäksi jo iltapäivästä lähtien mm. Featured Groups -lähetyksiä.

ViikonpäiväKellonaika
Torstai22.00–1.00
Perjantai22.00–1.00
Lauantai20.00–1.00
Sunnuntai20.00–1.00
Lähetysajat

Etsi luettavaa