Hyppää sisältöön

Golfia televisiossa: Jälleen suomalaista väriä major-kisassa – Samooja mukana Saksassa

Sanna Nuutinen, Matilda Castren ja Kalle Samooja eivät vietä juhannusta lomalla. KUVAT: GETTY IMAGES / LET

Tällä viikolla on jälleen luvassa tuutin täydeltä golfia. Televisiossa nähtävissä kisoissa on mukana myös kosolti suomalaisia pelaajia.

Viime viikolla Kalle Samooja oli mukana US Openissa. Tällä viikolla on Matilda Castrenin ja Sanna Nuutisen vuoro näyttää kyntensä major-kilpailussa, kun Women’s PGA Championship pelataan Congressional Country Clubilla.

Penkkiurheilijat voivat seurata torstaista sunnuntaihin mielenkiintoista golfia kellon ympäri – ja enemmänkin. Parhaimmillaan golfin parissa voi viettää esimerkiksi juhannusaattona ja -päivänä aamuseitsemästä kello kolmeen yöllä sopivasti eri kisoja katsellen.

Matilda ja Sanna majorissa

Matilda Castren palaa samalla kisakentille parin viikon tauon jälkeen. Hän vietti aikaa Suomessa muun muassa veljensä häissä.

Torstaina käynnistyvä major on Castrenin uran kahdeksas. Näistä Castren on päässyt jatkoon seitsemän kertaa. Ainoa cutista putoaminen sattui vuosi sitten juuri PGA Championshipissä, joten tällä viikolla hänellä on mahdollisuus korjata tämä kauneusvirhe CV:ssä.

Castrenin lisäksi myös Sanna Nuutinen on mukana kauden kolmannessa majorissa. Nuutiselle kyseessä on uran ensimmäinen Women’s PGA Championship ja yhteensä neljäs golfin arvoturnaus.

Major-tittelistä kilpailee yhteensä 156 pelaajaa, ja mukana on tietenkin maailman parhaat pelaajat. Potissa on 9 miljoonaa dollaria.

Suomessa kilpailun näyttää suorana Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf -kanava. Koska kenttä sijaitsee Yhdysvaltain Marylandissa lähellä itärannikkoa, lähetysajat ovat varsin katsojaystävälliset.

Lähetysajat

ViikonpäiväKellonaika
Torstai18.00–23.00
Perjantai18.00–23.00
Lauantai20.00–00.00
Sunnuntai20.00–00.00
KPMG Women’s PGA Championship

Samooja ja kumppanit Saksassa

Pitkästä aikaa DP World Tourilla nähdään täysi miehitys, kun Kalle Samooja, Mikko Korhonen, Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen kisaavat Münchenissä pelattavassa BMW International Openissa.

Nyt jo peräti kolme suomalaista kisaa samassa kisassa voittajakategorialla, kun kiertueen edellisessä ns. tavallisessa kilpailussa Samooja nappasi uransa ensimmäisen voiton pääkiertueella. Myös Välimäki ja Korhonen lukeutuvat European Tour -voittajien kunniakkaaseen joukkoon.

Samoojalla on varmasti menohaluja myös Saksassa, sillä viime viikolla US Openissa hän jäi harmittavasti vain lyönnin päähän cut-rajasta pelattuaan perjantaina yhden päivän parhaista tuloksista. Ei ole liioiteltua sanoa, että turkulainen kuuluu nykykunnossaan kilpailun ennakkosuosikkien joukkoon.

Kysymysmerkki on ainoastaan se, miten hän on toipunut edestakaisesta reissaamisesta Atlantin yli.

Suomalaisten lisäksi mielenkiinnolla voi seurata, kuinka eurooppalainen yleisö suhtautuu koko joukkoon LIV Golfiin siirtyneitä pelaajia, joita ovat muun muassa Sergio Garcia, Bernd Wiesberger, Pablo Larrazabal ja Martin Kaymer, joka pelaa kotiyleisön edessä.

Yhdysvalloista mukana on Billy Horschel. Maailmanlistan 14:ntenä oleva Horschel kuuluu ehdottomasti kilpailun voittajasuosikkien joukkoon.

Lähetysajat

ViikonpäiväKellonaika
Torstai13.30–20.30
Perjantai13.30–20.30
Lauantai14.30–20.00
Sunnuntai14.30–20.00
BMW International Open

Korea Open Championship

Janne Kaske on tällä kaudella ainoa suomalainen Asian Tourilla. Tällä viikolla kiertueella pelataan Korea Open Championship. Perinteikäs kilpailu pelataan nyt 64:ta kertaa.

Kasken kausi on sujunut kehnosti, sillä seitsemässä pelaamassaan kisassa hän on selvittänyt cutin ainoastaan kerran.

Kisan näyttää Elisa Viihde Viaplay -palvelu ja V Sport Golf -kanava.

Lähetysajat

ViikonpäiväKellonaika
Torstai7.00–12.00
Perjantai7.00–12.00
Lauantai7.00–12.00
Sunnuntai7.00–12.00

US Senior Open

Viime viikolla Jim Furyk pelasi US Openissa ja tällä viikolla hän puolustaa voittoaan US Senior Openissa, joka pelataan Saucon Valleyn Old Coursella, Pennsylvaniassa.

Osallistujien joukossa on Furykin lisäksi yhdeksän muuta entistä mestaria, kuten Steve Stricker, David Toms, Colin Montgomerie ja Bernhard Langer. Muita mielenkiintoisia nimiä ovat Fred Couples, Miguel Angel Jimenez ja Robert Karlsson.

Mielenkiintoinen kisa nähdään Suomessa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V Sport Golf -kanavalla.

Lähetysajat

ViikonpäiväKellonaika
Torstai21.00–3.00
Perjantai21.00–3.00
Lauantai22.00–3.00
Sunnuntai22.00–3.00
US Senior Open

Rory ja Scottie kisaavat PGA Tourilla

PGA Tourilla pelataan tällä viikolla Travelers Championship, jossa pelaavat muun muassa Scottie Scheffler, Rory McIlroy, Justin Thomas, Sam Burns, Xander Schauffele ja Joaquin Niemann.

Kilpailu käydään TPC River Highlandsin kentällä, joka sijaitsee Connecticutissa.

Palkintopotissa on 8,3 miljoonaa dollaria.

Kisan näyttää Discovery+ -palvelu ja Eurosport 2 -kanava. Discoveryllä lähetykset kisasta alkaa jo iltapäivällä ns. featured group -lähetyksillä.

LÄHETYSAJAT

ViikonpäiväKellonaika
Torstai22.00–1.00
Perjantai22.00–1.00
Lauantai20.00–1.00
Sunnuntai22.00–1.00
Travelers Championship

Nähdäänkö suomalaisia Amateur Championshipin reikäpeleissä?

Kaikkiaan seitsemän suomalaista naista osallistuu Englannissa pelattavaan Women’s Amateur Championshipin kaksipäiväiseen lyöntipeliosuuteen, josta 64 parasta jatkaa reikäpeleihin.

Parhaillaan pelataan toista karsintakierrosta. Näyttää vahvasti siltä, että Katri Bakker on etenemässä reikäpeleihin yhteensä 144 osallistujan joukosta. Hän on yhteistuloksessa par, kun jäljellä on yhdeksän reikää. Tässä vaiheessa uusimaan paikasta pääsisi tuloksella +2, mutta se tullee nousemaan siitä, kun kaikki ovat ehtineet pelata kierroksensa loppuun.

Myös Krista Junkkarilla on mahdollisuudet edetä reikäpeleihin. Hän on pelannut jo toisen kierroksensa loppuun ja on vain lyönnin päässä 64 pelaajan rajasta.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf -näyttävät tämän amatöörigolfin huippukisan ratkaisevat reikäpeliottelut suorana. Perjantaina pelataan puolivälierät ja välierät. Lauantaina on vuorossa finaali.

Lähetysajat

ViikonpäiväKellonaika
Perjantai10.10–19.30
Lauantai10.25–19.30
Women’s Amateur Open

Juttua on korjattu. Women’s PGA Championshipissä palkintopotissa on 9 miljoonaa dollaria, eikä 4,5 miljoonaa dollaria, kuten jutussa aiemmin luki. Palkintopotti tuplattiin viime vuodesta.

Etsi luettavaa