Hyppää sisältöön

Golfia televisiossa: DP World Tourilla tällä viikolla vahvempi pelaajisto kuin PGA Tourilla

Kalle Samooja ja Rory McIlroy pelaavat toistamiseen samassa kisassa. Edellisen kerran se tapahtui kaksi viikkoa sitten Italiassa. KUVAT: GETTY IMAGES

Tällä viikolla pelataan kolme televisioitavaa pääkiertueen kilpailua. Mielenkiintoista on, että DP World Tourin pelaajisto on tällä viikolla kovempi kuin PGA Tourilla. Suomalaisia kisoissa on mukana viisi, kolme miestä ja kaksi naista.

Korhonen jättää Dunhill Linksin väliin

Yksi DP World Tourin kauden kohokohdista on Alfred Dunhill Links Championship, joka pelataan kolmella upealla links-kentällä pro am -pelimuodossa.

Kolmena ensimmäisenä päivänä vuorotellaan St Andrewsin Old Coursella, Carnoustiessa ja Kingsbarnissa. Ennen neljättä kierrosta on cut, ja parhaat pelaajat kiertävät vielä kertaalleen Old Coursen.

Suomesta kisassa ovat Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki ja Kalle Samooja. Mikko Korhonen jättää kisan väliin, kuten monena vuonna aiemmin.

Kisaan osallistuu erittäin kovia nimiä, sillä muun muassa Rory McIlroy, Matt Fitzpatrick, Billy Horschel, Shane Lowry ja Tommy Fleetwood ovat ilmoittautuneet mukaan.

Jännitteitä kisapaikalle tuo muutamien LIV Golf -pelaajien läsnäolo. Saudirahoitteiselta kiertueelta ovat Dunhill Links -kisassa mukana ainakin Talor Gooch, Louis Oosthuizen, Branden Grace, Peter Uihlein ja Richard Bland.

LÄHETYSAJAT ELISA VIIHDE VIAPLAYLLÄ JA V SPORT GOLF -KANAVALLA

ViikonpäiväKellonaika
Torstai14.00–19.30
Perjantai14.00–20.00
Lauantai14.00–20.00
Sunnuntai13.30–20.00

Castren puolustaa toista sijaansa

Matilda Castrenilla ja Sanna Nuutisella on paljon pelissä LPGA-kiertueen syksyn kilpailuissa. Castrenin pitäisi nousta 60 parhaan joukkoon päästäkseen mukaan kiertueen finaaliin. Nuutinen taistelee pelioikeutensa puolesta.

Tällä viikolla vuorossa on LPGA Benefiting Volunteers of America -kilpailu, josta Castrenilla on viime vuodelta hyviä muistoja. Hän sijoittui tuolloin kilpailussa toiseksi.

Tulokaskauttaan pelaavan Nuutisen pitäisi puolestaan jostain löytää pelivire, sillä Nuutinen on pudonnut cutista jo seitsemässä perättäisessä LPGA-kisassa. Rankingissa hän on pudonnut 120:nneksi, kun 100 parasta säilyttää paikkansa.

Kilpailun palkintopotissa on 1,7 miljoonaa dollaria.

LÄHETYSAJAT ELISA VIIHDE VIAPLAYLLÄ JA V SPORT GOLF -KANAVALLA

ViikonpäiväKellonaika
Torstai19.30–23.00
Perjantai19.30–23.00
Lauantai20.00–23.30
Sunnuntai20.00–23.30

Tähtikatoa PGA Tourilla

Sanders Farm Championshipin voittoa puolustaa Sam Burns, ja hän on kilpailun ennakkosuosikki myös tänä vuonna.

Viime viikon Presidents Cup ja samaan aikaan Euroopassa pelattava Alfred Dunhill Links Championship ovat verottaneet pelaajajoukkoa, sillä fieldistä puuttuvat tyystin tähtipelaajat.

Keegan Bradley Sahith Theegala, J.T. Poston, Sepp Straka ja Christiaan Bezuidenhout ovat muita mielenkiintoisia nimiä kisassa.

KILPAILUN LÄHETYSAJAT DISCOVERY+-PALVELUSSA JA EUROSPORT 2 -KANAVALLA

ViikonpäiväKellonaika
Torstai22.30–1.30
Perjantai22.30–1.30
Lauantai23.00–2.00
Sunnuntai23.00–2.00

Etsi luettavaa