Hyppää sisältöön

Golfarit hyvällä asialla – Naisten Pankki Open

Naisten Pankki Openin avauskilpailu pelattiin helatorstaina Sarfvikissa.

Golfin parissa tehdään myös hyväntekeväisyyttä. Vierailimme Naisten Pankki Open -kiertueen avauskisassa Sarfvikissa. Kiertueen avulla koulutetaan kehitysmaiden naisia ammattiin.

Hyväntekeväisyysgolfia pelataan eri puolilla Suomea sekä paikallisten avuntarvitsijoiden että kansainvälisten avustuskohteiden hyväksi. Naisten Pankki on haastanut viiden vuoden ajan ”golfaamaan naiselle ammatin” – tänä vuonna rikotaan kaikki aiemmat ennätykset.

Viime kesänä pelaattiin viisi Naisten Pankki Open -kilpailua. Tälle kaudelle on saatu pystyyn valtakunnallinen kilpailusarja: 22 osakilpailua eri kentillä ja finaali Kytäjällä. Koko sarjan paras pari pääsee golfmatkalle Italian Piedmonteen. Lisäksi syksyllä pelataan Naisten Pankille Lauron kentällä Espanjan Fuengirolassa.

Kyseessä on parikilpailu, jossa pelataan rentoa pistebogey-scramblea. Jokaisen parin osallistumismaksusta puolet eli 30 euroa tilitetään suoraan Naisten Pankille. Summalla saadaan yksi ”ammatti” kehitysmaiden naisille. Tavoitteena kiertueen järjestäjillä on saada mukaan 800 peliparia, jolla saataisiin siis kerättyä rahat 800 ammattia varten eli yhteensä 24 000 euroa.

”Kerätyt varat käytetään naisten yrittäjyyden tukemiseen ja omaehtoisen toimeentulon kehittämiseen kestävän kehityksen periaattein seitsemässä kohdemaassa Väli-Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa. Useat aiheesta tehdyt tutkimukset todistavat, että auttamalla naista autetaan samalla koko perhettä ja kyläyhteisöä”, kertoo kiertueen järjestäjä Rauni Suhonen.

Vapaaehtoistoimintaa ja innokkaita golfareita

Naisten Pankki on vapaaehtoisvoimin toimiva yhteisö, jonka toiminnassa on mukana yhteensä 3 000 henkilöä ympäri Suomen. Naisten Pankin rahastoa hallinnoi Kirkon Ulkomaanapu, mutta toiminta ei ole lähetystyötä vaan konkreettista, naisten aseman parantamiseen tähtäävää toimintaa. Tapahtumia on Naisten Pankin nettisivujen mukaan vuosittain satoja ympäri Suomen.

”Isoin tapahtumamme on syksyllä järjestettävä Kävele naiselle ammatti. Lisäksi järjestämme keräyksiä ja tempauksia sekä muuta toimintaa”, kertoo Naisten Pankin golftiimin viestintävastaava Tuija Soikkeli.

”Golfkiertueen vastaanotto on ollut erittäin positiivinen ja esimerkiksi golfmessuilla saimme jo kyselyjä ensi vuotta varten. Monet klubit haluavat mukaan, mikä tuntuu hienolta”, Soikkeli jatkaa.

Kiertueen järjestämisessä jokaisen klubin aktiivit antavat oman panoksensa hyvän asian puolesta.

”Sarfvik Golfin toimitusjohtaja Rauno Pusa on ollut keskeinen vaikuttaja kiertueen laajentumisessa. Olemme erittäin kiitollisia Raunolle kaikesta avusta. Kiertuekenttien klubien naistoimikuntien rooli on myös tärkeä – ilman heidän tukeaan emme varmasti saisi tapahtumista niin hienoja”, korostaa Soikkeli.

Kilpailukiertueen pääsponsoreina toimivat Mercedez-Benz ja GolfResepti Travel.

Naisten Pankki Open, rentoa peliä!

Naisten Pankki Open, rentoa peliä

Naisten Pankki / Tuula Soikkeli

Sarfvikin kilpailu: hyviä tuloksia hienossa säässä

Pelasimme kilpailussa Sarfvikin New Coursen, joka oli talvehtinut erittäin hyvin. Griinit ja väylät olivat lähes virheettömiä jo toukokuun alussa – vain tiibokseissa oli harvempaa ruohonkasvua. Siirtosääntöä ei tarvittu eikä kentällä ollut edes tilapäistä vettä missään. Niin sanottu tuloksentekokeli siis.

Pelasimme päätoimittaja-Jussin kanssa vaihtelevaa golfia koko päivän. Paikkasimme sopivasti toistemme mokia, eikä lopputulos ollut ollenkaan huono: pelasimme tasan parissa, kortissamme kolmen bogeytä ja kolmen birdietä. Nettotulos 37 bogipistettä, mikä riitti 17. sijaan 56 peliparin joukossa. Voittajapari keräsi 45 pistettä, ja 40 pisteen ylityksiä oli yhteensä yhdeksän.

Sarfvikin griineillä oli ilo putata birkkuja.

Sarfvikin griineillä oli ilo putata birkkuja.

Aki Reinimäki

Sekä osallistujat että kilpailun järjestäjät olivat tyytyväisiä Sarfvikin tapahtumaan. Hyvä sää, kisakuntoinen kenttä ja hyväntuuliset pelaajat tuottivat 56 ammattia kehitysmaiden naisille. Avauskilpailun voittajajoukkueen muodostivat Sari Heimsch ja Timo Sankari (kuvassa alla). Tulokset löytyvät Sarfvikin nettisivuilta.

Parikymmentä osakilpailua jäljellä

Kiertue jatkui jo heti seuraavana viikonloppuna Meri-Teijossa (tulokset) ja kolmas kilpailu pelataan Kullo Golfissa 22.5. ja sen jälkeen Kankaisten Golfpuistossa 29.5. Jos hyväntekeväisyys kiinnostaa ja haluat pelata hauskan kilpailun, suosittelemme vahvasti mukaan lähtemistä!

Vinkkaa meille myös muista hyväntekeväisyystapahtumista golfin parissa!

Voittajaparin Sari Heimsch avaa ja peliparinsa Timo Sankari seuraa taustalla.

Voittajaparin Sari Heimsch avaa ja peliparinsa Timo Sankari seuraa taustalla.

Tuula Soikkeli / Naisten Pankki


Harkkarundeja Naisten Pankki -kisakentille? GoGolfin verkkokaupasta saat green feet edullisesti mm. Kytäjälle, Kulloon, Nokia River Golfiin, Himokselle, Pickalaan, Kurkiin.


 

Etsi luettavaa