Hyppää sisältöön

Golfarit hallitsevat USA:n presidentinvaaleja

Donald Trump on pelannut golfia etenkin talvikausien aikana Floridan asunnolleen tekemiensä matkojen yyhteydessä omistamiensa resortien kentillä.

Donald Trump jatkaa 36 vuoden voittoputkea. Viimeinen golfia pelaamaton presidentti oli vuoden 1976 vaalit voittanut Jimmy Carter.

Golf Monthly nosti viikonlopun artikkelissaan esille kiinnostavan seikan Yhdysvaltain presidentinvaaleista. Mikäli vastavalittu presidentti Donald Trump pysyy vallassa kautensa loppuun asti, golfarit ovat vuonna 2020 hallinneet Yhdysvaltoja 40 vuoden ajan. Trump on golfarina jopa sangen pätevä, sillä hänellä on Golf Digestin tietojen mukaan vyöllään 19 klubimestaruutta ja alle kolmen tasoitus.

Myös George W. Bush vieraili ahkerasti golfkentillä.

Myös George W. Bush vieraili ahkerasti golfkentillä.

Getty Images

Vuoden 1992 vaaleissa vastakkain oli peräti kaksi golfaria, kun Bill Clinton kukisti vaaleissa George H. Bushin ja hallitsi tämän jälkeen kaksi kautta. Itse asiassa vuodesta 1909 lähtien Yhdysvalloilla on ollut vain kolme golfia pelaamatonta presidenttiä. Bushia ja Clintonia lukuunottamatta kaikki viimeisten 36 vuoden aikaiset vaalikamppailut on käyty golfarin ja golfia pelaamattoman ehdokkaan välillä ennustettavin tuloksin. Kenties seuraavissa vaaleissa finaalikaksikon paremmuuden voisi ajan ja varojen säästämiseksi ratkaista golfkentällä?

Korjattu 23.1.2016 klo 17 24: Clinton kukisti Bushin vuoden 1992 vaaleissa. Aiemmin jutussa väitettiin tämän hävinneen Bushille vuonna 1988 ennen kyseistä vaalivoittoaan. Vuonna 1988 Bushia vastassa oli demokraattien Michael Dukakis, joka hänkään ei pelannut golfia.

Etsi luettavaa