Hyppää sisältöön

Golfarien määrä pudonnut alimmalle tasolle yhdeksään vuoteen – ”Hälytyskellojen pitäisi soida”

Rekisteröityneiden pelaajien määrä kääntyi laskuun Suomessa.

GoGolfin saamien tietojen mukaan golfarien määrä on pudonnut alle 140 000. Pudotus rekisteröityneiden golfarien määrässä on suurin koskaan Suomessa.

Rekisteröityneiden golfarien määrä Suomessa putosi tänä vuonna merkittävästi. GoGolfin tietojen mukaan golfseurojen yhteenlaskettu jäsenmäärä putoaa viime vuoteen verrattuna jopa 3 000:lla.

Golfliitto ei ole vielä tiedottanut vuoden 2018 jäsenmäärää, mutta esimerkiksi Golfliiton verkkotietopalvelussa jäsenmäärä oli syyskuun alussa karvan alle 140 000, kun viime vuonna jäseniä oli tarkalleen 142 372.

Rekisteröityneiden pelaajien määrä tilastoidaan elokuun viimeinen päivä, mutta golfseuroilla on sen jälkeen kahden viikon reklamaatioaika luvuista. Seurat maksavat jäsenmaksunsa liitolle oman jäsenmääränsä perusteella.

Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen ei vahvistanut tarkkaa lukua GoGolfille, sillä tieto ei ollut vielä virallista.

”10.10. on seuraava hallituksen kokous ja siinä hallitus vahvistaa luvut. Silloin tiedotamme ja julkaisemme numerot”, Korhonen sanoi.

Ennen tätä vuotta golfarien määrä 2010-luvulla on sahannut 142 000–144 000 pelaajan välillä. Kaikkien aikojen ennätys on vuodelta 2013, jolloin pelaajia oli 144 254 vuonna 2013. Lihavia vuosi elettiin 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä, jolloin jäsenmäärä kasvoi joka vuosi useilla tuhansilla.

Suomen Golfliitto

Tämänvuotista pudotusta voi pitää merkittävänä, sillä se on suurin koskaan. Edellinen ”ennätys” on vuodelta 2014, jolloin jäsenmäärä putosi noin 1 500:lla. Kyseinen vuosi oli ensimmäinen ikinä, kun rekisteröityneiden pelaajien määrä putosi Suomessa.

”Toimialalla pitäisi hälytyskellojen soida, kun huomioi, että tavoite on kasvattaa jäsenmäärää ja elinvoima kumpuaa jäsenistä”, Korhonen suostui kuvailemaan pudotuksen suuruutta.

Verkkotietopalvelun mukaan golfarien reaaliaikainen määrä tänään oli noin 140 100. Määrää on voinut kasvattaa syksyllä se, että joillakin golfseuroilla on ollut meneillään jäsenten hankintakampanja, jossa liittymällä golfseuran jäseneksi tänä syksynä, on saanut seuran jäsenyyden myös ensi vuodeksi.
 

 

Etsi luettavaa