Hyppää sisältöön

Golfari pelasti 5-vuotiaan lammesta Vaasan Golfissa

Kuvassa Vaasan Golfin jokamieskenttä kolmosen viheriön takaa. Lampi johon 5-vuotias lapsi joutui

Vaasan Golfin jokamieskentällä veteen joutunut lapsi kellui selällään pää osittain veden alla golfarin rientäessä pelastamaan hänet.

Perjantaina koettiin Vaasan Golfin kentän alueella vaaratilanne, josta kertoi ensimmäisen poliisiuutiset.fi

Golfaamassa ollut kansalainen pelasti 5-vuotiaan lapsen vedestä Vaasan Ristinummella, kertoo Pohjanmaan poliisilaitos.

Poliisi sai ilmoituksen kello 15 aikaan kotoaan kadonneesta 5-vuotiaasta lapsesta Vaasan Ristinummella. Etsintöjen ollessa käynnissä, oli läheisellä golfkentällä pelaamassa ollut mies havainnut viheriöllä pienen lapsen leikkimässä. Hetken kuluttua lapsi oli kadonnut miehen näköpiiristä ja mies riensi katsomaan, minne lapsi oli yllättäen hävinnyt.

Mies löysi lapsen kellumasta selällään golfkentän vieressä olevasta tekolammesta. Lapsen pää oli ollut osittain veden alla ja oli selvää, että hän oli välittömässä hengenvaarassa.
Mies kahlasi rintakehäänsä saakka ulottuvaan lampeen ja veti lapsen vedestä kuivalle maalle. Paikalle hälytetty sairaankuljetus vei kylmettyneen, mutta muutoin kunnossa olevan lapsen jatkotutkimuksiin.

Poliisi kiittää kansalaista erittäin ansiokkaasta toiminnasta.

Lähteenä: Poliisi

Tapahtumapaikkana Vaasan Golfin jokamieskentän tekolampi

Gogolfin tavoittama Vaasan Golfin valmentaja Johan Kullbäck kuuli työpaikallaan tapahtuneesta onnettomuudesta kaiken oleellisen.

”Varsinainen kenttämme on kiinni huonojen kelien takia, mutta kolmereikäisellä jokamieskentällä pelataan. Tekolampi on kolmen väylän keskellä. Jokaisella pelilinjan oikealla puolella, joten sinne on hyvä näkyvyys, Kullbäck kertoo.

Viisivuotiaan lapsen hengen saattoi nimenomaisesti pelastaa se, että pelaaja näki hänet viheriöllä, ja reagoi paikallistuntemuksensa johdosta suuntaamalla lammelle tämän hävittyä näköpiiristä.

”Golfyhtiön toimitusjohtaja Janne Laaja kertoi minulle, että lapsen pelastunut mies ei halua nimeään tässä yhteydessä julkisuuteen. Jos tilanne tältä osin muuttuu, Vaasan Golfilla on perinteiseen Vuoden golfvaikuttaja-palkintoon tälle vuodelle erityisen ansioitunut ehdokas jota on valinnassa vaikea sivuuttaa. Tämä henkilö on  todella suuri arjen sankari”, Kullbäck määrittelee hyvin perustein.

Vaasan Golf on perustettu vuonna 1969 ja sillä on ansiokkaat perinteet lajin harrastetoiminnan pyörittäjänä,kilpagolfin organisoijana, sekä juniorien ja kilpapelaajien kasvattajana Vaasan talousalueella.
Vaasalaiset ovat syystäkin ylpeitä myös alueella toimivasta jokamieskentästä, joka mahdollistaa pelaamisen myös golfseuraaan kuulumattomille.

Jokamieskentällä syntynyt vaaratilanne päättyi onnellisesti neuvokkaan golfarin jokamiehen velvollisuuksiin kuuluvan toiminnan ansiosta.  
Hattua päästä ja syvä kumarrus.

Vaasan Golf

Etsi luettavaa